10 motive să nu ratați la TVR vizita Papei Francisc în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-motive-sa-urmaresti-la-tvr-vizita-papei-francisc-in-romania/

În calitate de broadcaster oficial – producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc – TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.  

Un articol de Petre Ivan|28 mai 2019

Iată 10 motive pentru care merită să urmăriți vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc la TVR:

1.       TVR va acoperi evenimentul prin imagini transmise la cele mai înalte standarde de calitate şi prin informaţii relevantedespre semnificaţia şi desfăşurarea fiecărui punct al vizitei. Vor fi secvenţe ale vizitei filmate cu nu mai puţin de 17 camere de televiziune (prin comparaţie, transmisiunea unui meci de fotbal de cupă europeană se realizează cu minim 12 camere TV).

2.      40 de camere TV vor asigura transmisia vizitei din Bucureşti a Sanctităţii Sale, pentru ca telespectatorii să poată fi în mijlocul evenimentelor în fiecare moment – sosirea în capitală, primirea oficială şi întâlnirile de la Palatul Cotroceni, întâlnirea cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, apoi Sf. Liturghie oficiată în catedrala Sf. Iosif şi binecuvântarea credincioşilor aflaţi în centrul Bucureştiului

3.      TVR are experienţa exclusivă în transmiterea unor evenimente istorice. TVR a transmis vizita Papei Ioan Paul al II-lea, vizita preşedintelui american George W. Bush (2002), funeraliile Regelui Mihai (decembrie 2017), summit-ul de la Sibiu (mai 2019), dar şi alte mari evenimente sportive, muzicale şi religioase. Pentru vizita Papei Francisc în România, TVR asigură semnal gratuit (clean feed) pentru televiziuni din întreaga lume, inclusiv semnalul-audio video pentru toate televiziunile comerciale din România;

4.      Resurse tehnice şi umane impresionante, pe măsura importanţei evenimentului. 105 camere de transmisiuni live, 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, 11 care de transmisiuni live, 15 DSNG şi aproape 1.000 de profesionişti de televiziune vor acoperi live cele trei zile ale vizitei de stat, pastorale şi ecumenice a Papei Francisc, desfăşurate în Bucureşti, Iaşi, Şumuleu Ciuc şi Blaj;

5.      Peste 30 de ore de transmisiuni în direct şi peste 10 ore de documentare, la TVR 1, timp de 3 zile, despre Papa Francisc, Vatican, papalitate, momente istorice ale realităţilor pontificale, realităţi ale vieţii cultural-religioase din România;

6.      TVR are un mini studio special de ştiri la Vatican. De la începutul acestei săptămâni, corespondenţii TVR țin publicul român la curent cu toate pregătirile pentru vizita pe care Papa Francisc urmează să o facă în România. Jurnalişti specializaţi în conţinut cultural-religios, cu experienţă de 25 ani în TVR, vor clarifica şi explica, în programele şi transmisiunile speciale, fiecare moment al vizitei Suveranului Pontif.

7.      Informaţii inedite, din culisele vizitei sunt tot la TVR: veți putea urmări imagini din interiorul avionului papal şi vei vedea cum arată reşedinţa în care va locui Sfântul Părinte în fiecare zi a şederii sale în România. Transmisiunile directe din zilele vizitei vor fi completate şi de scurte filme de interes, din care vei afla cum se roagă Papa Francisc, seara, cum se desfăşoară o zi obişnuită pentru Papă, ce autoturisme are Papa Francisc şi de ce are atât de multe tricouri de fotbal pentru viitoarea Cupă Mondială.

8.      Doi reporteri ai TVR vor fi pas cu pas în apropierea Suveranului Pontif pe parcursul vizitei, începând de la Roma şi până la întoarcerea la Vatican. După zborul de întoarcere la Vatican, vor oferi primele impresii ale Sfântului Părinte despre vizita în România.

9.      Papa Francisc se va adresa pentru prima dată românilor la TVR, mesajul Său fiind transmis simultan de televiziuni din alte ţări.

10.  TVR asigură subtitrare în direct, ori de câte ori se vorbeşte într-o limbă străină pentru toate transmisiunile directe ocazionate de vizita papei.

Foto: Papa Francisc – Vatican News

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.