10 spectacole UNATC la Palatul Național al Copiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-spectacole-unatc-la-palatul-national-al-copiilor/

Stagiunea de teatru UNATC „I. L. Caragiale” continuă în a doua jumătate a lunii martie cu 10 producţii după opere din dramaturgia internaţională. Trei dintre acestea sunt premiere: „Sylvia” de A. R. Gurnex, „Norman” de Alan Ayckbourn şi „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare.

Un articol de Petre Ivan|10 martie 2015

10 spectacole UNATC la Palatul Național al Copiilor  / Interpretează studenți din anul III, Licență, departamentele Actorie, Regie Teatru, Scenografie. Coordonatori: conf.univ.dr. Doru Ana, prof.univ.dr. Ștefan Velniciuc, lect.univ.dr. Șerban Puiu, conf. univ. dr. Paul Chiribuță, lect. univ. dr. Marcela Anghel, lect.univ.dr. Luidmila Szekely Anton, conf.univ.dr. Adriana Raicu, lect. univ. dr. Mircea Rusu, prof. asoc. dr. Mihai Constantin, prof. asoc. drd. Alexandru Jitea.

Spectacole din stagiunea UNATC „I.L. Caragiale”, perioada 15 – 30 martie

15 martie

– „CINE E FAZANUL? ”, ora 19, Palatul Național al Copiilor, Sala Ion Cojar (bilet)

16 martie

– „FUNDĂTURA”, ora 18.30, Palatul Național al Copiilor, sala Octavian Cotescu (bilet)

Cine e fazanul

Cine e fazanul

17 martie 

– „AMINTIRI”, ora 19, UNATC, Platoul Ion Sava (gratuit – cu rezervare)

18 martie

– „CVARTETUL”, ora 19, Palatul Național al Copiilor, Sala Ion Cojar (gratuit – cu rezervare)

19 martie

– „SYLVIA”, ora 19, UNATC Platoul Ion Sava (gratuit – cu rezervare)

– „A DOUĂSPREZECEA NOAPTE”, ora 19, Palatul Național al Copiilor, Sala Ion Cojar (gratuit – cu rezervare)

20 martie

–  „A DOUĂSPREZECEA NOAPTE”, ora 19, Palatul Național al Copiilor, Sala Ion Cojar (gratuit – cu rezervare)

– „K+M+R+L”, ora 18.30, Palatul Național al Copiilor, Sala Octavian Cotescu (gratuit – cu rezervare)

21 martie

– „PICNIC PE CÂMPUL DE LUPTĂ”, ora 18.30, Palatul Național al Copiilor, Sala Octavian Cotescu  (gratuit – cu rezervare)

22 martie

– „NORMAN”, ora 19, UNATC Platoul Ion Sava (gratuit – cu rezervare)

23 martie

– „FUNDĂTURA”, ora 18.30, Palatul Național al Copiilor, sala Octavian Cotescu (bilet)

24 martie

– „AMINTIRI”, ora 19, UNATC, Platoul Ion Sava (gratuit – cu rezervare)

26 martie

– „A DOUĂSPREZECEA NOAPTE”, ora 19, Palatul Național al Copiilor, Sala Ion Cojar (gratuit – cu rezervare)

Fundatura

Fundatura

– „NORMAN”, ora 19, UNATC Platoul Ion Sava (gratuit – cu rezervare)

27 martie

– „CINE E FAZANUL? ”, ora 19, Palatul Național al Copiilor, Sala Ion Cojar (bilet)

– „K+M+R+L”, ora 18.30, Palatul Național al Copiilor, Sala Octavian Cotescu (gratuit – cu rezervare)

28 martie

– „DEMONSTRAȚIA”, ora 19, UNATC, Platoul Ion Sava (gratuit –

cu rezervare)

29 martie

– „SYLVIA”, ora 19, UNATC Platoul Ion Sava (gratuit – cu rezervare)

30 martie

– „FUNDĂTURA”, ora 18.30, Palatul Național al Copiilor, sala Octavian Cotescu (bilet)

INFO:

Intrarea libera, prin rezervare la 021 252 24 80, de luni până vineri, între orele 11 – 15. Spectacolele  „Fundătura” și ”Cine e fazanul?” pot fi vizionate doar cu bilet – preț 10 lei; reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari.

Foto: UNATC – unatc.ro

15
/09
/15

Asociația Curtea Veche organizează NARATIV - festivalul de lectură pentru copii, proiect cultural finanțat de ARCUB în cadrul programului cultural “Ești București”. Evenimentul va avea loc la Librăria Cărturești Verona în perioada 21-27 septembrie și va cuprinde o serie de activități gratuite susținute de pedagogi non-formali, artiști, specialiști în educație și psihologia copilului.

14
/09
/15

Zilele Bucureștiului fac orașul să pulseze. Între 18-20 septembrie, te invităm să descoperi și să te bucuri de un București plin de viață, unde iubitorii de cultură urbană se vor delecta cu primul festival de muzică alternativă din oraș - SOUND & VISION, iar noaptea de 19 spre 20 septembrie va radia de energie datorită unui eveniment unic în care arta și tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureștiului.

14
/09
/15

Pe vremea lui Ludovic al XIII-lea, Versailles era doar un modest pavilion de vînătoare. Ludovic al XIV-lea îl transformă într-un centru al puterii, dar şi într-un loc al plăcerii, dorinţei şi desfrîului. Grădinile noului castel, parcurile cu fîntîni, apartamentele legate între ele, totul părea menit să adăpostească aventurile Regelui Soare cu nenumăratele-i amante.

14
/09
/15

INTERVIU Oana Boca Stănescu a fost unul dintre cei 11 manageri culturali (singura din Europa) selectați să participe la ediția din acest an a Festivalului de la Edinburgh, în cadrul „Momentum”, Programul Delegaților Internaționali din cadrul Festivalurilor din Edinburgh.

14
/09
/15

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu  va prezenta la sfârșitul săptămânii premiera națională a spectacolului „Nathan înțeleptul”, în regia lui Armin Petras, unul dintre cei mai importanți regizori contemporani. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 19 septembrie, ora 19:00, iar premiera va avea loc duminică, 20 septembrie. 

14
/09
/15

Cea mai îndrăgită noapte tematică din tradiţia festivalului Anim’est, şi cea care dovedeşte, cu fiecare ediţie, că animaţia poate fi la fel de incitantă la orice vârstă, se întoarce la Cinema Patria toamna aceasta. Creepy Animation Night adună, în fiecare an, peste 1.000 de spectatori peste 18 ani în sălile de cinema ale festivalului.

14
/09
/15

Marţi, 15 septembrie, ora 19.00, iubitorii de literatură sunt invitaţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru o întâlnire cu Irina Margareta Nistor, Ioana Bâldea Constantinescu, Iuliana Alexa şi Laura Câlţea despre romanul Ora de aur al scriitoarei americane Ann Leary. O carte devenită bestseller New York Times la scurt timp după apariţie, nominalizată la IMPAC Dublin Literary Award şi aflată în curs de ecranizare cu Meryl Streep şi Robert De Niro în rolurile principale. Dezbaterea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general Editura Humanitas Fiction.

14
/09
/15

Între 5 și 11 octombrie 2015, la Astra Film Festival rulează 32 de documentare legate de România fie prin subiect, fie prin autor, care surprind tot atâtea viziuni despre cotidianul românesc, produse în ultimii doi ani. Filmele urmează să fie evaluate, ca în fiecare an, de specialiști în domeniu și spectatori din toată lumea.

14
/09
/15

HipTrip Film Festival, singurul festival de film de călătorie din România, aduce la București șase filme cu și despre India, una dintre țările pentru care românii prezintă un interes tot mai crescut în ultimii ani, propunând și un concept inedit de prezentare a unei destinații de călătorie prin lansarea secțiunii „Focus”. Cea de-a doua ediție a HipTrip Film Festival va avea loc anul acesta în perioada 8-11 octombrie la Cinema Union și Cinema Eforie

13
/09
/15

CRONICĂ DE FILM Realizat de Baltasar Kormákur, „Everest” este un blockbuster inspirat din întâmplări reale. Un film ce chestionează transformarea ideii de aventură în afacere cu adrenalină şi oferă destule cadre spectaculoase, dar abordarea regizorului rămâne incoerentă.

13
/09
/15

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu organizează, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, prima ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu.

13
/09
/15

A X-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo are loc între 30 octombrie și 16 noiembrie 2015, la București, Arad, Cluj și Iași. Abonamentele pentru concertele festivalului din București sunt disponibile la prețuri promoționale până pe 28 septembrie.