VIDEO Succes pentru „La Rondine“ cu Angela Gheorghiu – proiecţiile live au avut peste 50.000 de spectatori
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-succes-pentru-la-rondine-cu-angela-gheorghiu-proiectiile-live-au-avut-peste-50-000-de-spectatori/

Proiecţiile live ale spectacolului „La Rondine“ cu Angela Gheorghiu în rol titular au înregistrat un succes răsunător, peste 50.000 de persoane asistând la difuzările operei în aer liber în mai multe oraşe din Marea Britanie, joi.

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

Proiecţiile live ale spectacolului „La Rondine“ cu Angela Gheorghiu în rol titular au înregistrat un succes răsunător, peste 50.000 de persoane asistând la difuzările operei în aer liber în mai multe oraşe din Marea Britanie, joi.

Numai proiecţia operei „La Rondine” din celebra Trafalgar Square din Londra a avut peste 4.000 de spectatori, acesteia alăturându-i-se difuzări în aer liber în oraşe precum Bradford, Middlesbrough, Manchester şi Leeds.

Distribuție de excepție

Opera „La Rondine” s-a jucat prima dată la Londra în 2002, iar aceasta este prima dată când spectacolul este reluat pe scena de la Royal Opera House – Covent Garden.

Citiţi şi: Angela Gheorghiu a fost victima violenţei domestice timp de mai mulţi ani

Decorurile sunt semnate de Ezio Frigerio, iar costumele, de Franca Squarciapino. Alături de Angela Gheorghiu, din distribuţie fac parte tenorul american Charles Castronovo şi baritonul italian Pietro Spagnoli, sub bagheta dirijorului Marco Armiliato.

Angela Gheorghiu a intepretat acest rol prima dată în versiune de concert la Londra, în 1998, apoi în premiera producţiei din 2002. Soprana a înregistrat acest rol în 2004, pentru EMI Classics, notează Mediafax.

O carieră de succes

Reluarea operei „La Rondine” a avut premiera pe scena de la Covent Garden săptămâna trecută şi, deşi a avut cronici contradictorii în presa de specialitate britanică, a entuziasmat publicul.

Citiţi şi: Roberto Alagna spune că acuzaţiile aduse de Angela Gheorghiu sunt defăimătoare şi nu au o bază reală

Soprana română Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi, încă din copilărie, a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena.

La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea”, remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele.

Foto credit: Angela Gheorghiu (Facebook)

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.