VIDEO Laureat al Premiului Oscar, regizorul Istvan Szabo este invitat de onoare al Festivalului „Anonimul“
http://www.ziarulmetropolis.ro/video-laureat-al-oscarurilor-regizorul-istvan-szabo-este-invitat-de-onoare-al-festivalului-international-de-film-anonimul/

VIDEO Laureat al Premiului Oscar, regizorul Istvan Szabo este invitat de onoare al Festivalului ,,Anonimul’’

Un articol de Andrada Văsii|30 Iulie 2013

Regizorul Istvan Szabo este invitatul de onoare al ediţiei aniversare a Festivalului Internaţional de Film „Anonimul“ care se va desfăşura între 9 şi 18 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Laureat cu Premiul Oscar, regizorul maghiar va primi vineri, 9 august, în cadrul Galei de Deschidere a festivalului, Trofeul „Anonimul“ pentru întreaga sa carieră.

Publicul prezent la Sfântu Gheorghe va avea ocazia să revadă în prezenţa regizorului filme importante semnate de Szabo precum: „Mephisto”- Premiul Oscar pentru film străin 1982, dar şi „Colonelul Redl”- Premiul Juriului la Cannes 1985 şi „Taking Sides”/ „Cazul Furtwängler”.

De asemenea, Istvan Szabo va susţine un masterclass şi va răspunde întrebărilor publicului prezent la festival. Istvan Szabo a devenit cunoscut prin trilogia „Mephisto” (1981), „Colonel Redl” (1984) şi „Hanussen” (1988). Filmografia sa include și titlurile „Meeting Venus” (1991), „Sunshine” (1999) şi „Being Julia” (2004).

Cel mai recent film al său, „The Door” (cu Helen Mirren în rolul principal) a fost prezentat în deschiderea Festivalului „Anonimul”, anul trecut.

Foto credit: Cinemagia

22
/06
/17

„Planeta Petrila” (din 23 iunie, în cinematografe) este un documentar în egală măsură fantastic și dureros de adevărat. Tânărul regizor Andrei Dăscălescu a dat – după „Consantin și Elena” – încă o capodoperă.

22
/06
/17

Vineri, 23 iunie, de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte primul eveniment independent din cadrul programului de educaţie cinematografică, susţinut de susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, „Cinemateca pentru toţi”. Tema noii întâlniri este „Religia în cinemaul românesc”.

22
/06
/17

După ce primul sezon al serialului "Genius", realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. "Genius" este serialul original cu cea mai mare audiență din istorie a canalului de educație științifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.

21
/06
/17

Ultimul film al marelui regizor polonez Andrzej Wajda, "Imaginea de apoi", şi câştigătorul Ursului de Aur la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin, "Despre trup şi suflet", al cineastei maghiare Ildikó Enyedi, se numără printre atracţiile celei de-a patra ediţii a festivalului de film Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

21
/06
/17

Legendarul actor britanic Daniel Day-Lewis, care a făcut istorie câștigând trei statuete Oscar pentru cel mai bun actor, a surprins anunțând decizia sa de a părăsi definitiv platourile de filmare. Daniel Day-Lewis "nu mai lucrează ca actor", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Leslee Dart, într-un comunicat citat marți de revista de specialitate Variety.

20
/06
/17

”Îmi iubesc munca, dar nu şi lumea care o înconjoară: star system, presă, adică tot ceea ce-mi provoacă tensiune” - Nicole Kidman. Actrița care a debutat pe marile ecrane la vârsta de 14 ani, când a primit primul rol în filmul ”Bush Christmas” (1983), împlinește, astăzi, 50 de ani!

20
/06
/17

Prima noapte/ First Night, scris și regizat de Andrei Tănase, se califică în cursa pentru nominalizările la Oscarul acordat celui mai bun scurtmetraj de ficțiune, ediția 2018, după ce a câștigat marele premiu al competiției internaționale la Festival International de Cine de la Huesca, ajuns la a 45-a ediție și încheiat la finalul săptămânii trecute în orașul spaniol.

18
/06
/17

Festivalul Internațional de Film NexT anunță o dezlănțuire de forțe mistice în #OrasulNexT. Creaturi fantastice, zâne și câteva vrăjitoare vor lua cu asalt oaza de natură din jungla urbană a Bucureștiului, cunoscută și sub numele de Grădina Botanică.

16
/06
/17

Editura Nemira publică în colecția Yorick de teatru și arte ale spectacolului cartea-eveniment a regizorului Lucian Pintilie, Bricabrac – o ediție revizuită și adăugită de autor. Volumul a fost declarat ”Cea mai bună carte străină” de Sindicatul Criticilor de Cinema din Franţa în 2010.

15
/06
/17

Între 15 și 18 iunie, o selecție de filme din programul Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula la Cinema Elvire Popesco, în cadrul Retrospectivei TIFF la București.

Page 1 of 17412345...102030...Last »