„Momentul de Teatru“ online – „perle“, fabule, literatură și multe altele împreună cu Compania „Liviu Rebreanu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%9emomentul-de-teatru%e2%80%9c-online-%e2%80%93-%e2%80%9eperle%e2%80%9c-fabule-literatur%c4%83-%c8%99i-multe-altele-%c3%aempreun%c4%83-cu-compania-%e2%80%9eliviu-rebreanu%e2%80%9c/

Teatrul îmbracă multe forme şi se manifestă în cele mai creative modalităţi. Totodată, arta teatrală se adaptează circumstanţelor şi îşi găseşte surse de inspiraţie din cele mai variate domenii sociale.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2020

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă propune o astfel de experiență: începând cu data de 6 aprilie, de luni până vineri, de la ora 18.30, veți putea viziona Momentul de Teatru pe pagina de Facebook a Companiei (https://www.facebook.com/tntgm/).

Momentul de Teatru va conține câte o prezentare a unui actor sau actrițe a Companiei „Liviu Rebreanu“, raportată la o temă săptămânală. Tema momentelor primei săptămâni va veni în anticiparea susținerii de către liceeni a examenului de Bacalaureat. Dacă unii elevi comit „perle“ memorabile, care se pretează la interpretări variind de la haz la necaz, noi vom oferi un îndreptar pentru aceste scăpări și le vom lămuri contextul și semnificațiile. Astfel, vă dăm întâlnire, prin intermediul actorilor noștri, cu scriitori emblematici precum Bacovia, Arghezi, Eminescu sau Nichita Stănescu. Actorul Nicu Mihoc va deschide seria momentelor prezentând „perle“ despre și cu Tudor Arghezi.

Săptămânile ce vor urma vă vor aduce momente de lecturi din prozatori și eseiști reprezentativi, dar și doze de înțelepciune împachetate sub formă de fabule. V-am făcut curioși? Ne vedem atunci pe pagina de Facebook a Companiei „Liviu Rebreanu“ de luni până vineri la ora 18.30, să serviți Momentele de Teatru în tihnă, dar urmăriți-ne și în restul timpului fiindcă oferta noastră devine din ce în ce mai bogată în această perioadă.

03
/03
/23

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Institutul Francez din Madrid, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Spaniei și al Consulatului General al României la Sevilla, organizează concertele de jazz „Drive” susținute de trio-ul timișorean JazzyBIT, vineri, 3 martie, la Teatrul Institutului Francez din Madrid și sâmbătă, 4 martie, la Muzeul Interactiv al Muzicii MIMMA din Málaga.

03
/03
/23

Apreciatele productii „Aferim!", „Inimi cicatrizate" și „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", semnate de unul dintre cele mai cunoscute nume ale cinematografiei româneşti, Radu Jude și scurtmetraje curajoase, semnate de tineri regizori, premiați pentru talentul lor, îi așteaptă pe telespectatorii TVR Cultural pe 4 martie, într-o nouă ediţie „Noaptea albă a filmului românesc".

02
/03
/23

În martie sunt programate unele dintre cele mai iubite spectacole ale teatrului din str. Mihai Eminescu 89. Dramaturgi titrați, regizori dintre cei mai cunoscuți, actori de tradiție sau tineri și talentați, în povești emoționante, comice, de pus pe gânduri și totodată emoționante.

02
/03
/23

„Cock” de Mike Bartlett, spectacol al Teatrului Stela Popescu în regia lui Tony Adam şi scenografia Mădălinei Mihai, avându-i în distribuţie pe Tudor Cucu Dumitrescu, Cristian Neacșu, Ioana Niculae, Cătălin Frăsinescu, se joacă pe 9 martie, ora 19:00 la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu.

02
/03
/23

Miercuri, 8 martie 2023 (de la ora 19.00), Ziua Femeii va fi marcată la Sala Radio printr-un concert prezentat de Big Band-ul Radio și invitatul său special: Connect-R. Evenimentul se va derula cu participarea Orchestrei de Cameră Radio și sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru . Concertul se intitulează „Noi ne potrivim”, după piesa compusă de Connect-R, care va și deschide evenimentul de la Sala Radio.

02
/03
/23

Într-un context cu totul special, Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe organizează anul acesta Festivalul Internațional de Teatru Reflex – Ediţia5 / Reflex5, care se va desfăşura în trei etape – în lunile martie, mai și octombrie.

02
/03
/23

La 35 de ani după lansarea primei părți și la doar 5 după ce a revenit în atenția tuturor cu partea a doua, „Moromeții 3” se filmează anul acesta în mai multe locații din țară.