10 motive să nu ratați la TVR vizita Papei Francisc în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-motive-sa-urmaresti-la-tvr-vizita-papei-francisc-in-romania/

În calitate de broadcaster oficial – producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc – TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.  

Un articol de Petre Ivan|28 mai 2019

Iată 10 motive pentru care merită să urmăriți vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc la TVR:

1.       TVR va acoperi evenimentul prin imagini transmise la cele mai înalte standarde de calitate şi prin informaţii relevantedespre semnificaţia şi desfăşurarea fiecărui punct al vizitei. Vor fi secvenţe ale vizitei filmate cu nu mai puţin de 17 camere de televiziune (prin comparaţie, transmisiunea unui meci de fotbal de cupă europeană se realizează cu minim 12 camere TV).

2.      40 de camere TV vor asigura transmisia vizitei din Bucureşti a Sanctităţii Sale, pentru ca telespectatorii să poată fi în mijlocul evenimentelor în fiecare moment – sosirea în capitală, primirea oficială şi întâlnirile de la Palatul Cotroceni, întâlnirea cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, apoi Sf. Liturghie oficiată în catedrala Sf. Iosif şi binecuvântarea credincioşilor aflaţi în centrul Bucureştiului

3.      TVR are experienţa exclusivă în transmiterea unor evenimente istorice. TVR a transmis vizita Papei Ioan Paul al II-lea, vizita preşedintelui american George W. Bush (2002), funeraliile Regelui Mihai (decembrie 2017), summit-ul de la Sibiu (mai 2019), dar şi alte mari evenimente sportive, muzicale şi religioase. Pentru vizita Papei Francisc în România, TVR asigură semnal gratuit (clean feed) pentru televiziuni din întreaga lume, inclusiv semnalul-audio video pentru toate televiziunile comerciale din România;

4.      Resurse tehnice şi umane impresionante, pe măsura importanţei evenimentului. 105 camere de transmisiuni live, 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, 11 care de transmisiuni live, 15 DSNG şi aproape 1.000 de profesionişti de televiziune vor acoperi live cele trei zile ale vizitei de stat, pastorale şi ecumenice a Papei Francisc, desfăşurate în Bucureşti, Iaşi, Şumuleu Ciuc şi Blaj;

5.      Peste 30 de ore de transmisiuni în direct şi peste 10 ore de documentare, la TVR 1, timp de 3 zile, despre Papa Francisc, Vatican, papalitate, momente istorice ale realităţilor pontificale, realităţi ale vieţii cultural-religioase din România;

6.      TVR are un mini studio special de ştiri la Vatican. De la începutul acestei săptămâni, corespondenţii TVR țin publicul român la curent cu toate pregătirile pentru vizita pe care Papa Francisc urmează să o facă în România. Jurnalişti specializaţi în conţinut cultural-religios, cu experienţă de 25 ani în TVR, vor clarifica şi explica, în programele şi transmisiunile speciale, fiecare moment al vizitei Suveranului Pontif.

7.      Informaţii inedite, din culisele vizitei sunt tot la TVR: veți putea urmări imagini din interiorul avionului papal şi vei vedea cum arată reşedinţa în care va locui Sfântul Părinte în fiecare zi a şederii sale în România. Transmisiunile directe din zilele vizitei vor fi completate şi de scurte filme de interes, din care vei afla cum se roagă Papa Francisc, seara, cum se desfăşoară o zi obişnuită pentru Papă, ce autoturisme are Papa Francisc şi de ce are atât de multe tricouri de fotbal pentru viitoarea Cupă Mondială.

8.      Doi reporteri ai TVR vor fi pas cu pas în apropierea Suveranului Pontif pe parcursul vizitei, începând de la Roma şi până la întoarcerea la Vatican. După zborul de întoarcere la Vatican, vor oferi primele impresii ale Sfântului Părinte despre vizita în România.

9.      Papa Francisc se va adresa pentru prima dată românilor la TVR, mesajul Său fiind transmis simultan de televiziuni din alte ţări.

10.  TVR asigură subtitrare în direct, ori de câte ori se vorbeşte într-o limbă străină pentru toate transmisiunile directe ocazionate de vizita papei.

Foto: Papa Francisc – Vatican News

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.