VIDEO Uriah Heep şi scriitorul Pascal Bruckner vor fi prezenţi la Târgu Mureş cu ocazia centenarului Palatului Culturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-uriah-heep-si-scriitorul-pascal-bruckner-vor-fi-prezenti-la-targu-mures-cu-ocazia-centenarului-palatului-culturii/

Formaţia rock Uriah Heep şi scriitorul Pascal Bruckner vor fi prezenţi la Târgu Mureş, în toamnă, când are loc centenarul Palatului Culturii din municipiu, evenimentul cuprinzând concerte, proiecţii de filme, piese de teatru, dar şi conferinţe.

Un articol de Andrada Văsii|8 august 2013

Formaţia rock Uriah Heep şi scriitorul Pascal Bruckner vor fi prezenţi la Târgu Mureş, în toamnă, când are loc centenarul Palatului Culturii din municipiu, evenimentul cuprinzând concerte, proiecţii de filme, piese de teatru, dar şi conferinţe.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, manifestarea „O sută de ani de la construirea Palatului Culturii” va începe în 3 septembrie, reunind mai multe manifestări culturale, în cinstea celor care au construit edificiul, scopul fiind de a contribui la o mai bună integrare a tuturor elementelor de cultură în viaţa judeţului.

Potrivit acestuia, între invitaţi se numără personalităţi culturale recunoscute la nivel naţional, dar şi în afara graniţelor ţării, între care scriitori Lucian Boia şi Pascal Bruckner.

Sloganul campaniei noastre este „Cultura ne uneşte” – şi aceasta din perspectiva multiculturalităţii Târgu Mureşului, a judeţului Mureş. Încercăm să îmbinăm şi vârstele, încercăm să îmbinăm şi gusturile şi cred că vom găsi suficiente motive care să ne unească şi să ne ţină aproape în această perioadă.

Ciprian Dobre,
preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş

Toate acestea vor face parte dintr- un lung şir de evenimente, din 3 septembrie până în luna noiembrie.

Citiţi şi Lucian Boia: „Românii au mai mult cultura compromisului, decât cultura rezistenţei“

Toate artele în program

La  Târgu Mureş se va organiza cel de-al treilea festival de film din ţară TIFF Mureş, cu peste 15 proiecţii de filme străine, româneşti, maghiare şi prezenţa actorilor şi regizorilor de top.

Teatrul de la Sibiu va participa cu spectacolul „Felii”, distins cu premiul UNITER. Partea muzicală va cuprinde artişti de la Uriah Heep până la Gheorghe Zamfir şi Dumitru Fărcaş.

Organizatorii au precizat că Uriah Heep şi Pascal Bruckner au confirmat deja participarea la manifestări. La concertul Uriah Heep intrarea va fi liberă.

La manifestări mai sunt programate conferinţe cu Dan Puric, Bogdan Teodorescu, Radu Paraschivescu, cu mai mulţi jurnalişti, precum şi un concert susţinut de „Ţăndărică and friends”.

Programul manifestărilor mai cuprinde un festival de caricatură, la care a fost invitat Ştefan Popa Popa’s şi unde vor fi expuse peste o mie de caricaturi din întreaga lume. Dobre a refuzat să vorbească despre costurile manifestărilor, spunând doar că va oferi detalii după finalizarea programului evenimentelor, notează Mediafax.

Palatul Culturii din Târgu Mureş, construit la începutul secolului trecut, este un edificiu reprezentativ pentru oraş, fiind declarat monument istoric.

Foto credit: Uriah Heep (Facebook)

22
/12
/18

Editura Litera a anunțat lista celor mai vândute titluri din 2018. Printre acestea, „Povestea mea”, de Michelle Obama, și „Ordinea de zi”, de Éric Vuillard (Prix Goncourt).

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

05
/12
/18

În această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) se lansează romanul Scara lui Iakov de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă, „o saga de familie traversând patru generații și un secol de cultură rusă, căreia îi dă glas o femeie uluitoare“ (Il Giornale).

30
/11
/18

Vă invităm să ne amintim de regina cu rol neîndoielnic în realizarea României Mari, Maria a României (n. 29 octombrie 1875 - d. 18 iulie 1938), așa cum a surprins-o celebrul scriitor, diplomat și călător al perioadei interbelice – francezul Paul Morand, în volumul „București” (editura Humanitas).

27
/11
/18

Marți, 4 decembrie, de la ora 16.00, la Clubul Teatrelli din București va avea loc lansarea celui de-al zecelea volum semnat de Octavian Saiu: „Clipa ca imagine. Teatru și fotografie”, publicat la Editura Nemira.

23
/11
/18

"Suntem urmaşii a tot ce s-a întâmplat în această ultimă sută de ani, începută prin miraculosul efort care a dat sens mileniilor anterioare.(...)" - Ana Blandiana. Cunoscuta scriitoare va susţine conferinţa cu tema "Centenarul, un exerciţiu de exorcizare", duminică, 2 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Pictura a TNB.

22
/11
/18

Regina Elena este una dintre reginele a căror viață o cunoaștem mai puțin, o regină mamă între suferință și bucurie, dragoste de popor, datorie de neam, dar și frica de a fi departe de fiul ei Mihai. Un creuzet de iubire și speranță, de frică și îndoială, dar și bunătate și împăcare sufletească. Regina - mamă Elena, Mariajul și Despărțirea de Carol al II-lea din colecția Istorie cu blazon, de la Corint, este o carte de o frumusețe uluitoare.

20
/11
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Pierre Larousse (1817-1875) e unul dintre rarii noștri semeni al căror nume e scris uneori cu literă mică. Într-o bibliotecă poți auzi solicitarea: ”Dă-mi, te rog, un larousse!” Și asta pentru că  instrumentul de lucru care poartă acest nume cuprinde un bagaj de cunoștințe impresionant, în măsură să informeze pe cititor în cele mai variate domenii.

19
/11
/18

În această seară, de la ora 17.00, va avea loc, online si offline, conferința  „Centenarul femeilor în arta româneasca” la care sunt invitați să prezinte studii specializate Ioana Vlasiu, Luiza Barcan, Cristian Vasile si Radu Popica. Cosmin Nasui, curatorul proiectului, va prezenta publicația cu titlul omonim, al doilea volum, parte a proiectului editorial  Lada de Gunoi a Istoriei”. În spațiul conferinței va fi prezentă o micro-expoziție cu elemente de cultură vizuală dedicate artistelor care au trăit și lucrat în România din 1918 în prezent.