11 spectacole din 10 ţări, la Festivalul Internaţional de Teatru – NETA 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/11-spectacole-din-10-tari-la-festivalul-international-de-teatru-neta-2015/

Festivalul Internaţional de Teatru – NETA 2015, care reuneşte 11 spectacole din 10 ţări, semnate de regizori cunoscuţi printre care Andriy Zholdak, Ivan Dobchev şi Spiro Duni, dar şi două coproducţii NETA în premieră, va avea loc între 28 august şi 3 septembrie, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB).

Un articol de Petre Ivan|4 Martie 2015

Astfel, la Teatrul Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti, sub mottoul “Teatrul – erou al timpului prezent”, vor fi prezentate 11 spectacole din 10 ţări – Albania, Bulgaria, Georgia, Muntenegru, Macedonia, Slovenia, Croaţia, Italia, Rusia şi România -, precum şi două coproducţii NETA în premieră.

Festivalul Internaţional NETA 2015, organizat la Bucureşti chiar în anul sărbătoririi a 10 ani de la înfiinţarea reţelei NETA, va reuni pe scenele TNB câteva din cele mai reprezentative producţii teatrale aparţinând instituţiilor membre ale reţelei NETA.

Prinde astfel contur propunerea – lansată încă din 2013 de Ion Caramitru – de organizare, la Teatrul Naţional din Bucureşti, a acestui eveniment menit să stimuleze schimburile culturale la nivelul Europei de Sud-Est şi să includă Bucureştiul, dar şi Teatrul Naţional “I.L.Caragiale” în circuitul internaţional.

Selecţia spectacolelor invitate la Festivalul NETA de la Bucureşti aparţine unui juriu compus din trei personalităţi ale vieţii teatrale internaţionale: Blagoja Stefanovski, preşedinte NETA, director artistic al Teatrului Mic de Dramă din Bitola (Macedonia), Damir Domitrović, secretar general NETA, directorul Festivalului Internaţional de Teatru ExPonto, Ljubljana (Slovenia), şi George Banu, teatrolog, preşedintele de onoare al AICT – The International Association of Theatre Critics, profesor la Sorbona, Paris (Franţa).

Foto: Festivalul International de Teatru – NETA 2015. TNB – tnb.ro

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

21
/01
/20

Editura Polirom organizează Concursul anual de debut, ediția 2020, secțiunea Proză. Manuscrisele participante la concurs (fără CV) vor fi atașate unui e-mail, creat cu acest prilej, și trimise la adresa: adrian.botez@polirom.ro, până pe data de 20 martie 2020.

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

20
/01
/20

Recent întors la Sibiu din Statele Unite ale Americii, unde a participat la ediția 2020 a celui mai important congres de artele spectacolului din lume, organizat de International Society for the Performing Arts (ISPA), Constantin Chiriac îl are invitat la Sibiu, în cadrul primei conferințe speciale FITS și TNRS din acest an, vineri, 24 ianuarie, pe arhitectul Ștefan Dorin Adam.

20
/01
/20

Joi, 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeria Estopia București va avea loc vernisajul expoziției „Blurred Is the New ID”, cu prilejul aniversării unui an de la deschiderea galeriei într-o eveniment care aduce în atenție neofigurativul contemporan, în viziunea a 8 artiști: Lucian Brumă, Otilia Cadar & Liviu Coman, Marius Fodor, Ada Muntean, Alexandru Nicoară, Sergiu Laslo și Szabó András.

20
/01
/20

Avanpremiera spectacolului „Luna” de Koharu Kisaragi va avea loc pe 5 februarie, de la ora 19:30, la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București. Spectacolul, produs de ArtExtract și distribuit de P2P Theatre, a fost realizat cu sprijinul PMB prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București.

Page 1 of 85312345...102030...Last »