VIDEO Uriah Heep şi scriitorul Pascal Bruckner vor fi prezenţi la Târgu Mureş cu ocazia centenarului Palatului Culturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-uriah-heep-si-scriitorul-pascal-bruckner-vor-fi-prezenti-la-targu-mures-cu-ocazia-centenarului-palatului-culturii/

Formaţia rock Uriah Heep şi scriitorul Pascal Bruckner vor fi prezenţi la Târgu Mureş, în toamnă, când are loc centenarul Palatului Culturii din municipiu, evenimentul cuprinzând concerte, proiecţii de filme, piese de teatru, dar şi conferinţe.

Un articol de Andrada Văsii|8 august 2013

Formaţia rock Uriah Heep şi scriitorul Pascal Bruckner vor fi prezenţi la Târgu Mureş, în toamnă, când are loc centenarul Palatului Culturii din municipiu, evenimentul cuprinzând concerte, proiecţii de filme, piese de teatru, dar şi conferinţe.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, manifestarea „O sută de ani de la construirea Palatului Culturii” va începe în 3 septembrie, reunind mai multe manifestări culturale, în cinstea celor care au construit edificiul, scopul fiind de a contribui la o mai bună integrare a tuturor elementelor de cultură în viaţa judeţului.

Potrivit acestuia, între invitaţi se numără personalităţi culturale recunoscute la nivel naţional, dar şi în afara graniţelor ţării, între care scriitori Lucian Boia şi Pascal Bruckner.

Sloganul campaniei noastre este „Cultura ne uneşte” – şi aceasta din perspectiva multiculturalităţii Târgu Mureşului, a judeţului Mureş. Încercăm să îmbinăm şi vârstele, încercăm să îmbinăm şi gusturile şi cred că vom găsi suficiente motive care să ne unească şi să ne ţină aproape în această perioadă.

Ciprian Dobre,
preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş

Toate acestea vor face parte dintr- un lung şir de evenimente, din 3 septembrie până în luna noiembrie.

Citiţi şi Lucian Boia: „Românii au mai mult cultura compromisului, decât cultura rezistenţei“

Toate artele în program

La  Târgu Mureş se va organiza cel de-al treilea festival de film din ţară TIFF Mureş, cu peste 15 proiecţii de filme străine, româneşti, maghiare şi prezenţa actorilor şi regizorilor de top.

Teatrul de la Sibiu va participa cu spectacolul „Felii”, distins cu premiul UNITER. Partea muzicală va cuprinde artişti de la Uriah Heep până la Gheorghe Zamfir şi Dumitru Fărcaş.

Organizatorii au precizat că Uriah Heep şi Pascal Bruckner au confirmat deja participarea la manifestări. La concertul Uriah Heep intrarea va fi liberă.

La manifestări mai sunt programate conferinţe cu Dan Puric, Bogdan Teodorescu, Radu Paraschivescu, cu mai mulţi jurnalişti, precum şi un concert susţinut de „Ţăndărică and friends”.

Programul manifestărilor mai cuprinde un festival de caricatură, la care a fost invitat Ştefan Popa Popa’s şi unde vor fi expuse peste o mie de caricaturi din întreaga lume. Dobre a refuzat să vorbească despre costurile manifestărilor, spunând doar că va oferi detalii după finalizarea programului evenimentelor, notează Mediafax.

Palatul Culturii din Târgu Mureş, construit la începutul secolului trecut, este un edificiu reprezentativ pentru oraş, fiind declarat monument istoric.

Foto credit: Uriah Heep (Facebook)

20
/05
/19

Călătorie în timp, „Melmoth” ne invită să ne întoarcem spre tenebrosul gotic. Ne dezvăluie oameni care ar fi putut fi și istorii născute din istoria pe care o descoperim neîncetat, încercăm să o înțelegem. Noi, cititorii, devenim martori și vedem în fața ochilor scene impresionante din istorii atroce, cum ar fi genocidul armean sau Holocaustul.

17
/05
/19

SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.

02
/05
/19

Joi, 9 mai, Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește un eveniment dedicat Doinei Cornea și volumului „Puterea fragilității”, apărut recent la editura Humanitas, în ediție de colecție, cu un cuvânt înainte de Gabriel Liiceanu. Vă invităm să parcurgeți un fragment!

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

12
/04
/19

El este peste tot... La Verona, unde n-a existat niciodată balconul Julietei la care se strecoară adolescentul Romeo. În Italia pe care, se pare, n-a văzut niciodată, ci doar a închis ochii și și-a închipuit-o.

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.