„Parcul de distracții“, un musical pentru întreaga familie
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%9eparcul-de-distrac%c8%9bii%e2%80%9c-un-musical-pentru-%c3%aentreaga-familie/

Din 27 septembrie, micii artişti ai Teatrului Muzical de Copii Bucureşti deschid seria de spectacole 2019-2020, pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical ”Ion Dacian”, cu musicalul “PARCUL DE DISTRACȚII”.

Un articol de Petre Ivan|11 Septembrie 2019

“PARCUL DE DISTRACȚII” este o poveste fantastică despre curajul de a păși pe drumul vieții, în care personajele principale, doi frați lăsați în grija rudelor, înfruntă necunoscutul și depășesc orice obstacol cu puterea magică a copilăriei. 

Aventura fraților în PARCUL DE DISTRACȚII îi poartă pe spectatori într-o călătorie fantastică, în care muzica, dansul, efectele de sunet și lumină, costumele, decorurile și proiecțiile întregesc tabloul vesel al unei povești despre regăsirea valorilor, importanța alegerilor și reîntregirea familiei. 

După un scenariu de Gabi Șarga și Cătălin Rotaru, pe muzica lui Andrei Tudor și versurile Andreei Andrei, PARCUL DE DISTRACȚII prinde viață, în interpretarea celor 28 de copii actori ai Teatrului Muzical de Copii București și a actorilor profesioniști: Anca Țurcașiu, Daniel Burcea, Maria Baciu, în regia Danei Rotaru, cu participarea Corului – condus de dirijorul Aurel Muraru – și Orchestrei Teatrului de Operetă și Musical ”Ion Dacian” – condusă de dirijorul Constantin Grigore. 

Premiera musicalului PARCUL DE DISTRACȚII este un spectacol rezultat în urma parteneriatului cultural dintre Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” București (manager Bianca Ionescu-Ballo) și Asociația Culturală Sipetul Artei – Teatrul Muzical de Copii București, un demers de promovare a artelor spectacolului de teatru muzical către copii și tineri. 

Reprezentațiile acestei luni vor avea loc: Vineri 27 și Duminică 29 Septembrie, începând cu ora 19.00. 

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – sesiune II 2019 și susținut de: Parteneri principali – Radio Itsy Bitsy FM, recomandat de EuropaFM 

Echipa de creație:

SCENARIUL: Gabi ȘARGA și Cătălin ROTARU

REGIA Artistică: Dana ROTARU

MUZICA: Andrei TUDOR

VERSURI: Andreea ANDREI

DIRIJORUL CORULUI: Aurel MURARU

CONDUCEREA MUZICALĂ: Constantin GRIGORE 

COREGRAFIA: Andreea TOMA

SCENOGRAFIA: Andreea KOCH

PREGĂTIRE MUZICALĂ: George MIRON

LIGHT DESIGN: Sergiu ARDELEAN

REGIA MUZICALĂ: Liviu ELEKES/Crina BOLBOCEANU 

INTERPRETEAZĂ: Anca ȚURCAȘIU Daniel BURCEA Maria BACIU

Soliștii TEATRULUI MUZICAL DE COPII BUCUREȘTI

Orchestra și Corul Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian 

Bilete disponibile pe: stratickets.ro, ticketstore.ro

Fb/MusicalParculDeDistractii

www.tmcb.ro www.opereta.ro

16
/09
/19

Românii iubesc arta, dar de la distanță. Peste 7 din 10 adulți români regretă că nu și-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deși consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie, conform unui studiu național realizat  pe un eșantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane. Motivul care i-a determinat să renunțe la pasiunea lor este de natură financiară.

16
/09
/19

Dirijorul Emerit Mariss Janson a fost nevoit să își anuleze concertele alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam în datele de 18 și 19 septembrie și pe 21 septembrie la București, din motive de sănătate. Orchestra este recunoscătoare dirijorului român Cristian Măcelaru, care a fost de acord să preia programul neschimbat în timp atât de scurt.

16
/09
/19

Pe scurt, în cifre, a doua treime a Festivalului Internațional „George Enescu” a însemnat 25 de spectacole, 68 de lucrări, apartinând unui număr de 38 de compozitori, de la contemporani, chiar patru prime audiții, la Beethoven, Rahmaninov, Wagner, Sostacovich, Britten, Richard Strauss, Poulenc, Grieg, Ravel, Brahms, Lutoslavki, Simanowski, Lipatti, Ligeti și, în fiecare zi, cel puțin o lucrare semnată George Enescu.

14
/09
/19

Noua stagiune a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova 2019-2020 se deschide cu un spectacol care va testa limitele noastre actuale, ca si capacitatea de schimbare: putem coloniza planeta Marte sau o putem doar „proiecta” în datele tehnicii de azi? Cât este dorință și cât este pragmatism în acest deziderat?

Page 1 of 82412345...102030...Last »