„Momentul de Teatru“ online – „perle“, fabule, literatură și multe altele împreună cu Compania „Liviu Rebreanu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%9emomentul-de-teatru%e2%80%9c-online-%e2%80%93-%e2%80%9eperle%e2%80%9c-fabule-literatur%c4%83-%c8%99i-multe-altele-%c3%aempreun%c4%83-cu-compania-%e2%80%9eliviu-rebreanu%e2%80%9c/

Teatrul îmbracă multe forme şi se manifestă în cele mai creative modalităţi. Totodată, arta teatrală se adaptează circumstanţelor şi îşi găseşte surse de inspiraţie din cele mai variate domenii sociale.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2020

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă propune o astfel de experiență: începând cu data de 6 aprilie, de luni până vineri, de la ora 18.30, veți putea viziona Momentul de Teatru pe pagina de Facebook a Companiei (https://www.facebook.com/tntgm/).

Momentul de Teatru va conține câte o prezentare a unui actor sau actrițe a Companiei „Liviu Rebreanu“, raportată la o temă săptămânală. Tema momentelor primei săptămâni va veni în anticiparea susținerii de către liceeni a examenului de Bacalaureat. Dacă unii elevi comit „perle“ memorabile, care se pretează la interpretări variind de la haz la necaz, noi vom oferi un îndreptar pentru aceste scăpări și le vom lămuri contextul și semnificațiile. Astfel, vă dăm întâlnire, prin intermediul actorilor noștri, cu scriitori emblematici precum Bacovia, Arghezi, Eminescu sau Nichita Stănescu. Actorul Nicu Mihoc va deschide seria momentelor prezentând „perle“ despre și cu Tudor Arghezi.

Săptămânile ce vor urma vă vor aduce momente de lecturi din prozatori și eseiști reprezentativi, dar și doze de înțelepciune împachetate sub formă de fabule. V-am făcut curioși? Ne vedem atunci pe pagina de Facebook a Companiei „Liviu Rebreanu“ de luni până vineri la ora 18.30, să serviți Momentele de Teatru în tihnă, dar urmăriți-ne și în restul timpului fiindcă oferta noastră devine din ce în ce mai bogată în această perioadă.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.