VIDEO Un desen de Andy Warhol a fost scos la licitaţie pe eBay, pentru aproape 2 milioane de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-un-desen-de-andy-warhol-a-fost-scos-la-licitatie-pe-ebay-pentru-aproape-2-milioane-de-dolari/

Un desen de Andy Warhol, supranumit ,,părintele” curentului pop-art, a fost scos la licitaţie pe eBay, pentru o sumă de aproape 2 milioane de dolari.

Un articol de Andrada Văsii|6 august 2013

Un desen de Andy Warhol, supranumit „părintele“ curentului pop-art, a fost scos la licitaţie pe eBay, pentru o sumă de aproape 2 milioane de dolari. Desenul îi aparţine lui Andy Fields, în vârstă de 49 de ani, care l-a cumpărat pentru o sumă de mai puţin de 5 dolari, fără ca, la momentul respectiv, să se fi ştiut faptul că schiţa este una din lucrările necunoscute ale lui Andy Warhol.

Însă acum desenul – despre care se crede că ar fi fost realizat de Warhol pe vremea când acesta avea 10 sau 11 ani – a fost scos la vânzare pe eBay pentru suma de 1,9 milioane de dolari. Opera de artă, realizată în creion şi cărbune, este datată în anii 1930 şi prezintă portretul artistului american Rudy Vallee.

Desenul va fi vândut prin intermediului site-ului eBay, întrucât lucrarea nu a fost niciodată autentificată de Warhol Authentication Board, fostul comitet care era responsabil de autentificarea operelor lui Warhol.

Însă acest comitet nu a reuşit, înainte să fie desfiinţat, să strângă suficiente dovezi care să demonstreze i-ar aparţine lui Warhol. Astfel, Andy Fields a fost nevoit să apeleze la alţi profesionişti din domeniul artei pentru a demonstra că desenul este unul autentic. „Au consultat specialişti de la casele de licitaţii Sotheby’s şi Bonhams care sunt convinşi că desenul este unul autentic, fără nicio urmă de îndoială”, a scris Fields în prezentarea desenului postată pe site-ul eBay.

Cei interesaţi pot licita pentru desenul de Andy Warhol pe eBay până pe 7 august, notează Mediafax. Andy Warhol a fost un exponent de marcă al mişcării pop art, a cărei înflorire s-a petrecut în anii ’60, şi a devenit celebru cu imaginile actriţei Marilyn Monroe şi reclamele pentru cutiile de supă Campbell.

Foto credit: eBay

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.