Înscrie-te la Masterclass: Silvia Macrea, Jesús Carmona și Noah Wertheim la Bursa de Spectacole 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/%c3%aenscrie-te-la-masterclass-silvia-macrea-jes%c3%bas-carmona-%c8%99i-noah-wertheim-la-bursa-de-spectacole-2019/

De astăzi, 30 mai 2019, vă puteţi înscrie pentru „Întâlniri cu mari coregrafi”. Evenimentul are loc în fiecare an, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Bursei de Spectacole unde sunt organizate o serie de masterclass-uri de dans la care participanţii au şansa să lucreze câteva ore cu coregrafi celebri, care s-au făcut remarcaţi prin unicitatea stilului lor. Anul acesta, masterclass-urile vor fi susţinute de Noah Wertheim (director artistic şi coregraf Vertigo Dance Company), Jesús Carmona (Ballet Flamenco Jesús Carmona) şi Silvia Macrea (CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu).

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2019

Masterclass-urile se adresează tuturor pasionaților de dans și de explorarea formelor sale. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (aproximativ 30 persoane/atelier/zi) și se face pe baza completării formularului de înscriere, aici. Cei interesați să participe trebuie să se implice activ, nu se acceptă observatori. Organizatorii nu asigură și nu acoperă costurile de transport și cazare pentru participarea la masterclass-uri.

În scopul dezvăluirii artei, masterclass-urile sunt structurate în două părți: una teoretică – de introducere și prezentare succintă a conceptelor și principiilor de mișcare folosite în crearea unui spectacol și o parte practică – experimentarea metodelor de lucru. Evenimentele din cadrul Bursei vor avea locîn 17, 20 și 21 iunie, la CJPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

17 iun, 14:00

Noa Wertheim, Artistic Director and Choreographer – Vertigo Dance Company, ISR

Multi-talentata artistă Noa Wertheim este o coregrafă și dansatoare foarte apreciată la nivel internațional, aceasta fiind distinsă cu numeroase premii, inclusiv premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel tinerilor coreografi în 1998, Premiul Landau pentru Artele Spectacolului în 2003 și premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel pentru coregrafia sa din spectacolul „Birth of the Phoenix”, în 2012. Noa lucrează și creează la studioul Vertigo Dance și la Centrul Gerard Behar din Ierusalem și la studioul său personal din cadrul Vertigo Eco-Art Village, unde trăiește alături de partenerul ei de viață și dans, Adi Sha’al, și cei trei copii ai lor, într-o comunitate care susține artele într-o manieră responsabilă din punct de vedere ecologic și social.

20 iun, 14:00

Jesús Carmona, Ballet Flamenco Jesús Carmona, ESP

În luna septembrie a prezentat spectacolul Impetu’s la Dubai Opera și la Suzhou Arts Centre, iar în octombrie a prezentat AmatØr la Irvine Barclay Theatre of  Los Angeles. Datorită creativității și impactului educațional al atelierelor și cursurilor, Jesús Carmona continuă să fie activ în Flamenco și în 2019. A participat la Rome Flamenco Festival în ianuarie și la Jerez Festival în februarie. Urmează să meargă în turnee în Madrid, Alicante, UK, New York, printre altele. Va participa cu două spectacole diferite timp de trei zile, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

21 iun, 14:00

Silvia Macrea

Silvia Macrea este coregraf şi manager al celei mai vechi formaţii de dansuri populare din România, înfiinţată în 1944: Junii Sibiului. Semnează un portofoliu impresionant de coregrafii de dansuri şi obiceiuri româneşti, regie şi coregrafie pentru spectacole tematice şi spectacole de teatru muzical coregrafic. A susținut seminarii de dans în Germania, Franţa, Portugalia, Hong Kong, Taiwan, Japonia, SUA.

Întâlnirile se desfășoară sub îndrumarea Adrianei Bârză-Cârstea, Lect. Univ. Dr. la Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, membru în Centrul de Studii Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS), coregraf şi consilier artistic pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), secţiunea spectacole de dans.

Bursa de Spectacole de la Sibiu (17-22 iunie 2019) este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (14-23 iunie 2019). Alpha Bank este partener al Bursei de Spectacole.

Foto credit: Cristi Cojocariu

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.