În noaptea de Înviere, luminăm România împreună
https://www.ziarulmetropolis.ro/%c3%aen-noaptea-de-%c3%aenviere-lumin%c4%83m-rom%c3%a2nia-%c3%aempreun%c4%83/

În noaptea de Înviere, luminăm România împreună. Cu lumânările în mâini, în curte, pe balcon, la fereastră, fiecare acasă, dar împreună în bucuria Învierii Domnului, românii trăiesc diferit anul acesta sărbătorile pascale. TVR ne conectează pe toţi la miracolul Învierii.

Un articol de Petre Ivan|10 aprilie 2020

„E vremea la care putem fi celorlalţi lumină prin dragoste, prin cuvânt bun, prin încurajare. E vremea la care ne întâlnim toţi într-o singură rugăciune, aceea a nevoii de rugăciune. Nevoie de rugăciune care se transformă întotdeauna într-o lumină, care luminează tuturor. Fiţi parte integrantă a acestei lumini, dăruiţi-vă lumină şi nu uitaţi: Hristos, prin Înviere, ne dăruieşte fiecăruia dintre noi lumina de care avem nevoie pentru a merge mai departe”, ne îndeamnă părintele Constantin Necula, invitat special al emisiunii Universul credinței de la TVR 1.

Anul acesta e altfel. Anul acesta, în noaptea de Înviere, nu mergem fiecare la biserica din apropiere, așteptând lumina sfântă de la Ierusalim. Anul acesta, suntem împreună. O Biserică. O Românie.

Televiziunea Română ne cheamă pe toți să ne bucurăm de Învierea Domnului, să aprindem speranța în sufletul nostru. Să ieșim cu lumânarea în mână, în curte, pe balcon, la fereastră – și astfel să fim împreună. Este apelul pe care, într-o formă sau alta, îl fac autorități, preoți, medici; este pornirea ce vine din sufletul fiecăruia dintre noi: să fim împreună de Paști. În noaptea de Înviere, toți românii cântăm într-un glas „Hristos a înviat!”. Arad – Constanța – Iași – Craiova – București – Baia Mare – distanțele se estompează când o Românie întreagă luminează cerul. Fiecare om, acasă, cu lumina în mână, cu lumina în suflet. Și împreună suntem Lumină.

Televiziunea Română ni-i aduce aproape pe părinții și bunicii pe care i-am lăsat să stea în siguranță, pentru ca, după o perioadă, să îi putem revedea sănătoși. Pe frații și prietenii pe care i-am fi dorit alături de noi, de Paști. Pe lângă slujba de Înviere pe care o putem urmări la TVR 1 în direct de la Catedrala Patriarhală din București, echipe de filmare ale Televiziunii naționale vor transmite imagini din întreaga țară, conectându-ne pe toți la miracolul Învierii.

S-au închis bisericile, nu și inimile noastre. Poate mai mult ca oricând, ele sunt deschise pentru a primi speranța. La TVR 1, în miezul nopții de Înviere, luminăm împreună România.

24
/09
/20

S-a născut într-o mahala din București, pe 25 septembrie 1913, într-o zi care părea o zi oarecare și a rămas în calendarul culturii române. Acolo s-a jucat, acolo a învățat, acolo a crescut și a ascultat primele forme de muzică pe care le-a cunoscut.

24
/09
/20

Rodica Mandache, István Téglás și Edith Alibec se întâlnesc în „Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”, un spectacol complex despre nevoia de intimitate și dorința de a controla povestea pe care o lăsăm mai departe celorlalți despre noi înșine.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

22
/09
/20

Cea de-a opta ediție Festivalul Național de Improvizație - !MPRO - va avea loc între 22-25 octombrie 2020, la terasa acoperită a Casei Universitarilor din București (strada Dionisie Lupu 46). Tema acestui an - Procesul creativ - invită participanții să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație.

Pagina 1 din 91712345...102030...Ultima »