Înscrie-te la Masterclass: Silvia Macrea, Jesús Carmona și Noah Wertheim la Bursa de Spectacole 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/%c3%aenscrie-te-la-masterclass-silvia-macrea-jes%c3%bas-carmona-%c8%99i-noah-wertheim-la-bursa-de-spectacole-2019/

De astăzi, 30 mai 2019, vă puteţi înscrie pentru „Întâlniri cu mari coregrafi”. Evenimentul are loc în fiecare an, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Bursei de Spectacole unde sunt organizate o serie de masterclass-uri de dans la care participanţii au şansa să lucreze câteva ore cu coregrafi celebri, care s-au făcut remarcaţi prin unicitatea stilului lor. Anul acesta, masterclass-urile vor fi susţinute de Noah Wertheim (director artistic şi coregraf Vertigo Dance Company), Jesús Carmona (Ballet Flamenco Jesús Carmona) şi Silvia Macrea (CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu).

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2019

Masterclass-urile se adresează tuturor pasionaților de dans și de explorarea formelor sale. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (aproximativ 30 persoane/atelier/zi) și se face pe baza completării formularului de înscriere, aici. Cei interesați să participe trebuie să se implice activ, nu se acceptă observatori. Organizatorii nu asigură și nu acoperă costurile de transport și cazare pentru participarea la masterclass-uri.

În scopul dezvăluirii artei, masterclass-urile sunt structurate în două părți: una teoretică – de introducere și prezentare succintă a conceptelor și principiilor de mișcare folosite în crearea unui spectacol și o parte practică – experimentarea metodelor de lucru. Evenimentele din cadrul Bursei vor avea locîn 17, 20 și 21 iunie, la CJPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

17 iun, 14:00

Noa Wertheim, Artistic Director and Choreographer – Vertigo Dance Company, ISR

Multi-talentata artistă Noa Wertheim este o coregrafă și dansatoare foarte apreciată la nivel internațional, aceasta fiind distinsă cu numeroase premii, inclusiv premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel tinerilor coreografi în 1998, Premiul Landau pentru Artele Spectacolului în 2003 și premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel pentru coregrafia sa din spectacolul „Birth of the Phoenix”, în 2012. Noa lucrează și creează la studioul Vertigo Dance și la Centrul Gerard Behar din Ierusalem și la studioul său personal din cadrul Vertigo Eco-Art Village, unde trăiește alături de partenerul ei de viață și dans, Adi Sha’al, și cei trei copii ai lor, într-o comunitate care susține artele într-o manieră responsabilă din punct de vedere ecologic și social.

20 iun, 14:00

Jesús Carmona, Ballet Flamenco Jesús Carmona, ESP

În luna septembrie a prezentat spectacolul Impetu’s la Dubai Opera și la Suzhou Arts Centre, iar în octombrie a prezentat AmatØr la Irvine Barclay Theatre of  Los Angeles. Datorită creativității și impactului educațional al atelierelor și cursurilor, Jesús Carmona continuă să fie activ în Flamenco și în 2019. A participat la Rome Flamenco Festival în ianuarie și la Jerez Festival în februarie. Urmează să meargă în turnee în Madrid, Alicante, UK, New York, printre altele. Va participa cu două spectacole diferite timp de trei zile, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

21 iun, 14:00

Silvia Macrea

Silvia Macrea este coregraf şi manager al celei mai vechi formaţii de dansuri populare din România, înfiinţată în 1944: Junii Sibiului. Semnează un portofoliu impresionant de coregrafii de dansuri şi obiceiuri româneşti, regie şi coregrafie pentru spectacole tematice şi spectacole de teatru muzical coregrafic. A susținut seminarii de dans în Germania, Franţa, Portugalia, Hong Kong, Taiwan, Japonia, SUA.

Întâlnirile se desfășoară sub îndrumarea Adrianei Bârză-Cârstea, Lect. Univ. Dr. la Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, membru în Centrul de Studii Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS), coregraf şi consilier artistic pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), secţiunea spectacole de dans.

Bursa de Spectacole de la Sibiu (17-22 iunie 2019) este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (14-23 iunie 2019). Alpha Bank este partener al Bursei de Spectacole.

Foto credit: Cristi Cojocariu

16
/09
/15

Legendarul actor englez de origine irlandeză Peter O’Toole va primi, in memoriam, Premiul de Excelență al celei de-a șaptea ediții a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj. Este prima dată când acest trofeu este acordat unui actor străin, organizatorii întărind și prin aceasta rangul de festival internațional al Comedy Cluj.

15
/09
/15

"Când am primit această vioară, mi-am propus să o duc în faţa fiecărui român, să o port prin toată ţara, pentru că este un Stradivarius al nostru, al tuturor.” - Alexandru Tomescu. Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artişti români împlineşte, astăzi, 39 de ani.

15
/09
/15

Oana Ioachim s-a stins din viață vineri, 11 septembrie, mult, mult prea devreme. Casa de producție TVR propune, in memoriam, spre difuzare la TVR 2, „Totul e un joc”, piesă scrisă de Paul Ioachim, tatăl Oanei, în care actrița își manifestă întreaga gamă a talentului său comic.

15
/09
/15

Într-o zi de 15 septembrie (2009), se stingea din viaţă Nicu Constantin, unul dintre cei mai mari actori români de comedie. Nicu Constantin a avut nenumărate roluri în teatrul de revistă şi în scheciuri TV şi a jucat în aproape 30 de filme, dintre care amintim: "Împuşcături pe portativ" (1966), "Totul pentru fotbal" (1978), "Alo, aterizează străbunica" (1981), "Grăbeşte-te încet" (1981), "Secretul lui Bachus" (1983) şi "Harababura" (1990)

15
/09
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz îi aşteaptă pe iubitorii muzicii între 13 și 15 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Dacă săptămâna trecută am rupt misterul anunţându-i pe Ambrose Akinmusire Quartet şi Miroslav Vitouš & Emil Viklicky , astăzi continuăm cu două grupuri care redefinesc termenul de inovaţie muzicală. Ludici, cameleonici sau virtuozi, invitaţii de sâmbătă vor fi greu de uitat.

15
/09
/15

Asociația Curtea Veche organizează NARATIV - festivalul de lectură pentru copii, proiect cultural finanțat de ARCUB în cadrul programului cultural “Ești București”. Evenimentul va avea loc la Librăria Cărturești Verona în perioada 21-27 septembrie și va cuprinde o serie de activități gratuite susținute de pedagogi non-formali, artiști, specialiști în educație și psihologia copilului.

14
/09
/15

Zilele Bucureștiului fac orașul să pulseze. Între 18-20 septembrie, te invităm să descoperi și să te bucuri de un București plin de viață, unde iubitorii de cultură urbană se vor delecta cu primul festival de muzică alternativă din oraș - SOUND & VISION, iar noaptea de 19 spre 20 septembrie va radia de energie datorită unui eveniment unic în care arta și tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureștiului.

14
/09
/15

Pe vremea lui Ludovic al XIII-lea, Versailles era doar un modest pavilion de vînătoare. Ludovic al XIV-lea îl transformă într-un centru al puterii, dar şi într-un loc al plăcerii, dorinţei şi desfrîului. Grădinile noului castel, parcurile cu fîntîni, apartamentele legate între ele, totul părea menit să adăpostească aventurile Regelui Soare cu nenumăratele-i amante.

14
/09
/15

INTERVIU Oana Boca Stănescu a fost unul dintre cei 11 manageri culturali (singura din Europa) selectați să participe la ediția din acest an a Festivalului de la Edinburgh, în cadrul „Momentum”, Programul Delegaților Internaționali din cadrul Festivalurilor din Edinburgh.

14
/09
/15

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu  va prezenta la sfârșitul săptămânii premiera națională a spectacolului „Nathan înțeleptul”, în regia lui Armin Petras, unul dintre cei mai importanți regizori contemporani. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 19 septembrie, ora 19:00, iar premiera va avea loc duminică, 20 septembrie. 

14
/09
/15

Cea mai îndrăgită noapte tematică din tradiţia festivalului Anim’est, şi cea care dovedeşte, cu fiecare ediţie, că animaţia poate fi la fel de incitantă la orice vârstă, se întoarce la Cinema Patria toamna aceasta. Creepy Animation Night adună, în fiecare an, peste 1.000 de spectatori peste 18 ani în sălile de cinema ale festivalului.

14
/09
/15

Marţi, 15 septembrie, ora 19.00, iubitorii de literatură sunt invitaţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru o întâlnire cu Irina Margareta Nistor, Ioana Bâldea Constantinescu, Iuliana Alexa şi Laura Câlţea despre romanul Ora de aur al scriitoarei americane Ann Leary. O carte devenită bestseller New York Times la scurt timp după apariţie, nominalizată la IMPAC Dublin Literary Award şi aflată în curs de ecranizare cu Meryl Streep şi Robert De Niro în rolurile principale. Dezbaterea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general Editura Humanitas Fiction.

14
/09
/15

Între 5 și 11 octombrie 2015, la Astra Film Festival rulează 32 de documentare legate de România fie prin subiect, fie prin autor, care surprind tot atâtea viziuni despre cotidianul românesc, produse în ultimii doi ani. Filmele urmează să fie evaluate, ca în fiecare an, de specialiști în domeniu și spectatori din toată lumea.