Woody Allen va primi trofeul Cecil B. DeMille
https://www.ziarulmetropolis.ro/woody-allen-va-primi-trofeul-cecil-b-demille/

Woody Allen va primi trofeul Cecil B. DeMille, un premiu care recompensează contribuţia sa extraordinară adusă cinematografiei mondiale, la gala Globul de Aur 2014.

Un articol de Andrada Văsii|16 septembrie 2013

Woody Allen va primi trofeul Cecil B. DeMille, un premiu care recompensează contribuţia sa extraordinară adusă cinematografiei mondiale, la gala Globul de Aur 2014.

Woody Allen, în vârstă de 77 de ani, autorul filmului ,,Annie Hall” din 1978, pentru care a fost recompensat cu două premii Oscar – la categoriile ,,cel mai bun regizor” şi ,,cel mai bun scenariu original” -, va primi acest trofeu prestigios la gala Golden Globes 2014, care va avea loc în luna ianuarie la Los Angeles, a anunţat Hollywood Foreign Press Association (HFPA), organizatorul evenimentului.

Prolificul regizor şi scenarist Woody Allen a fost ales pentru a primi acest trofeu de membrii HFPA, organizaţia care acordă Globurile de Aur pentru cele mai bune producţii de cinema şi de televiziune ale anului.

Woody Allen – 48 de filme și 58 de ani

Woody Allen a realizat peste 48 de filme într-o carieră de 58 de ani şi este cunoscut pentru personajele sale nevrotice şi comice, devenite o veritabilă marcă personală şi care sunt adeseori interpretate chiar de el.

Cineastul american a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986 pentru filmul ,,Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters” şi acelaşi premiu pentru filmul ,,Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris” din 2011.
Woody Allen
Cel mai recent film al său, ,,Blue Jasmine”, un film care spune povestea unei femei alcoolice suferind de o afecţiune mintală, rulează în prezent în cinematografele americane.

Blue Jasmine – un film despre iubire

După ce totul se prăbuşeşte în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett), membră a înaltei societăţi din New York, personaj central din producția Blue Jasmine, se mută cu sora ei, Ginger (Sally Hawkins), în modestul apartament al acestei din San Francisco, pentru a încerca să-şi pună viaţa în ordine.

Jasmine ajunge la San Francisco într-o stare psihică fragilă, cu mintea tulburată de cocktailul zilnic de antidepresive. Deşi îşi poate păstra, încă, aparenţa aristocratică, personajul principal din Blue Jasmine e un dezastru emoţional, lipsindu-i, în plus, capacitatea de a-şi asigura singură traiul.

Nu-l suportă de iubitul lui Ginger, Chili (rol jucat în Blue Jasmine de către Bobby Cannavale), pe care îl consideră tot un „ratat”, la fel ca pe fostul soţ al acesteia, Augie (Andrew Dice Clay). Ginger îşi dă seama că sora ei trece prin momente grele, aşa că o sfătuieşte să înceapă o carieră în designul interior, intuind bine că Jasmine n-o să considere că e sub demintatea ei.

Cecil B. DeMille a fost un influent regizor de la Hollywood care a reuşit să treacă cu succes de la filmele mute la filmele cu sonor, notează Mediafax.

Printre precedenţii cineaşti recompensaţi cu acest premiu se numără nume mari din industria filmului, precum actorii Jody Foster şi Robert De Niro şi regizorii Steven Spielberg şi Martin Scorsese.

Foto credit: Cinemagia

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.

21
/03
/17

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc în această seară. Evenimentul va fi transmis în direct de la ora 20.00 pe TVR 2, TVR 3 și TVR HD, dar și online pe www.premiilegopo.ro și www.cinepub.ro.

19
/03
/17

Scurt interviu cu Paul Negoescu, regizorul comediei „Două lozuri”, nominalizat în acest an la Premiile Gopo, la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun scenariu”.

16
/03
/17

Scris şi regizat de Paul Negoescu, „Două lozuri” a arătat că o comedie de mic buget poate avea succes la public (şi în bună parte şi la critică) fără a face apel la cele mai facile instrumente (şi cu o inspirată campanie de promovare).

16
/03
/17

Cea de-a opta ediție a Festivalului Serile Filmului Românesc (10 – 14 mai 2017) îi este dedicată regizorului Cristian Mungiu. Cinefilii și îndrăgostiții de film românesc vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul în prima zi de festival. Noutatea din acest an este că selecția filmelor din festival este realizată chiar de invitatul special – Cristian Mungiu, în colaborare cu Ambasadorul cultural, Irina – Margareta Nistor.

16
/03
/17

CRONICĂ DE FILM „Silence”, cel mai nou film al legendarului regizor american Martin Scorsese, realizat după un roman japonez, aspiră la clasicism.

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?

15
/03
/17

Cea de-a XI-a ediție a Premiilor Gopo, eveniment care răsplătește anual performanța în cinematografia românească, va avea loc marți, 21 martie 2017, în Sala Mare a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București.

15
/03
/17

În colaborare cu partenerul său pe termen lung, celebra secțiune a Festivalului de Film de la Cannes, Quinzaine des Réalisateurs, BIEFF 2017 aduce în România cel mai recent lungmetraj al legendarului Alejandro Jodorowsky, una din figurile emblematice ale cinema-ului de avangardă, renumit pentru provocatoarele sale capodopere suprarealiste din anii ‘70 („Santa Sangre”, „El Topo”, „The Holy Mountain”).