„Parcul de distracții“, un musical pentru întreaga familie
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%9eparcul-de-distrac%c8%9bii%e2%80%9c-un-musical-pentru-%c3%aentreaga-familie/

Din 27 septembrie, micii artişti ai Teatrului Muzical de Copii Bucureşti deschid seria de spectacole 2019-2020, pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical ”Ion Dacian”, cu musicalul “PARCUL DE DISTRACȚII”.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2019

“PARCUL DE DISTRACȚII” este o poveste fantastică despre curajul de a păși pe drumul vieții, în care personajele principale, doi frați lăsați în grija rudelor, înfruntă necunoscutul și depășesc orice obstacol cu puterea magică a copilăriei. 

Aventura fraților în PARCUL DE DISTRACȚII îi poartă pe spectatori într-o călătorie fantastică, în care muzica, dansul, efectele de sunet și lumină, costumele, decorurile și proiecțiile întregesc tabloul vesel al unei povești despre regăsirea valorilor, importanța alegerilor și reîntregirea familiei. 

După un scenariu de Gabi Șarga și Cătălin Rotaru, pe muzica lui Andrei Tudor și versurile Andreei Andrei, PARCUL DE DISTRACȚII prinde viață, în interpretarea celor 28 de copii actori ai Teatrului Muzical de Copii București și a actorilor profesioniști: Anca Țurcașiu, Daniel Burcea, Maria Baciu, în regia Danei Rotaru, cu participarea Corului – condus de dirijorul Aurel Muraru – și Orchestrei Teatrului de Operetă și Musical ”Ion Dacian” – condusă de dirijorul Constantin Grigore. 

Premiera musicalului PARCUL DE DISTRACȚII este un spectacol rezultat în urma parteneriatului cultural dintre Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” București (manager Bianca Ionescu-Ballo) și Asociația Culturală Sipetul Artei – Teatrul Muzical de Copii București, un demers de promovare a artelor spectacolului de teatru muzical către copii și tineri. 

Reprezentațiile acestei luni vor avea loc: Vineri 27 și Duminică 29 Septembrie, începând cu ora 19.00. 

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – sesiune II 2019 și susținut de: Parteneri principali – Radio Itsy Bitsy FM, recomandat de EuropaFM 

Echipa de creație:

SCENARIUL: Gabi ȘARGA și Cătălin ROTARU

REGIA Artistică: Dana ROTARU

MUZICA: Andrei TUDOR

VERSURI: Andreea ANDREI

DIRIJORUL CORULUI: Aurel MURARU

CONDUCEREA MUZICALĂ: Constantin GRIGORE 

COREGRAFIA: Andreea TOMA

SCENOGRAFIA: Andreea KOCH

PREGĂTIRE MUZICALĂ: George MIRON

LIGHT DESIGN: Sergiu ARDELEAN

REGIA MUZICALĂ: Liviu ELEKES/Crina BOLBOCEANU 

INTERPRETEAZĂ: Anca ȚURCAȘIU Daniel BURCEA Maria BACIU

Soliștii TEATRULUI MUZICAL DE COPII BUCUREȘTI

Orchestra și Corul Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian 

Bilete disponibile pe: stratickets.ro, ticketstore.ro

Fb/MusicalParculDeDistractii

www.tmcb.ro www.opereta.ro

25
/02
/20

Ernesto Sábato (1911-2011) a fost unul dintre cei mai importanți scriitori argentinieni din secolul XX, dacă nu cel mai important. Alături de Borges și Cortázar, Sábato a dat o viață nouă literaturii sud-americane.

21
/02
/20

Marketingul face întâlnirea/interacțiunea dintre artiști și public posibilă. Este esențial, dat fiind că artele spectacolului nu există în lipsa receptării directe de către un public prezent în proximitate. Volumul combină fondul teoretic cu câteva studii de caz și opiniile unor personalități ale lumii culturale/profesioniști cu mulți ani de experiență. Printre ei: Emil Boroghină, Constantin Chiriac, Lucian Vărșăndan, Adrian Roman, Dan Bartha-Lazăr, Vava Ștefănescu, Gilda Lazăr, Marinela Țepuș, Tamara Susoi, Maria Sârbu și Simion Buia.

21
/02
/20

Miercuri, 4 martie 2020, de la ora 18.00, va avea loc în foaierul Media (aripa dinspre strada Tudor Arghezi) un eveniment dedicat comemorării actorului George Motoi. Evenimentul continuă seria evocărilor unor personalități ale teatrului românesc, serie începută în luna ianuarie, cu evenimentul dedicat actorului Marin Moraru, ”Suntem ce sunt amintirile noastre”.

20
/02
/20

Teatrul Național continuă frumoasa tradiție de a monta piesa câștigătoare a premiului UNITER. Anul acesta, „Matilda și groparii“ de Stela Giurgeanu, jurnalistă pentru Dilema Veche și câștigătoare a premiului UNITER de Dramaturgie din 2018, a fost pusă în scenă de Mircea Rusu sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava.

Page 1 of 86112345...102030...Last »