Walk in Beauty, performance australian în premieră în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/walk-in-beauty-performance-australian-in-premiera-in-romania/

Pe 13 Octombrie la ora 20.00, Teatrul În Culise vă aşteaptă în Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 (Imago Pub) să vizionaţi în premieră un spectacol australian de teatru-dans: WALK IN BEAUTY. Regizat de Geoffrey Sykes, acest performance ”experimental” vă promite un mix interesant între dans, poezie, imagine şi muzică.

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2014

Regizorul Geoffrey Sykes este cunoscut în lumea australiană pentru show-urile prezentate în cadrul Muzeului de Artă Contemporană din Sidney și a Galeriei de Artă NSW (New South Wales). Acesta se concentrează pe tematici universale care urmăresc evoluția umanității și estetica fundamentală a sensibilității umane, pe care le transpune în scrierile sale, iar apoi construiește acest performance teatral unic și inovator.

În ”Walk of Beauty” veți regăsi un omagiu adus culturii strămoșilor noștri, dar și un manifest distractiv care redă încrederea și frumusețea în oamenii de astăzi. Proiecțiile, muzica, dansul și poezia fac din ”Walk in Beauty” un spectacol pe care niciun spectator nu ar trebui să îl rateze pentru că oferă posibilitatea de a experimenta și de a descoperi numeroase teme și concepte.

Pe lângă regizorul geoffrey Skyes, în acest proiect sunt implicați și performerul-coregraf Alysha Firbank, bine-cunoscuta actriță din Sidney Susie Lindermann (voce), designerul grafic Janet Ayliffe (vizual) și compozitorul Tomoni Takahashi (muzică). Spectacolul va fi prezentat și în cadrul festivalului ”E-Motional: rethinking dance festival” care se va desfășura în această toamnă la Bacău.

Pe lângă această premieră, Teatrul În Culise vă așteaptă în Piața Națiunile Unite nr. 3-5 (Imago Pub) cu următoarele spectacole:

Sâmbătă, 04 Octombrie, ora 19:00 – Imaginează-ți că ești Dumnezeu (comedie dulce-românească)
Duminică, 05 Octombrie, ora 19:00 – Scrisori către Rita: The Show (comedie erotică 18+)
Miercuri, 08 Octombrie, ora 20:00 – Așa se întâmplă cu toți oamenii obișnuiți (spectacol tragicomic despre relații)
Sâmbătă, 11 Octombrie, ora 19:00 – Scrisori către Rita: The Show (comedie erotică 18+)
Duminică, 12 Octombrie, ora 19:00 – Trei piese scurte fără sex (comedie înțeleaptă cu gust amărui)
Marți, 14 Octombrie, ora 20:00 – Imaginează-ți că ești Dumnezeu (comedie dulce-românescă)

INFO

Luni, 13 Octombrie, de la ora 20:00 – WALK IN BEAUTY. Rezervări la 0735.026.762 sau http://inculise.ro, iar pentru achiziționarea biletelor (din timp) accesați acest link.

04
/10
/17

Mâine, 5 octombrie, de la ora 20:30, la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București, Sala Media, va fi prezentat, în cadrul eXplore festival #12, spectacolul de teatru documentar RADIO LIVE. Timp de 6 ani, Aurélie Charon, Caroline Gillet și Amélie Bonnin au călătorit în Alger, Teheran, Moscova, Beirut, Tel Aviv, Gaza, Sarajevo, Istanbul, pentru a întâlni tineri inspirați și a le face portrete pentru Radio France, iar în performance-ul RADIO LIVE, tinerii din aceste locuri, implicați în societatea civilă, își spun poveștile în direct, în fața publicului.

04
/10
/17

„Să nu mă întrebați de ce îl iubesc! Talentul lui îl depășește pe al meu. Cred cu tărie că Marius Manole reprezintă pentru teatrul românesc și pentru generația lui unul dintre acei actori extraordinari, care se nasc o dată la o sută de ani” - Radu Beligan. Cel mai răsfățat (de critici) și adorat (de public) actor român împlinește, astăzi, 39 de ani

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

03
/10
/17

Luni, 9 octombrie 2017, de la ora 11.00, Teatrul Naţional Radiofonic – Radio Romania o omagiază pe marea actriţă OLGA TUDORACHE, la împlinirea vârstei de 88 de ani, organizând (la Teatrul Metropolis din Bucureşti, strada Mihai Eminescu, nr. 89) audiţia cu public a spectacolului Victoria şi Crocodilul de Ion Costin Manoliu. Ne auzim la… Metropolis! Intrarea liberă.

03
/10
/17

Cine va lua Nobelul pentru literatură după Bob Dylan? Aceasta este marea întrebare care generează polemici serioase în saloanele literare, în contextul în care membrii Academiei suedeze ar putea să facă o alegere mai puțin controversată, lăsându-se tentați în acest an de propriul lor spirit academic, notează AFP.

02
/10
/17

Săptămâna trecută, „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, a primit o menţiune specială din partea juriului celei de 18-a ediţii a Premios Sebastiane, secţiune a Festivalului de Film de la San Sebastián, care este dedicată filmelor LGBTI. La același festival, actorul român Bogdan Dumitrache a fost desemnat Cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian pentru rolul din “Pororoca”, cel mai recent film semnat de regizorul Constantin Popescu.

02
/10
/17

Regizorul filmelor ,,Ocean’s 11”, ,,Traffic”, ,,Erin Brockovich” şi ,,Magic Mike”, Steven Soderbergh a revenit pe marile ecrane, după o pauză de 4 ani, cu „Logan Lucky: Cursa norocului”. Comedia lui Soderbergh, câştigător al Premiului Oscar, mizează pe o distribuţie de excepţie şi îi aduce pe marile ecrane: Channing Tatum, Daniel Craig, Seth MacFarlane, Katie Holmes, Sebastian Stan, Adam Driver şi Riley Keough.

02
/10
/17

În această seară, de la ora 21.10, pe TVR 2, cei care l-au prețuit pe Florian Pittiș au ocazia să vadă un documentar cu imagini spectaculoase din arhiva TVR despre îndrăgitul nostru actor, regizor, traducător, cântăreț, textier, realizator de emisiuni radio.

01
/10
/17

REPORTAJ „Linişte! Motor! Se filmează!” – o după-amiază pe platoul de filmare la „Moromeţii 2”, pe care regizorul Stere Gulea îl realizează în aceste zile chiar în satul Talpa şi în legendara casă folosită în clasicul film de acum trei decenii.

01
/10
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Istoria noastră e destul de plină de lucruri întunecate. Printre ele, sistemul concentraționar – unul dintre cele mai cumplite din lagărul socialist. Fără a căuta explicații de ce a fost așa, numeroasele mărturii publicate după revoluție dau măsura acestei cumplite experiențe îndurate de zeci de mii de români. Ele nu pot fi clasificate, nici stabili o ordine a valorii, a interesului lor. Fiecare trăire îngrozitoare de acest fel rămâne unică.