În noaptea de Înviere, luminăm România împreună
https://www.ziarulmetropolis.ro/%c3%aen-noaptea-de-%c3%aenviere-lumin%c4%83m-rom%c3%a2nia-%c3%aempreun%c4%83/

În noaptea de Înviere, luminăm România împreună. Cu lumânările în mâini, în curte, pe balcon, la fereastră, fiecare acasă, dar împreună în bucuria Învierii Domnului, românii trăiesc diferit anul acesta sărbătorile pascale. TVR ne conectează pe toţi la miracolul Învierii.

Un articol de Petre Ivan|10 aprilie 2020

„E vremea la care putem fi celorlalţi lumină prin dragoste, prin cuvânt bun, prin încurajare. E vremea la care ne întâlnim toţi într-o singură rugăciune, aceea a nevoii de rugăciune. Nevoie de rugăciune care se transformă întotdeauna într-o lumină, care luminează tuturor. Fiţi parte integrantă a acestei lumini, dăruiţi-vă lumină şi nu uitaţi: Hristos, prin Înviere, ne dăruieşte fiecăruia dintre noi lumina de care avem nevoie pentru a merge mai departe”, ne îndeamnă părintele Constantin Necula, invitat special al emisiunii Universul credinței de la TVR 1.

Anul acesta e altfel. Anul acesta, în noaptea de Înviere, nu mergem fiecare la biserica din apropiere, așteptând lumina sfântă de la Ierusalim. Anul acesta, suntem împreună. O Biserică. O Românie.

Televiziunea Română ne cheamă pe toți să ne bucurăm de Învierea Domnului, să aprindem speranța în sufletul nostru. Să ieșim cu lumânarea în mână, în curte, pe balcon, la fereastră – și astfel să fim împreună. Este apelul pe care, într-o formă sau alta, îl fac autorități, preoți, medici; este pornirea ce vine din sufletul fiecăruia dintre noi: să fim împreună de Paști. În noaptea de Înviere, toți românii cântăm într-un glas „Hristos a înviat!”. Arad – Constanța – Iași – Craiova – București – Baia Mare – distanțele se estompează când o Românie întreagă luminează cerul. Fiecare om, acasă, cu lumina în mână, cu lumina în suflet. Și împreună suntem Lumină.

Televiziunea Română ni-i aduce aproape pe părinții și bunicii pe care i-am lăsat să stea în siguranță, pentru ca, după o perioadă, să îi putem revedea sănătoși. Pe frații și prietenii pe care i-am fi dorit alături de noi, de Paști. Pe lângă slujba de Înviere pe care o putem urmări la TVR 1 în direct de la Catedrala Patriarhală din București, echipe de filmare ale Televiziunii naționale vor transmite imagini din întreaga țară, conectându-ne pe toți la miracolul Învierii.

S-au închis bisericile, nu și inimile noastre. Poate mai mult ca oricând, ele sunt deschise pentru a primi speranța. La TVR 1, în miezul nopții de Înviere, luminăm împreună România.

28
/11
/21

Arta autentică începe dincolo de convenții și dincolo de granițe. Dincolo de teze, ipoteze și antiteze, ea se întrezărește uneori limpede, alteori vag, ca printr-una dintre multele ferestre de la privești, în decursul unei vieții, lumea din jur.

27
/11
/21

Pentru a doua oară în istoria Premiilor Observator cultural, Gala Premiilor Observator Cultural, ediția a XV-a, s-a desfășurat online, pe 25 noiembrie, într-o sesiune live, care a putut fi urmărită pe pagina de Facebook a revistei.

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

25
/11
/21

S-a născut în toamna anului 1925, la Moscova, într-o familie de evrei, care aveau multe legături cu lumea artistică a momentului. Mama ei, Rachela, a fost actriţă în filme mute.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.