10 idei pentru Vacanța ta Urbană, la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-idei-pentru-vacanta-ta-urbana-la-fundatia-calea-victoriei/

Dacă îţi petreci ultima lună de vară în Bucureşti şi vrei să ai experienţe provocatoare, Fundaţia Calea Victoriei ţi-a pregătit ateliere pe teme noi şi tentante. Vino în serile calde de august să iei parte la discuţii relaxante, la un pahar de limonadă, despre subiecte „smart”: de la Relaxare până la Muzica Pop, de la Antichitate la Renaştere şi de la Istoria parfumului până la Arta de a fi fericit.

Un articol de Liliana Matei|27 iulie 2016

Creează-ți o vacanță urbană așa cum vrei, găsind inspirație și prieteni noi la cursurile noastre din August! Mai jos avem 10 sugestii pentru tine, iar pentru mai multe subiecte poți accesa programul complet.

1. Arta Renașterii italiene, între 1-3 August – Prima destinație este Italia renascentistă: bucură-te de capodoperele create de Botticelli, da Vinci sau Michelangelo și află mai multe despre cum a schimbat lumea această incredibilă perioadă de efervescență culturală.

2. De la Baroc la Pop – Ce au în comun Monteverdi şi Daft Punk?, între 1-5 August – Ce au în comun Richard Wagner şi Lady Gaga? Mai multe decât crezi :). Acest curs îți propune o călătorie în lumea muzicii pentru a înțelege cum s-a trasformat melodia, din perioada barocă și până la muzica pop din zilele noastre.

3. Istoria Parfumului: mistere, seducție și creatori celebri, între 8-10 August – Te invităm la un voiaj olfactiv în lumea parfumurilor, a ingredientelor secrete și a miresmelor preferate de regi și regine. Cele trei întâlniri ale atelierului îți dezvăluie poveștile celor mai apreciate parfumuri și istoriile marilor parfumieri.

4. Atelierul de expresivitate corporală prin teatru de improvizație, între 8-12 August – Poate vrei ca în vacanță să devii altcineva! Un personaj dintr-o piesă de teatru, să zicem. La acest curs te joci și îți dezvolți abilitățile de comunicare și de exprimare, prin tehnici de teatru de improvizație și limbajul corpului.

5. Secretele succesului și Arta de a fi fericit, între 11-12 August – Ȋți poți folosi serile de vară pentru a afla lucruri noi despre tine: ce anume îți aduce o stare de bine, cum să te concentrezi pe ceea ce te face fericit sau cum te poți opri din goana zilnică pentru a savura liniștea. Oare succesul și fericirea merg mână în mână?

6. Descoperă lumea antică: cultură, tradiţii, credinţe, între 16-19 August – Pentru cei dornici de călătorii pe tărâmuri misterioase, am pregătit o excursie în lumea antică. Vei afla misterele şi vei descoperi bogăția și profunzimea unor culturi demult apuse, care ne inspira și azi, precum cea egipteană, greacă și mesopotamiană.

7. Palatele știute și neștiute ale Bucureștiului, între 16-18 August – Este momentul perfect pentru a redescoperi propriul oraș. Străzile Capitalei sunt pline de clădiri minunate, unele foarte vizitate, altele admirate doar de cunoscători. Periplul virtual te va purta și în trecut, prin poveștile unor palate minunate, astăzi dispărute.

8. How to Be a Lady: Exerciții de feminitate, între 16-18 August – Răsfață-te în vacanță cu câteva ore dedicate ție: afli micile trucuri legate de atitudine, mers, stil și vestimentație care îți pun în evidență feminitatea și te vor ajuta să-ți valorifici șarmul și frumusețea.

9. Cum să ne controlăm Gândurile, între 24-26 August – E important ca starea ta de spirit și gândurile tale să fie în concordanță cu vremea de vacanță. Dacă uneori simți că nu te poți desprinde de rutina de la birou sau că ești blocat într-o situație și nu reușești să evoluezi, felul în care îți controlezi gândurile te poate ajuta.

10. Atelier de Modelaj în lut – Arta vechilor civilizații, între 29 August – 1 Septembrie – Modelajul în lut este o activitate creativă și relaxantă pentru timpul liber, dar și o sursă de inspiraţie. La acest curs vei deprinde arta modelajului așa cum se făcea ea în vechea Grecie, Mesopotamia și chiar Africa.

Înscrieri la [email protected].

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.