Volumul Alexandrei Ares, „Viaţa mea pe net“, a fost nominalizat la premiul „Readers Favorite“
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-alexandrei-ares-viata-mea-pe-net-a-fost-nominalizat-la-premiul-readers-favorite/

„Viaţa mea pe net“ / „My Life on Craigslist“, al autoarei americane de origine română Alexandra Ares, este unul dintre cele şase romane finaliste la premiul internaţional „Readers Favorite“, la categoria „Ficţiune/Umor”.

Un articol de Andrada Văsii|16 iulie 2013

„Viaţa mea pe net’’ / „My Life on Craigslist’’, al autoarei americane de origine română Alexandra Ares, este unul dintre cele şase romane finaliste la premiul internaţional „Readers Favorite’’, la categoria „Ficţiune/Umor”.

Concursul „Readers Favorite“ este deschis tuturor cărţilor din lume publicate în limba engleză, iar rezultatele sunt stabilite de bloggeri şi de cititori, reprezentând un barometru de popularitate.

Câştigătorii de la Readers Favorite vor fi anunţaţi în data de 23 noiembrie 2013 la Regency Hotel din Miami, în cadrul unei ceremonii care va deschide Miami Book Fair.

Un roman apreciat

Este cea de-a doua nominalizare la un premiu american pentru „My Life on Craigslist’’, după ce în 2011 prima ediţie a romanului a fost nominalizată la cea mai bună carte a anului, Best Book Awards USA pentru Women Fiction, oferit de organizaţia US Book News din Los Angeles.

Anul trecut, cea mai recentă carte a sa, „The Other Girl’’, încă nepublicată în România, a primit distincţia de „Cea mai bună novella independentă din SUA“ la Next Generation Indie Awards, un echivalent al premiilor Sundance pentru carte, la o ceremonie la Plaza Hotel din New York.

Autoarea a mai obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews pentru romanul „Visătoarele’’ (Polirom, 2008).

Internetul schimbă vieți

„Viaţa mea pe net’’ este o satiră a felului în care Internetul a pervertit modul de relaţionare sentimentală a multor oameni, oferind totodată o oglindă acidă a moravurilor de ultimă oră ale tinerilor americani în cursa pentru supravieţuire şi pentru a avea un partener.

În prezent, Alexandra Ares îşi împarte timpul între Manhattan şi Bucureşti şi scrie atât în limba engleză, cât şi în limba română.

Numeroase volume

În România a mai publicat „Exilată în trecut’’, la Editura Cartea Românească, „Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale’’, la Editura Aldine şi piesa bilingvă „Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită’’, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. De asemenea, „Waking Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită’’ va apărea anul acesta în Turcia.

Alexandra Ares este membru al Pen American Center din SUA şi al Uniunii Scriitorilor din România şi editoarea fondatoare a magazinului literar „Manhattan Chronicles’’.

Info:

„Viaţa mea pe net’’ a apărut la editura Polirom, în anul 2012.

Volumul a fost tradus de Larisa Copăceanu.

Foto credit: Polirom

22
/12
/18

Editura Litera a anunțat lista celor mai vândute titluri din 2018. Printre acestea, „Povestea mea”, de Michelle Obama, și „Ordinea de zi”, de Éric Vuillard (Prix Goncourt).

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

05
/12
/18

În această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) se lansează romanul Scara lui Iakov de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă, „o saga de familie traversând patru generații și un secol de cultură rusă, căreia îi dă glas o femeie uluitoare“ (Il Giornale).

30
/11
/18

Vă invităm să ne amintim de regina cu rol neîndoielnic în realizarea României Mari, Maria a României (n. 29 octombrie 1875 - d. 18 iulie 1938), așa cum a surprins-o celebrul scriitor, diplomat și călător al perioadei interbelice – francezul Paul Morand, în volumul „București” (editura Humanitas).

27
/11
/18

Marți, 4 decembrie, de la ora 16.00, la Clubul Teatrelli din București va avea loc lansarea celui de-al zecelea volum semnat de Octavian Saiu: „Clipa ca imagine. Teatru și fotografie”, publicat la Editura Nemira.

23
/11
/18

"Suntem urmaşii a tot ce s-a întâmplat în această ultimă sută de ani, începută prin miraculosul efort care a dat sens mileniilor anterioare.(...)" - Ana Blandiana. Cunoscuta scriitoare va susţine conferinţa cu tema "Centenarul, un exerciţiu de exorcizare", duminică, 2 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Pictura a TNB.

22
/11
/18

Regina Elena este una dintre reginele a căror viață o cunoaștem mai puțin, o regină mamă între suferință și bucurie, dragoste de popor, datorie de neam, dar și frica de a fi departe de fiul ei Mihai. Un creuzet de iubire și speranță, de frică și îndoială, dar și bunătate și împăcare sufletească. Regina - mamă Elena, Mariajul și Despărțirea de Carol al II-lea din colecția Istorie cu blazon, de la Corint, este o carte de o frumusețe uluitoare.

20
/11
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Pierre Larousse (1817-1875) e unul dintre rarii noștri semeni al căror nume e scris uneori cu literă mică. Într-o bibliotecă poți auzi solicitarea: ”Dă-mi, te rog, un larousse!” Și asta pentru că  instrumentul de lucru care poartă acest nume cuprinde un bagaj de cunoștințe impresionant, în măsură să informeze pe cititor în cele mai variate domenii.

19
/11
/18

În această seară, de la ora 17.00, va avea loc, online si offline, conferința  „Centenarul femeilor în arta româneasca” la care sunt invitați să prezinte studii specializate Ioana Vlasiu, Luiza Barcan, Cristian Vasile si Radu Popica. Cosmin Nasui, curatorul proiectului, va prezenta publicația cu titlul omonim, al doilea volum, parte a proiectului editorial  Lada de Gunoi a Istoriei”. În spațiul conferinței va fi prezentă o micro-expoziție cu elemente de cultură vizuală dedicate artistelor care au trăit și lucrat în România din 1918 în prezent.