Week-end comic, marca ShortsUP
https://www.ziarulmetropolis.ro/week-end-comic-marca-shortsup/

Sâmbătă şi duminică, ShortsUP propune terapia prin umor de calitate, care promite să descreţească frunţile celor mai îngânduraţi spectatori.

Un articol de Liliana Matei|30 ianuarie 2014

Weekendul Comediei Scurte are loc pe 1 și 2 februarie la Cinema Patria și include două programe diferite de scurtmetraje premiate, o expoziție de artă contemporană și spațiu de entertainment.

Programul Weekendul Comediei Scurte reunește 21 de scurtmetraje din Franța, Irlanda, America, Australia, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelanda și România. Firul roșu al producțiilor prezentate la ShortsUP este aventura căutării propriei identități în spații culturale diferite. Multe din comediile selectate se inspiră din viață de familie în care eroii încearcă să se facă remarcați și acceptați, altele vorbesc despre iubire sau despre provocările îndrăznețe care te fac să-ți depășești limitele.

Sâmbătă și duminică, spectatorii vor întâlni la Cinema Patria câteva din cele mai populare genuri comice: romance, comedie neagră, haz-de-necaz, ironie sau parodie. Râsul va fi bine reprezentat în ambele seri ShortsUP, în cantități și intensități diferite. Din seria filmelor la care la care râzi de te prăpădești face parte scurtmetrajul Și Bruce Lee joacă badminton (r. Corrie Chen, Australia, 2011), o comedie copioasă despre un adolescent introvertit care visează să ajungă cel mai bun jucător de badminton din lume.

Comedia neagră e prezentă în programul de sâmbătă cu Eșarfa pierdută (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013), cea mai bună animație la L.A Shorts Fest. Realizat în totalitate cu tehnici digitale, filmul spune povestea lui Albert, o veveriță care se confruntă cu frici ce îi depășesc așteptările.

Diagnostic

 

,,Diagnostic” aduce umorul franțuzesc la ShortsUP

Categoria scurtmetrajelor de râsu plânsu e inaugurată de Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013), mostră de umor franțuzesc ce-l are în prim plan pe Doctorul Semyc, specializat în diagnosticarea unei boli emoționale extrem de răspândită, pentru care nu s-a găsit încă nicio vindecare.

Seara de duminică aduce gustul comediilor romantice cu Băiețelul din Balon (r. Kealan O’Rourke, Irlanda, 2011), animație distinsă cu premiul publicului la Palm Springs ShortFest. Rupert, un băiețel de 10 ani, ar face orice pentru a videca rănile primei iubiri eșuate, chiar dacă trebuie să recurgă la magie. Programul integral al filmelor poate fi consultat online.

Imagine sus: lucrare de Victor Fota (Imbold la ShortsUp)

30
/06
/17

„Tu ai pus degetul pe rană şi, în plin comunism, ai îndrăznit să arăţi că orice formă de cenzură e dezgustătoare” – fragment dintr-o scrisoare deschisă pentru Lucian Pintilie pe care Andrei Şerban a citit-o la lansarea noii ediţii a volumului „Bricabrac” (Editura Nemira).

29
/06
/17

Unul din cele mai aşteptate documentare româneşti ale anului, „Planeta Petrila”, regizat de Andrei Dăscălescu, va putea fi văzut în premieră la Timişoara în deschiderea celei de-a patra ediţii a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie.

28
/06
/17

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acțiune „Baby Driver” - un thriller exploziv, cu trei câștigători de Oscar în distribuție: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producția Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de mașini, o poveste atipică de dragoste și o coloană sonoră atemporală.

28
/06
/17

„(...) e suficient să urci o stradă pentru ca, întorcînd capul, să ţi se deschidă o privelişte ce-ţi taie respiraţia... E ca într-o gravură de Escher, unde te aştepţi să vezi oameni mergînd cu capul în jos pe străduţa de dedesubt. (...)” – Alex Leo Șerban. Îndrăgitul criticul de film ar fi împlinit, astăzi, 58 de ani. În amintirea lui Leo publicăm (via liternet.ro) una dintre nenumăratele și savuroasele sale impresii de călătorii (scrisori)

26
/06
/17

„Toţi avem păcate, unele mai mari, altele mai mici. De la minciună şi mândrie, până la invidie, egoism şi ură, de la lene şi gelozie, până la ignoranţă, poftă şi necunoaştere. Toate sunt păcate care, într-un fel sau în altul, sunt pedepsite (...) iar scopul final al acestei judecăţi supreme este reinstaurarea echilibrului între toate” – Dorel Vișan. Actorul născut la Tăușeni, județul Cluj, pe 25 iunie 1937, a împlinit 80 de ani!

26
/06
/17

De numele cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor” scrisă de către arhitectul Dan Manea se leagă mai multe premiere. Ultima noutate absolută pentru piaţa cărţii din România este faptul că o carte despre oamenii, istoria şi arhitectura unui oraş a inspirat un film!

23
/06
/17

A apărut în cinematografele din România ,,Povestea iubirii”, un film în care iubirea și scrisul salvează vieți, un bătrân evreu încă le poartă pică nemților, iar un băiețel se crede Mesia.

23
/06
/17

Ron Howard a fost confirmat ca regizor al spin-off-ului "Star Wars" dedicat personajului Han Solo. Regizorul laureat al premiului Oscar îi înlocuiește la timona filmului pe Phil Lord și Christopher Miller, la care Disney a renunțat în această săptămână, deși au fost implicați în producție timp de șase luni.

22
/06
/17

„Planeta Petrila” (din 23 iunie, în cinematografe) este un documentar în egală măsură fantastic și dureros de adevărat. Tânărul regizor Andrei Dăscălescu a dat – după „Consantin și Elena” – încă o capodoperă.

22
/06
/17

Vineri, 23 iunie, de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte primul eveniment independent din cadrul programului de educaţie cinematografică, susţinut de susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, „Cinemateca pentru toţi”. Tema noii întâlniri este „Religia în cinemaul românesc”.

22
/06
/17

După ce primul sezon al serialului "Genius", realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. "Genius" este serialul original cu cea mai mare audiență din istorie a canalului de educație științifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.