Week-end comic, marca ShortsUP
https://www.ziarulmetropolis.ro/week-end-comic-marca-shortsup/

Sâmbătă şi duminică, ShortsUP propune terapia prin umor de calitate, care promite să descreţească frunţile celor mai îngânduraţi spectatori.

Un articol de Liliana Matei|30 ianuarie 2014

Weekendul Comediei Scurte are loc pe 1 și 2 februarie la Cinema Patria și include două programe diferite de scurtmetraje premiate, o expoziție de artă contemporană și spațiu de entertainment.

Programul Weekendul Comediei Scurte reunește 21 de scurtmetraje din Franța, Irlanda, America, Australia, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelanda și România. Firul roșu al producțiilor prezentate la ShortsUP este aventura căutării propriei identități în spații culturale diferite. Multe din comediile selectate se inspiră din viață de familie în care eroii încearcă să se facă remarcați și acceptați, altele vorbesc despre iubire sau despre provocările îndrăznețe care te fac să-ți depășești limitele.

Sâmbătă și duminică, spectatorii vor întâlni la Cinema Patria câteva din cele mai populare genuri comice: romance, comedie neagră, haz-de-necaz, ironie sau parodie. Râsul va fi bine reprezentat în ambele seri ShortsUP, în cantități și intensități diferite. Din seria filmelor la care la care râzi de te prăpădești face parte scurtmetrajul Și Bruce Lee joacă badminton (r. Corrie Chen, Australia, 2011), o comedie copioasă despre un adolescent introvertit care visează să ajungă cel mai bun jucător de badminton din lume.

Comedia neagră e prezentă în programul de sâmbătă cu Eșarfa pierdută (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013), cea mai bună animație la L.A Shorts Fest. Realizat în totalitate cu tehnici digitale, filmul spune povestea lui Albert, o veveriță care se confruntă cu frici ce îi depășesc așteptările.

Diagnostic

 

,,Diagnostic” aduce umorul franțuzesc la ShortsUP

Categoria scurtmetrajelor de râsu plânsu e inaugurată de Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013), mostră de umor franțuzesc ce-l are în prim plan pe Doctorul Semyc, specializat în diagnosticarea unei boli emoționale extrem de răspândită, pentru care nu s-a găsit încă nicio vindecare.

Seara de duminică aduce gustul comediilor romantice cu Băiețelul din Balon (r. Kealan O’Rourke, Irlanda, 2011), animație distinsă cu premiul publicului la Palm Springs ShortFest. Rupert, un băiețel de 10 ani, ar face orice pentru a videca rănile primei iubiri eșuate, chiar dacă trebuie să recurgă la magie. Programul integral al filmelor poate fi consultat online.

Imagine sus: lucrare de Victor Fota (Imbold la ShortsUp)

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

05
/01
/24

Rebel Moon este un adevărat eveniment în universul producțiilor SF și de fantezie și rodul unor eforturi de decenii. În plus, lungmetrajul poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.