10 tineri actori și 10 răspunsuri la o întrebare cheie
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-tineri-actori-si-10-raspunsuri-la-o-intrebare-cheie/

Gala Tânărului Actor HOP va avea loc la Costineşti, între 8 şi 11 septembrie 2015 şi este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort. Site-ul Uniunii Teatrale din România, www.uniter.ro, i-a prezentat în ultima lună pe tinerii calificaţi în marea finală, printr-o serie de interviuri. Ziarul Metropolis vă arată ce au răspuns zece dintre ei, la întrebarea: „de ce te-ai făcut actor/actriţă?“

Un articol de Ziarul Metropolis|6 septembrie 2015

Anul acesta, cei 27 de tineri concurenţi aspiranţi, la Costineşti, la titlul de „Cel mai bun tânăr actor” vor fi priviţi şi notaţi de: actorul, muzicianul şi compozitorul Tudor Chirilă, regizorul şi scenaristul Radu Jude, actriţa şi directorul Teatrului Evreiesc de Stat Maia Morgenstern, scenografa Iuliana Vîlsan şi cântăreaţa şi profesoara de jazz Luiza Zan. Directorul artistic al galei este regizorul Radu Afrim.

De ce te-ai făcut actor/actriță?

1. George Lepădatu: „Când eram mic şi stăteam la poveşti cu bunicul meu, îmi spunea că i-ar plăcea să devin poliţist sau militar. Mama îmi spunea că i-ar plăcea să fiu avocat, bunica – medic, iar eu m-am gândit că aş putea să devin tot ce îşi doreau ei, devenind actor“.

2. Nicholas Cațianis: „Actoria este meseria pe care mi-am ales-o, lăsând la o parte bine cunoscuta zicală: „Nu tu o alegi pe ea, ci ea pe tine.” Atunci când eram mic nu îmi plăcea să văd pe nimeni supărat și încercam să îi fac să zâmbească. Mi-am dorit mereu să fac oamenii să fie cu sufletul ușor. Acum, am ocazia, la teatru sau în film. M-am făcut actor ca prin mine să se schimbe ceva în tine“.

3. Cosmin Dominte: „Pentru că am fost hamal, zugrav, barman, lucrător în producție publicitară și trezorier responsabil de tezaurul a patru județe, dar nu mi-am găsit echilibrul decât făcând ceea ce fac acum. Actualmente sunt un fel de tren cu mai multe vagoane – actor, muzician, campion național la poezie (Slam Poetry), iar actorul din mine este cumva locomotiva. Este bucata principală din puzzle-ul vieții mele. Este cheia care mi-a descuiat toate celelate laturi“.

4. Răzvan Krem Alexe: „Din generozitate, presupun. Pentru a-i bucura, a-i întrista, a-i pune pe gânduri şi a-i rupe de grijile cotidiene pe ceilalţi. M-am urcat prima dată pe scenă în clasa a II-a şi am refuzat să mai cobor de atunci…“

5. Nicoleta Marica: „La început a fost o pornire care m-a copleşit, simţeam şi ştiam că vreau să fac această meserie fără să pot neapărat explica în cuvinte de ce. Mai târziu, când am început să o aprofundez, am descoperit cât de complexă şi de generoasă este. Probabil că abia atunci am găsit răspunsul“.

6. Adrian Loghin: „Din obsesie! Nu faţă de actorie, ci din altele mai ciudate. Nu suport rutina şi m-am temut de mic de gândul morţii. Actoria îmi permite să fiu mereu altul şi poate, dacă voi fi destul de bun, voi deveni şi nemuritor“.

7. Amelia Toaxen: „M-am făcut actriţă pentru că m-am îndrăgostit de un acel ceva, nu știu exact ce, nu pot să definesc, după care am simţit că asta vreau, mai târziu am ştiut că îmi doresc din ce în ce mai mult, şi acum sunt în procesul de a pune o cărămidă la temelia teatrului; mai târziu sper să o întăresc“.

8. Sonia Divile: „Pentru că am o misiune“.

9. Lia Sinchevici: „Pentru că am simțit când am avut posibilitatea să joc (în timp ce făceam altă facultate) că aveam mult entuziasm, talent si potențial, mai mult decât în orice altceva făcusem eu înainte, entuziasm care se manifesta aproape inconștient, și m-am gândit sa-l studiez și să-l investesc. Este o meserie calitativă și reprezintă frumosul, cum aș putea să nu-mi doresc să învăț cum să urmăresc toată viața frumosul și să-l și arăt altora?“

10. Cristina Juncu: „Pentru că nimic nu mi se părea îndeajuns în afară de asta“.

Iată lista cu cei calificați la Gala Tânărului Actor Hop de la Costinești. Competiția va fi prezentată de actorul Alex Bogdan și va fi transmisă live pe site-ul www.uniter.ro. Spectacolul invitat anul acesta în afara competiţiei HOP este „Carpathian Garden”, un pamflet social de Radu Iacoban, cu Tudor Aaron Istodor şi Radu Iacoban.

20
/12
/16

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Alina Petrică are 27 de ani. Joacă în „Aglaja”, la Centrul Cultural „Bălcescu”, în „Mon Cabaret Noir”, la Teatrelli, în „(D)efectul Placebo”, la Teatrul Național, în „Îmblânzirea scorpiei”, la Teatrul de Comedie, și este, din acest an, angajată a Teatrului Mic din București.

02
/11
/16

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Olimpia Melinte, treizeci de ani, actriță, consacrată internațional cu pelicula spaniolă „Canibal”. În curând, va fi din nou pe marile ecrane, în „Perfect sănătos”, noul film al Ancăi Damian. Actriță, dar mai ales mama lui Sasha (doi ani). Un interviu sincer despre cinema și maternitate. Olimpia Melinte se întoarce, iar acum vrea să joace din nou și teatru. A se lua aminte.

19
/10
/16

Crede că cea mai mare problemă a generației lui este că trăiește într-un context haotic. Se simte norocos că face parte din trupa lui Victor Ioan Frunză și crede că atunci când ți se întinde o mână trebuie s-o prinzi. Face teatru cu voluptate, iar cele mai recente roluri în care-l puteți vedea sunt Mozart și Tipătescu în spectacolele „Amadeus” și „O scrisoare pierdută” de la Teatrul Metropolis.

15
/08
/16

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Actriță, tânără, douăzeci și doi de ani, masterandă, categoric talentată. Joacă déjà la Godot, în “Sâmbătă: averse!”. Interpretează o jurnalistă. Iulia joacă bine, matur, inteligent, fără trac. O credeam mai în etate. Am văzut-o, am plăcut-o, am remarcat-o, după care puteți constata și dumneavoastră - am întâlnit o fată cu simțul umorului, fără fasoane, sinceră, care știe bine și cine e și unde vrea să ajungă.