Vin’ la Teatru, la Focșani
https://www.ziarulmetropolis.ro/vin-la-teatru-la-focsani/

Cea de-a doua ediţie a festivalului ,,Vin’ la Teatru” se desfăşoară între 9 şi 14 iulie, la Focşani. Intrarea la spectacole este liberă.

Un articol de Liliana Matei|9 iulie 2014

Pentru că pe lista dorințelor prima a fost aceea de a crește, anul acesta spectacolele Vin’ la Teatru au trecut granițele Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia”, au poposit de dragul celor mici la Colegiul Național „Unirea” și au ales să se relaxeze la restaurantul Wassermann.

Festivalul Vin’ la Teatru are în spate aceeași muncă și aceiași organizatori, de origine focșăneni, actuali studenți sau absolvenți ai universităților din București, printre care și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”. Dorința de a oferi teatru pentru juniori, adulți sau pentru împătimiții de distracție în cafenea primează în fața simplei dorințe de a crea diversitate.

Spectacolele invitate din București, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș sau Republica Moldova, oferă publicului focșănean, de două ori pe seară, șansa de a-și petrece altfel timpul liber. Cei mici se vor bucura în perioada 10-13 iulie, de la ora 11:00, de propriul festival, Vin’ la Teatru Junior, găzduit de Colegiul Național „Unirea”. Fie că sunt de coregrafie, improvizație sau pentru copii, prin spectacolele prezente în festival se dorește educarea și crearea unui public conștient de importanța teatrului.

Pentru adolescenți s-au creat atelierele de improvizație, expresivitate corporală, comunicare verbală și nonverbală, precum și un colocviu „Cum să înțelegem teatrul”. Susținute de actori profesioniști și profesori în cadrul U.N.A.T.C. „I. L Caragiale” acestea au menirea de a suscita interesul tinerilor pentru teatru, dar și pentru o viitoare carieră în domeniu.

Pentru adulți a fost creat special atelierul de educație parentală susținut de psihologul Diana Stănculeanu din dorința de a dezvolta latura educațională pentru toate vârstele, și nu doar cea de divertisment. Ultima zi, 14 iulie, este dedicată scurtmetrajelor datorită parteneriatului creat cu festivalul de film Next, iar proiecțiile vor avea loc la Cinema Balada.

INFO

Intrarea la spectacole este liberă; și atelierele sunt gratuite.

Pe 9 iulie, la ora 17:00, publicul este așteptat la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” la primul spectacol din cadrul festivalului, „Rinocerii” după Eugen Ionescu, dublu premiat în Gala Absolvenților U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale”. La ora 20:30, la restaurantul Wassermann, se joacă spectacolul SNAP din Cluj-Napoca.

Programul integral poate fi vizualizat pe site-ul oficial al festivalului: vinlateatru.ro precum și pe pagina de facebook.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.