VIDEO Premiera de gală a filmului „Domestic” a avut sute de invitați la CinemaPro din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-premiera-de-gala-a-filmului-domestic-a-avut-sute-de-invitati-la-cinemapro-din-bucuresti/

Comedia „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera de gală joi seara, la CinemaPro din Bucureşti, în prezenţa a peste 550 de invitaţi care au aplaudat puternic la final.

Un articol de Andrada Văsii|25 martie 2013

Comedia „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera de gală joi seara, la CinemaPro din București, în prezența a peste 550 de invitați care au aplaudat puternic la final.

În fața unei săli pline, echipa „Domestic”, în frunte cu regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, actorii Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Sergiu Costache, Dan Hurduc, Natașa Raab, Gabriela Popescu și Tania Filip au urcat pe scenă și au mulțumit publicului. Unul dintre invitații de seamă ai serii, care a executat și câteva tumbe simpatice pe scenă, a fost câinele Patrocle, personaj important și în „Domestic”.

Printre invitații la premieră s-au numărat realizatorul TV Alexandru Mironov, muzicianul Ovidiu Lipan Țăndărică, activistul Nicușor Dan, Cornel Ilie – solistul trupei Vunk, Irina Margareta Nistor, regizorii Nae Caranfil și Marian Crișan, actorii Mimi Brănescu, Dragoș Bucur, Paul Ipate, Ioana Blaj, Dan Bordeianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu, producătoarele Ada Solomon și Oana Giurgiu.

Pentru prima dată, românii din afara țării pot vedea „Domestic” în full HD simultan cu premiera sa în cinematografele din țară, pe www.webkino.ro. Costul unui „bilet” electronic, cu toate taxele incluse, este de 5 dolari. Sistemul e disponibil și pe telefon mobil și tabletă, dacă posesorii au instalată aplicația Vimeo.

Echipa filmului se va întâlni și cu spectatorii din alte orașe, în proiecții de gală la Cluj (vineri, 22 martie, ora 20.00, Cinema Florin Piersic), Timișoara (sâmbătă, 23 martie, 19.00, Liceul de Muzică „Ion Vidu”), Oradea (duminică, 24 martie, 19.00, Cortina Cinema Digiplex).

Filmul intră pe 22 martie în cinematografe. În prima săptămână, la București, filmul poate fi vizionat la Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Cinema Studio, Cinema Patria Caffe 3D, Cinema Europa, Cinema Scala și Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR).

În țară, va fi proiectat din acest weekend la Cluj (Cinema City și Cinema Florin Piersic), Oradea (Cinema Cortina Digiplex), Arad (Cinema City Atrium), Ploiești (Cinema City, Cinema Premiera), Craiova (Cinema Patria), Sibiu (Studio Astra Film, 30 martie, ora 19:00), Târgu-Mureș (Cinema Arta), Târgu-Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Călărași (Cinema Orizont).

La Timișoara, filmul va avea alte trei proiecții, pe lângă cea de gală la Liceul de Muzică „Ion Vidu”, la Aula Bibliotecii Central Universitare (BCUT), pe 24 martie (ora 18:00), 25 martie (ora 19:00) și 28 martie (ora 19.00).

Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), „Domestic” este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

 

Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro. Fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.

 

Credit foto: Adi Marineci

17
/02
/17

DaKINO 26 demarează miercuri, 1 martie 2017, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului Manchester by The Sea (6 nominalizări la Premiile Oscar 2017), cu Casey Affleck și Michelle Williams în rolurile principale. Festivalul Internațional de Film DaKINO, ediția a 26-a, va avea loc în perioada 1-5 martie 2017 la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea — Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.

17
/02
/17

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anunțat joi, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, că a decis să renunțe la activitatea cinematografică. Apreciatul cineast are șanse mari să obțină Ursul de Aur cu pelicula sa din competiție, pelicula ''The Other Side of Hope''. ''Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viața mea, în sfârșit'', a explicat regizorul de 59 de ani.

16
/02
/17

Disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, "Fraţii Dabija", în regia lui Cătălin Drăghici, este un documentar experiment de o oră prezentat prima dată în 2015 în câteva festivaluri (Montreal, Astra Sibiu).

13
/02
/17

"La La Land" a ieșit triumfător duminică seara la cea de a 70-a ediție a premiilor Academiei britanice de film, primind nu mai puțin de cinci trofee din cele 11 la care a fost nominalizat. Musicalul american a primit premiile BAFTA pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bună coloană sonoră și cea mai bună imagine.

13
/02
/17

Majoritatea românilor (regizori, producători, actori, selecționeri de festival) veniți la Festivalul de Film de la Berlin au participat, duminică seara, la un protest pe covorul roșu, obținut prin amabilitatea organizatorilor festivalului, care le-a acordat un minut înaintea ultimei proiecții din palatul festivalului. Protestul a fost transmis live pe site-ul oficial al festivalului (berlinale.de).

11
/02
/17

Zeci de persoane, prieteni, admiratori, colegi, studenți și oameni simpli i-au adus un ultim omagiu regizorului Radu Gabrea, sâmbătă, la Teatrul Nottara. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a părăsit Teatrul Nottara la ora 16,30, în aplauzele celor care au dorit să-și ia adio de la cel pe care l-au iubit și admirat. Radu Gabrea a murit joi la vârsta de 79 de ani.

10
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. „Secvențe” (1982), de Alexandru Tatos, un film unic în cinematografia română. Un film polemic. Un sclipitor manifest cinematografic, deopotrivă intelectualist și emoționant. O capodoperă.

10
/02
/17

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF revine anul acesta, între 28 martie și 2 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco, prezentând în premieră românească cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an, cu un focus special asupra lucrărilor semnate de artiști vizuali proeminenți, ce expun de obicei în muzee și galerii de artă și doar rareori în săli de cinema.

10
/02
/17

Olimpia Melinte şi Alexandru Papadopol sunt doi dintre numeroşii actori vedetă din "Bucureşti NonStop", filmul din 2015 al lui Dan Chişu, acum disponibil pe platforma gratuită Cinepub. Un scurt dublu-interviu despre personaje şi indicaţii regizorale.

09
/02
/17

Astăzi începe cea de-a 67-a editie a Berlinalei. România participă în competiţia principală cu lungmetrajul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, câștigătorul unui Urs de Aur, cu „Poziția copilului” (2013).

08
/02
/17

21 de lungmetraje de ficțiune, 15 documentare și 52 de scurtmetraje au intrat oficial în cursa pentru nominalizările la Premiile Gopo 2017. Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc pe 21 martie 2017, în București.

06
/02
/17

Cineastul Damien Chazelle a fost recompensat cu marea distincție acordată la cea de-a 69-a ediție anuală a premiilor Sindicatului Regizorilor Americani - The Directors Guild of America (DGA Awards) pentru comedia muzicală romantică "La La Land". Premiul obținut de regizorul filmului "La La Land" consolidează poziția de favorită la Oscar a peliculei din distribuția căreia fac parte Ryan Gosling și Emma Stone.

03
/02
/17

Ajuns la a patra ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorități tradiționale în regiunea Banatului. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.

03
/02
/17

Când pronunți ”Dan Puric”, audiența se grupează rapid în două tabere, sintetizabile cam așa: ”e deștept, le zice bine și e un munte de talent” sau ”lasă-mă, dom’ne, în pace..” (cel puțin). Pe mine, multe dintre spectacolele și vorbele lui m-au bucurat adânc, în același timp unele din (zic eu) marotele sale mi-au provocat un rid în plus. În mod clar, e un ”ne-oarecare”, totodată nescutit de ”cele ale omului”.  Îți place sau nu de el, e un fluviu în felul lui.