„Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“, de Bogdan Șerban-Iancu, la editura Corint
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%9eultimele-convorbiri-cu-regele-mihai-i%e2%80%9c-de-bogdan-%c8%99erban-iancu-la-editura-corint/

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaţilor de istorie, dar şi celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă şi bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, Bucureşti), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

Un articol de Petre Ivan|5 decembrie 2019

La doi ani de la dispariția regelui, apare în colecția Corint Istorie Autori Români un document istoric, sub forma unui interviu cu Regele Mihai propus de jurnalistul Bogdan Șerban-Iancu, în care regele oferă informații inedite despre colecția sa de jeepuri, pasiunea sa pentru avioane, vacanțele petrecute în afara țării, obiceiurile Familiei Regale de la castelul Săvârșin și relația sa specială cu armata română.

La eveniment participă:

  • Liviu Mihaiu
  • Ion M. Ioniță
  • Bogdan Șerban-Iancu

„Acest ultim volum de dialoguri întregește, sper, portretul ultimului Rege, ultimului Mareșal, ultimului mare om de stat al României. Citiți-l! La final, adresați-i, vă rog, o rugăciune de mulțumire. El s-a rugat zilnic pentru Țară.”  Bogdan Șerban-Iancu

„Românii sunt totuși ai mei, [România] este țara mea. Cu toate defectele lor, tot țin la ei. Și asta mă doare foarte tare în suflet: când văd aceste mentalități care au fost schimbate. Dumnezeu știe că sunt altfel, dar asta nu înseamnă că așa trebuie să fie. Cu toate dificultățile astea, eu iubesc Țara Românească.” Regele Mihai I

„În interviurile acestei cărți descoperim omul din spatele efigiei, cu vorbele și tăcerile lui, cu emoțiile conținute sau vizibile, cu detaliile întotdeauna expresive ale tabloului de ansamblu. În interviurile sale, Bogdan Șerban-Iancu are răbdare, dă dovadă de multă și necesară delicatețe și politețe. Dar, sesizând momentul potrivit, pune mereu și întrebările oarecum de neformulat în condiții normale, atunci când te înclini în fața Suveranului. El stârnește astfel răspunsuri sincere, de o mișcătoare spontaneitate. Recomand cu încredere această carte de discuții normale între Regele etern, surprins în ipostazele normalității neîncropite, și cronicarul zilei, priceput și de bună-credință.” Emil Hurezeanu

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.