VIDEO Filmul ,,Domestic” în regia lui Adrian Sitaru va fi proiectat în avanpremieră la ArCuB
http://www.ziarulmetropolis.ro/videofilmul-domestic-in-regia-lui-adrian-sitaru-va-fi-proiectat-in-avanpremiera-la-arcub/

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, ,,Domestic va fi prezentat luni, 18 martie, în avanpremieră la ArCuB în cadrul unei dezbateri pe tema relaţiei dintre om şi animal.

Un articol de Andrada Văsii|11 Martie 2013

Luni, 18 martie, filmul ,,Domestic în regia lui Adrian Sitaru va fi proiectat, în avanpremieră, începând cu ora 19:00 la Sala ArCuB din București.

După proiecția filmului Domestic, spectatorii vor asista la o dezbatere pe tema legăturii dintre om și animal. În cadrul acestei dezbateri, vor lua cuvântul Alina Rusu- doctor și psiholog, Vintilă Mihăilescu- antropolog, Cristina Corciovescu-critic de film, Victor Chitic- specialist în terapie asistată de animale și Robert Caraman-dresor, instructor.

Tema dezbaterii va aduce în prim plan modul în care funcționează terapia asistată de animale, experiențele concrete pe care oamenii le-au avut și rezultatele obținute prin această practică.

Filmul Domestic va intra intra în cinematografele din România din data de 22 martie. Pelicula este cel de-al treilea lung metraj al lui Adrian Sitaru și vorbește despre oamenii care mănâncă animalele pe care le iubesc, dar și depre animalele care iubesc în mod necondiționat oamenii.

21
/08
/17

„Eu nu am devenit actor, eu m-am născut actor“ - Toma Caragiu; „Eu nu pot să mă despart de scenă“ - Jean Constantin. Într-o zi de 21 august, la diferenţă de doi ani, se năşteau doi dintre cei mai mari actori români.

18
/08
/17

"Fereşte-te de succes; are o parte întunecată." - Robert Redford. Astăzi este ziua lui! A împlinit 81 de ani, iar bogata sa carieră sa se întinde pe mai bine de jumătate de secol, timp în care a fost distins cu două nominalizări la Oscar şi două trofee câştigate – unul pentru regie şi unul onorific, obţinut în 2002, pentru întreaga contribuţie adusă cinematografiei.

16
/08
/17

Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul „Grain”, o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul „Grain” este regizat de regizorul turc Semih Kaplanoglu, câștigătorul Ursului de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

14
/08
/17

Mrs. Fang, un film documentar al regizorului chinez Wang Bing despre ultimele zile ale unei femei care suferă de Alzheimer, a câștigat Leopardul de Aur, la Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017. Franțuzoaica Isabelle Huppert a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul său din filmul Madame Hyde.

14
/08
/17

Jane Fonda şi Robert Redford se reîntâlnesc pe marele ecran într-o poveste de iubire, „Our Souls at Night”, la jumătate de secol distanţă de la apariţia lor în „Desculţ în parc”. Premiera filmului va avea loc la 1 septembrie, la Festivalul de la Veneția, acolo unde cei doi protagoniști vor fi premiaţi cu Leul de Aur pentru întreaga carieră. Robert Redford împlinește 81 de ani pe 18 august), în timp ce Jane Fonda va bifa “borna” 80 în decembrie.

13
/08
/17

Corespondenţă de la Sarajevo de Ionuţ Mareş: Primul titlu din competiţia de lungmetraje de ficţiune a Festivalului de la Sarajevo a fost "Grain", noul film al cunoscutului regizor turc Semih Kaplanoğlu. Mult mai ofertant este însă "Western", un excelent film al regizoarei germane Valeska Grisebach.

11
/08
/17

Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror și Fantastic Lună Plină a început joi, 10 august. Filmul de deschidere, norvegianul Casa, o poveste cu război și exorcizări, a rulat la grădina Melies. „Este cel mai puțin formal festival pe care îl organizăm și asta ne place cel mai tare. În fiecare an pare că o luăm de la capăt cu organizarea lui, iar această improvizație ne bucură: Lună Plină este cel mai liber festival posibil”, a spus directorul festivalului, Oana Giurgiu.

09
/08
/17

În acest final de săptămână, nimeni nu mai doarme în Biertan. De joi până duminică, între 10 și 13 august, cât ține ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină, somnul este o activitate tangențială și pur facultativă.

Page 1 of 18012345...102030...Last »