„Momentul de Teatru“ online – „perle“, fabule, literatură și multe altele împreună cu Compania „Liviu Rebreanu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%9emomentul-de-teatru%e2%80%9c-online-%e2%80%93-%e2%80%9eperle%e2%80%9c-fabule-literatur%c4%83-%c8%99i-multe-altele-%c3%aempreun%c4%83-cu-compania-%e2%80%9eliviu-rebreanu%e2%80%9c/

Teatrul îmbracă multe forme şi se manifestă în cele mai creative modalităţi. Totodată, arta teatrală se adaptează circumstanţelor şi îşi găseşte surse de inspiraţie din cele mai variate domenii sociale.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2020

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă propune o astfel de experiență: începând cu data de 6 aprilie, de luni până vineri, de la ora 18.30, veți putea viziona Momentul de Teatru pe pagina de Facebook a Companiei (https://www.facebook.com/tntgm/).

Momentul de Teatru va conține câte o prezentare a unui actor sau actrițe a Companiei „Liviu Rebreanu“, raportată la o temă săptămânală. Tema momentelor primei săptămâni va veni în anticiparea susținerii de către liceeni a examenului de Bacalaureat. Dacă unii elevi comit „perle“ memorabile, care se pretează la interpretări variind de la haz la necaz, noi vom oferi un îndreptar pentru aceste scăpări și le vom lămuri contextul și semnificațiile. Astfel, vă dăm întâlnire, prin intermediul actorilor noștri, cu scriitori emblematici precum Bacovia, Arghezi, Eminescu sau Nichita Stănescu. Actorul Nicu Mihoc va deschide seria momentelor prezentând „perle“ despre și cu Tudor Arghezi.

Săptămânile ce vor urma vă vor aduce momente de lecturi din prozatori și eseiști reprezentativi, dar și doze de înțelepciune împachetate sub formă de fabule. V-am făcut curioși? Ne vedem atunci pe pagina de Facebook a Companiei „Liviu Rebreanu“ de luni până vineri la ora 18.30, să serviți Momentele de Teatru în tihnă, dar urmăriți-ne și în restul timpului fiindcă oferta noastră devine din ce în ce mai bogată în această perioadă.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.