10 motive să nu ratați la TVR vizita Papei Francisc în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-motive-sa-urmaresti-la-tvr-vizita-papei-francisc-in-romania/

În calitate de broadcaster oficial – producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc – TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.  

Un articol de Petre Ivan|28 mai 2019

Iată 10 motive pentru care merită să urmăriți vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc la TVR:

1.       TVR va acoperi evenimentul prin imagini transmise la cele mai înalte standarde de calitate şi prin informaţii relevantedespre semnificaţia şi desfăşurarea fiecărui punct al vizitei. Vor fi secvenţe ale vizitei filmate cu nu mai puţin de 17 camere de televiziune (prin comparaţie, transmisiunea unui meci de fotbal de cupă europeană se realizează cu minim 12 camere TV).

2.      40 de camere TV vor asigura transmisia vizitei din Bucureşti a Sanctităţii Sale, pentru ca telespectatorii să poată fi în mijlocul evenimentelor în fiecare moment – sosirea în capitală, primirea oficială şi întâlnirile de la Palatul Cotroceni, întâlnirea cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, apoi Sf. Liturghie oficiată în catedrala Sf. Iosif şi binecuvântarea credincioşilor aflaţi în centrul Bucureştiului

3.      TVR are experienţa exclusivă în transmiterea unor evenimente istorice. TVR a transmis vizita Papei Ioan Paul al II-lea, vizita preşedintelui american George W. Bush (2002), funeraliile Regelui Mihai (decembrie 2017), summit-ul de la Sibiu (mai 2019), dar şi alte mari evenimente sportive, muzicale şi religioase. Pentru vizita Papei Francisc în România, TVR asigură semnal gratuit (clean feed) pentru televiziuni din întreaga lume, inclusiv semnalul-audio video pentru toate televiziunile comerciale din România;

4.      Resurse tehnice şi umane impresionante, pe măsura importanţei evenimentului. 105 camere de transmisiuni live, 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, 11 care de transmisiuni live, 15 DSNG şi aproape 1.000 de profesionişti de televiziune vor acoperi live cele trei zile ale vizitei de stat, pastorale şi ecumenice a Papei Francisc, desfăşurate în Bucureşti, Iaşi, Şumuleu Ciuc şi Blaj;

5.      Peste 30 de ore de transmisiuni în direct şi peste 10 ore de documentare, la TVR 1, timp de 3 zile, despre Papa Francisc, Vatican, papalitate, momente istorice ale realităţilor pontificale, realităţi ale vieţii cultural-religioase din România;

6.      TVR are un mini studio special de ştiri la Vatican. De la începutul acestei săptămâni, corespondenţii TVR țin publicul român la curent cu toate pregătirile pentru vizita pe care Papa Francisc urmează să o facă în România. Jurnalişti specializaţi în conţinut cultural-religios, cu experienţă de 25 ani în TVR, vor clarifica şi explica, în programele şi transmisiunile speciale, fiecare moment al vizitei Suveranului Pontif.

7.      Informaţii inedite, din culisele vizitei sunt tot la TVR: veți putea urmări imagini din interiorul avionului papal şi vei vedea cum arată reşedinţa în care va locui Sfântul Părinte în fiecare zi a şederii sale în România. Transmisiunile directe din zilele vizitei vor fi completate şi de scurte filme de interes, din care vei afla cum se roagă Papa Francisc, seara, cum se desfăşoară o zi obişnuită pentru Papă, ce autoturisme are Papa Francisc şi de ce are atât de multe tricouri de fotbal pentru viitoarea Cupă Mondială.

8.      Doi reporteri ai TVR vor fi pas cu pas în apropierea Suveranului Pontif pe parcursul vizitei, începând de la Roma şi până la întoarcerea la Vatican. După zborul de întoarcere la Vatican, vor oferi primele impresii ale Sfântului Părinte despre vizita în România.

9.      Papa Francisc se va adresa pentru prima dată românilor la TVR, mesajul Său fiind transmis simultan de televiziuni din alte ţări.

10.  TVR asigură subtitrare în direct, ori de câte ori se vorbeşte într-o limbă străină pentru toate transmisiunile directe ocazionate de vizita papei.

Foto: Papa Francisc – Vatican News

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.