”Hai să (re)descoperim Rusia împreună” – Zilele Culturii Ruse, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/%E2%80%9DHai+s%C4%83+%28re%29descoperim+Rusia+%C3%AEmpreun%C4%83%E2%80%9D+-+Zilele+Culturii+Ruse%2C+la+Bucure%C5%9Fti

În luna noiembrie a acestui an, la Bucureşti va avea loc o manifestare de amploare, respectiv ”Zilele Culturii Ruse”, aflată deja la a V-a ediţie. Sub moto-ul ”Haideţi să (re)descoperim Rusia împreună”, Centrul Rus, care, totodată, îşi serbează 90 de ani de existenţă, îi invită pe bucureşteni la o călătorie-circuit prin cultura Rusiei.

Un articol de Petre Ivan|13 Octombrie 2015

Cu acest prilej, Centrul Rus a pregătit două spectacole de teatru, create de Pavel Tihomirov – actor, regizor la Casa Centrală a Actorului A. A. Iablocikina.

Deschiderea Zilelor Culturii Ruse 2015 va avea loc marți, 3 noiembrie, ora 19.00, la Teatrul de pe Lipscani, cu spectacolul de teatru rus ”Câteva zile din viața domnișoarei Liuba Otradina” (“Vinovați fără vină”; Prologul) de clasicul dramaturgiei ruse din secolul al XIX, A.N. Ostrovski.

Spectacolele vor fi in limba rusa cu subtitrare in romana.

Cel de-al doilea spectacol va avea loc pe 4 noiembrie tot la la Teatrul de pe Liscani din București – “File dintr-un caiet ars” Zilele Culturii Ruse(schițe dramatice despre Serghei Esenin și femeile sale).

De asemenea, va avea loc un master-class pe temele lui Anton Cehov, “Livada cu vișini”, voce scenică cu actorul și profesorul Academiei de teatru din Sankt-Petersburg, Dmitri Coșmin.

Vor venii artiști renumiți din cadrul Teatrului Academic de artă din Moscova Maxim Gorki, care este condus de directorul artistic, Artistă a poporului a URSS T. V. Doronina.

Vernisajul Expoziției „Lada cu zestre. Nunta – cultură și tradiție din Nordul Rusiei”, organizat de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” și Muzeul Etnografic din Sankt-Petersburg, va avea loc si el la București, str. Şos. Kiseleff, nr.28-30, sector 1, pe 5 noiembrie, la 12.00, Sala Gheorghe Focsa.

Expoziţia va fi deschisă publicului pana la 29 noiembrie. Aceasta expoziție este rodul unei colaborări fructuoase dintre muzeul rus şi român, începute in 2013.

Vizitatorii pot găsi obiecte dăruite la nunta în Nordul Rusiei.  Intrarea este pe baza de bilet.

Vernisajul Expoziției de pictură a artiștilor plastici ruși la Centrul Rus de Știința si cultura, va avea loc pe 10 noiembrie, la 18.00, la București, Bulevardul Lascăr Catargiu, nr.50, în sălile de expoziție ale Centrului.

Iar pe 11 si 12 noiembrie, de  la ora 17.00, are loc un atelier de pictură ca profesori din Federaţia Rusă.

Vor fi expuse peste 80 de tablouri de pictori ruşi, renumiți artiști plastici, la fel ca şi tablourile elevilor lor – copii din familii defavorizate, dar talentate. Intrarea este liberă.

Festivalul de Film Rus se va lansa tradițional la cinema Studio, Bd. Magheru nr. 29, București, prin proiecția celui mai recent film al lui Nikita Mihalkov – ”Insolația”, nominalizat pentru premiul Oscar, și ca omagiu jubileului de 70 de ani a regizorului, pe 19 noiembrie, la ora 19.00.

Festivalurile de film rus, care se bucură de un mare interes al publicului bucureștean, se țin deja de câțiva ani buni, de altfel făcând parte din Zilele culturii ruse în România.

În programul Festivalului producţii recente, filme pentru copii, desene animate si filmul documentar despre ruşi-lipoveni. Întrarea e pe baza de bilet.

Foto: Zilele Culturii Ruse – facebook.com/ZileleCulturiiRuseOficial?ref=hl

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

04
/12
/19

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor participa, alături de autor, jurnaliștii Cătălin Striblea și Marius Constantinescu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

03
/12
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită miercuri, 4 decembrie, ora 19.00, la lansarea volumului bilingv Opere scelte / Opere alese de Ugo Foscolo, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Biblioteca Italiană“, în traducerea Smarandei Bratu Elian şi a lui Cornel Mihai Ionescu, cu o prefaţă de Giulio Ferroni.

29
/11
/19

La 8 ani după primul volum, Bucătăria Hoinară se întoarce într-un nou album de fotografie savuros, purtând semnătura lui Răzvan Voiculescu. Evenimentul de lansare va avea loc luni, 2 decembrie, de la ora 19:00, la JW Marriott București, în sala Grand Ballroom.

27
/11
/19

Joi, 28 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din București (Calea Victoriei 45), va avea loc o întâlnire cu scriitoarea Ana Maria Sandu, cu prilejul lansării volumului „Mama îmi spune că am o viață frumoasă”, apărut de curând în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom. Invitați, alături de autoare, vor fi Marius Chivu și Maurice Munteanu.

25
/11
/19

În marginea cărții „Tot ce este”, de James Salter, publicată recent la editura Humanitas Fiction, în traducerea lui Radu Paraschivescu.

22
/11
/19

Duminică, 24 noiembrie, de la ora 14.30, Gaudeamul 2019 găzduiește, la standul editurilor Brumar&Hyperliteratura (standul 127), lansarea volumului „In.Fuzion#Ispita”, în prezența scriitorilor și artiștilor care au participat la acest proiect inovator.

Page 1 of 9812345...102030...Last »