10 000 de bilete vândute și 21 de reprezentații sold-out cu 10 zile înainte de începerea FITS 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-000-de-bilete-vandute-si-21-de-reprezentatii-sold-out-cu-10-zile-inainte-de-inceperea-fits-2015/

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu anunţă un număr de 21 de reprezentaţii sold-out şi 10 000 de bilete vândute până astăzi, după punerea în vânzare a biletelor pentru toate spectacolele din programul acestei ediţii a festivalului. La cererea publicului, s-a suplimentat numărul de reprezentaţii şi numărul de bilete pentru anumite spectacole.

Un articol de Liliana Matei|2 Iunie 2015

Programul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) este cel mai complex de până acum: 21000 de bilete au fost puse la dispoziția publicului pentru 119 spectacole indoor. La acestea se adaugă peste 300 de evenimente outdoor (spectacole de stradă), conferințe, expoziții, lansări de carte, proiecții de filme, spectacole lectură, dezbateri, la care accesul publicului este gratuit.

La cererea spectatorilor s-a mai programat câte o reprezentație pentru următoarele spectacole: „Cruzimea frumuseții și a puterii (Laboratorul Phaedrei)”, RootlessRoot (Grecia) – vineri, 19 iunie, ora 17:00, TNRS, Sala Studio; „La țigănci” – UNTEATRU (România) – sâmbătă, 20 iunie, ora 16:00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong – Sala etaj și „De vânzare / For Sale”, Teatrul Odeon (România) – duminică, 21 iunie, ora 22:00, la Colegiul Naţional „Octavian Goga” – Sala de sport.

De asemenea, a fost suplimentat numărul de bilete pentru fiecare dintre cele trei reprezentații ale spectacolului „Faust” (Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu), programate în datele de 12, 14 și 20 iunie, ora 22:00, la Baza SC CONSTRUCTII SA, Str. Triajului 1 – 3 – Viaductul Vasile Aaron.

Până la începerea Festivalului, organizatorii vor recomanda în fiecare zi trei spectacole sau trei companii, pentru a familiariza publicul cu punctele de interes ale programului din acest an.

Carmen-Teatro Stabile Torino_Mario Spada

Prima recomandare a zilei este spectacolul „Carmen” (foto sus), o producție a Teatrului Stabile din Torino, care a deschis recent Expoziția Universală de la Milano. Regia este semnată de Mario Martone, unul dintre cei mai importanți regizori italieni contemporani, alături de Pippo Delbono și Antonio Latella. Pentru realizarea acestui spectacol unic, ce reunește actori și muzicieni, Mario Martone a colaborat cu regizorul muzical Mario Tronco și cu Enzo Moscato, una din vocile cele mai entuziaste ale teatrului italian contemporan, care a scris scenariul, pornind de la nuvela lui Prosper Merimée.

Alături de actorii Teatrului Stabile din Torino, îi vom putea admira pe muzicienii din Orchestra Piazza Vittorio – orchestră renumită în toată lumea, compusă din artişti excepţionali. Spectacolul „Carmen” va avea două reprezentații: vineri, 12 iunie, ora 22:00 și sâmbătă, 13 iunie, ora 18:00, la Sala Thalia.

Sase personaje in cautarea unui autor_Theatre de la Ville_Jean-Louis FernandezCel mai important teatru din Franța, Théâtre de la Ville, va fi prezent în premieră la Sibiu cu spectacolul „Șase personaje în căutarea unui autor”, în regia celebrului Emmanuel Demarcy-Mota. Este cea mai valoroasă creație a regizorului și în același timp o producție de referință a Théâtre de la Ville, așa cum este „Faust” pentru Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Emmanuel Demarcy-Mota a pus în scenă pentru prima dată piesa lui Pirandello când avea 20 de ani, iar câțiva ani mai târziu, pentru a doua montare, a invitat și o parte din primii actori. Acum este la a treia montare, cu aceiași actori: cei care aveau 25 de ani au acum 40, cei care aveau 58 au acum peste 70. Este modul în care regizorul percepe viața și teatrul, cu dorința de a se reconecta cu energia din trecut, pentru a crea spectacolul din prezent. „Șase personaje în căutarea unui autor” va fi prezentat vineri, 12 iunie, ora 19:00 și sâmbătă, 13 iunie, ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor – Sala Mare.

„Les 7 doigts de la main” (Canada), a doua mare companie de circ din lume după Cirque du Soleil, vine la Sibiu cu spectacolul „Ingredientele circului”. Două reprezentații au fost programate vineri, 12 iunie, de la ora 17:00, respectiv ora 22:00, la BRD Scena 9. Un spectacol în care coregrafia acrobatică şi muzica plină de ritm se vor amesteca cu ingredientele unei reţete trecută din generaţie în generaţie, de-a lungul timpului, ce naște amintiri și confesiuni. Atingerea aluatului cu mâinile, mirosul prăjiturilor în cuptor și gustul de oregano gătit acompaniază mișcarea și sunetele, conducându-ne printr-un labirint de timpuri şi ţări diferite.

21
/02
/19

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la vernisajul expoziției „UNArte la Antipa’’ care va avea loc vineri, 22 februarie de la ora 14.00, la sediul muzeului din Șoseaua Kiseleff nr. 1.

21
/02
/19

Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și... dirijor!

21
/02
/19

Apoi, lucrurile au luat o întorsătură nedorita. Tati a descoperit că durerile constante pe care le resimtise in ultimele zile in zona toracelui erau semnul unei boli grave, apărută pe fondul stresului și imunității scăzute.

21
/02
/19

De‑acum eram tot timpul împreună, titirelul, mama, tata şi cu mine, titirelul cu toanele lui, noi, ceilalţi trei, cu nelinistile și micile noastre bucurii.

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

19
/02
/19

Se joacă la Green Hours spectacolul „Această Sonia” – un one-woman show cu Letiția Vlădescu, scris și regizat de Lia Bugnar.

18
/02
/19

Unul dintre cei mai mari dirijori români, CRISTIAN MANDEAL – care se bucură de peste 45 de ani de activitate, în care a dirijat sute de concerte pe 4 continente, în 35 de ţări – și tânărul violoncelist român ȘTEFAN CAZACU (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – își dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

Page 1 of 77712345...102030...Last »