„Doamna Godot“, de Olga Delia Mateescu, în premieră la Teatrul Dramaturgilor Români
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%9edoamna-godot%e2%80%9c-de-olga-delia-mateescu-%c3%aen-premier%c4%83-la-teatrul-dramaturgilor-rom%c3%a2ni/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Dramaturgilor Români, anunţă premiera oficială a spectacolului DOAMNA GODOT de Olga Delia Mateescu, regia Felix Crainicu – duminică, 17 februarie, ora 19.00 în sala „Ion Băieşu” a Teatrului Dramaturgilor Români.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2019

Scenografia este concepută de Andreea Sorina Paraschivoiu, muzica este creată de Alexandru Nucă, iar video este realizat de Radu Crăciun.

În  DOAMNA GODOT, o actriță cunoscută în ipostază de dramaturg, Olga Delia Mateescu, face o analiză fină și profundă a jocului dintre certitudine și imprevizibil.  Două actrițe, interpretate de Ioana Pavelescu și Alexandra Stroe, unite printr-o legătură puternică se întâlnesc aparent întâmplător într-un loc în afara timpului doar ca să descopere că sunt una și aceeași persoană. Ca într-un joc incontrolabil, deciziile lor banale încep să aibă rezultate disproporționate, iar frânturile de existență construiesc o poveste care va chestiona posibilitatea  liberului arbitru. Un necunoscut, pe care, de fapt, îl știi dintotdeauna, îți propune o călătorie spre tine, oferindu-ți șansa să te ferești de greșeli sau să îți trăiești viața de parcă ar fi una nouă.

Spectatorule, tu ce alegi?

Spectacolul este supratitrat în limba engleză.

Biletele pot fi rezervate la 0756 021 106, achiziționate pe www.bilet.ro sau la sediul teatrului din Calea Griviței nr. 64-66.

Detalii despre programul și evenimentele TDR: www.teatruldramaturgilor.ro

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.