Vino să joci alături de Horațiu Mălăele!
https://www.ziarulmetropolis.ro/vino-sa-joci-alaturi-de-horatiu-malaele/

Teatrul de pe Lipscani organizează un casting pentru spectacolul „Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă“, după Horia Lovinescu, în regia lui Horaţiu Mălăele.

Un articol de Petre Ivan|11 iunie 2014

„Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” reprezintă lumea după apocalipsă. Pustiul este desăvârşit şi singurătatea supravieţuitorilor, absolută. De aici, poate efectul mitologic al dramei şi rezonanţa ei filozofică. Parabola porneşte de la legenda biblică a fratricidului, filtrată prin viziunea lui Dostoievski şi extinsă asupra relaţiilor dintre tată şi fiii săi.

Tatăl are bufoneria tragică a lui Feodor Karamazov, iar Cain şi Abel nu sunt doar copii ale personajelor biblice ci, pe dublă filieră, prelucrări ale personajelor Dmitri şi Alioşa din Fraţii Karamazov.

Evident, Cain şi Abel au devenit arhetipuri reprezentând în această calitate răul și binele, urâtul-frumosul, în fine, dionisiacul-apolinicul în termenii lui Lucian Blaga. Lovinescu nu modifică datele mitului biblic.

Tatăl, un posibil Adam alungat din Rai, îşi duce existenţa într-un nesfârşit deşert de cenuşă, alături de fiul său, Abel şi de Ana – cea care, mai târziu, va duce mai departe seminţia Omului. Sosirea lui Cain va reuşi să dea peste cap viaţa aparent liniştită şi monotonă din vastul deşert de cenuşă?

„Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” este un text profund, cu implicaţii filosofice şi, de ce nu, chiar sociale. Deşi poartă şi vagi urme comice, piesa lui Lovinescu este impregnată puternic de un dramatism sfâşietor.

Se caută 3 actori pentru următoarele roluri:

Cain – vârstă: 23-30 ani
Abel – vârstă: 23-30 ani
Ana – vârstă: 20 ani

Data casting-ului

1 şi 2 iulie, la sediul Teatrului de pe Lipscani

Cum aplici

Trimiți CV-ul (cu poză) la adresa de email: [email protected]
Online, pe TEATRU .PRO, urmând acest link.

Informații suplimentare la telefoanele:

0734-000-236
0724-657-411

Persoanele selectate vor fi anunțate fie telefonic, fie prin emailul indicat în CV pentru detalii suplimentare în pregătirea castingului.

„Teatrul de pe Lipscani vă propune întâlniri și experiențe care să devină amintirile voastre, prețuit păstrate la inimă. Susținem teatrul de proiect. Susținem bucuria jocului, inventivitatea și expresivitatea. Susținem tinerii. Susținem marii actori.

Vrem să readucem bucuria de a merge la teatru, de la spectacole independente la mari producții pe Scena Mare, de a savura un spectacol reușit, un spectacol care să vă trezească o emoție, să vă facă să plecați acasă cu un gând sau cu o senzație“, spun cei din echipa Teatrului de pe Lipscani.

TEATRUL DE PE LIPSCANI
Str. Lipscani nr.53
Tel: 0734000236
teatruldepelipscani.ro

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).