Violoncelistul Dan Cavassi şi clarinetistul Cristian Mancas vor concerta în Sala Mare a Ateneului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/violoncelistul-dan-cavassi-si-clarinetistul-cristian-mancas-vor-concerta-in-sala-mare-a-ateneului-roman/

Filarmonica „George Enescu” vă invită duminică, 31 martie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român la un concert cameral susţinut de doi dintre artiştii de marcă ai Filarmonicii.

Un articol de Andrada Văsii|28 martie 2013

Filarmonica „George Enescu” vă invită duminică, 31 martie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român la un concert cameral susţinut de doi dintre artiştii de marcă ai Filarmonicii, violoncelistul Dan Cavassi şi clarinetistul Cristian Mancas împreuna cu pianista Viorela Ciucur.

O duminică seara în care aveţi ocazia să ascultaţi câteva bijuterii muzicale ale romantismului german de la sfârşitul secolului XIX nu trebuie ratată. În program Max Bruch – Opt piese, op. 83 şi Johannes Brahms – Trio în la minor, op. 116.

Născut la Galaţi, în 1972, clarinetistul Cristian Mancaş este membru al orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, din 1999 activează ca dirijor la Teatrul muzical din Galaţi şi a concertat ca dirijor invitat în Germania cu Lubek Musical Ensemble şi Deutschland Musical Orchestra. În calitate de dirijor şi solist, a susţinut o bogată activitate concertistică la Iaşi, Braşov, Ploieşti, Cluj, Bucureşti, dar şi la Praga, Cracovia, Amsterdam, Haga, Budapesta, Innsbruck, Dresda, Salzburg, Lyon, Bremen, Sydney, Welington, San Diego.

Dan Cavassi, fiul compozitorului Liviu Cavassi, s-a născut la Bucureşti. În paralel cu activitatea în orchestră sau cu apariţiile solistice, este membru permanent al prestigiosului cvartet „Muzica”, cu care concertează în toată lumea, participând la renumite festivaluri, precum cele de la Salzburg, Bregenz, Roma, Paris, La Rochelle, Belgrad, Edinburgh, Cracovia, Bruxelles s.a. în 1980 pune bazele cvartetului „Pro Muzica”, recunoscut imediat prin obţinerea mai multor premii naţionale şi internaţionale. Împreună cu clarinetistul Cristian Mancaş şi pianistul Viniciu Moroianu pune bazele trioului „Pro Musica” în 2010. În anul 2004 Preşedinţia României îi decernează Meritul Cultural cl.I.

Vlorela Ciucur este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi Doctor în Muzicologie (din 2000). În prezent este conferenţiar universitar la UNMB, catedra de acompaniament; în paralel activează ca profesor asociat la Universitatea din Craiova şi la Universitatea Fairleigh Dickinson din New Jersey, SUA. Activitatea sa artistică însumează peste 500 de recitaluri de pian solo şi muzică de cameră (la Ateneul Român, Sala Radio, Muzeul Naţional de Artă etc.). Printre cele mai recente realizări se remarcă recitalurile din cadrul Anului Internaţional Frédéric Chopin 2010, organizate în colaborare cu Institutul Cultural Polonez, precum şi recitalul de pian susţinut în noiembrie 2011 la Ambasada României din Washington.

Info:

Biletele se pot cumpăra de la Casa de bilete a Ateneului Român, str. Esarcu nr. 5.

Program: marţi – vineri: 12.00 – 19.00;

sambătă – duminică: 16:00 – 19:00 (când sunt programate concerte).

Telefon: 021.315.68.75

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.