VIDEO Talentatul compozitor şi dirijor francez Vladimir Cosma semnează coloana sonoră a filmului „Funeralii fericite“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-talentatul-compozitor-si-dirijor-francez-vladimir-cosma-semneaza-coloana-sonora-a-filmului-funeralii-fericite/

Impresionat de comedia „Funeralii fericite“, regizată de Horaţiu Mălăele, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc.

Un articol de Andrada Văsii|21 mai 2013

Impresionat de comedia „Funeralii fericite“, regizată de Horaţiu Mălăele, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc.

Din 7 iunie, muzica talentatului Vladimir Cosma va răsuna pe marile ecrane din Romania, odată cu premiera filmului „Funeralii fericite“, care marchează o nouă colaborare între Horațiu Mălăele şi Adrian Lustig, după succesul înregistrat în 2008 cu lungmetrajul „Nunta Mută“.

Alături de Horațiu Mălăele, din distribuția comediei „Funeralii fericite“ fac parte: Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc şi Antoaneta Zaharia.

Mălăele, cu destinul scris în palmă

În „Funeralii fericite“, Horaţiu Mălăele este Lionel, un român întors din Franţa unde a lucrat în construcţii, care luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Când o razie duminicală îi pune pe fugă din cârciuma „La imigrantul fericit“, Lionel şi cei doi prieteni ai lui descoperă că viaţa le-a rezervat o ultimă surpriză.

Aceştia ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Distracţia începe atunci când femeia le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.

De-a lungul carierei sale, Vladimir Cosma a primit două premii Cézar pentru „Cea mai bună muzică de film“ pentru contribuția sa în cadrul producțiilor cinematografice: „Diva“ (1982) şi „Balul“ (1984), precum și două premii 7 d’Or pentru „Cea mai bună muzică TV“, în 1986 și 1991.

Publicul din România va avea ocazia să asculte prima coloană sonoră realizată de celebrul Vladimir Cosma pentru un film din România, „Funeralii fericite“, o comedie care va avea premiera în cinematografele din țară pe 7 iunie, fiind distribuită de MediaPro Distribution.

 

Foto credit: MediaPro Distribution

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.