12 iunie 2021: Noaptea Muzeelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/12-iunie-2021-noaptea-muzeelor/

Vă invităm sâmbătă, 12 iunie 2021, între orele 10.00 şi 22.00, la cea de-a 17- a ediţie a NOPȚII MUZEELOR.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2021

Vă propunem un program expoziţional completat cu o serie de evenimente muzicale, proiecţii de film şi ateliere pentru copii.

Parter palat: Expoziția artistei Alia Bakutayan
Cuhnie: Expoziția Vârsta inocenței – artist MIhU (Mihai Ungureanu)
Foișor: Expoziție fotografie New York – Mircea Nicolescu
Ghețărie: Expoziție fotografie Felicia Simion
Proiecții de film documentar

20:00 – 21.30 – Docuart ( proiecţie în aer liber)

Activități muzicale & Ateliere

12:00 -14:00 – Atelier lut polimeric (aer liber)
14:30 -15:15 – Concert în aer liber (vor cânta din balconul de la intrarea în holul cu mozaic de aur) – Romania Radio Brass – Valsuri şi marşuri celebre
15:15 – 16:00 – Ceremonia de premiere pentru Concursul Martha Bibescu ediţia a II –a.
16:00 – 17: 00 (Sala Scoartelor)
Recital Andreas Iliuță (Italia) – pian
Expoziție de vitralii – Amalia Verzea
15:00 – 18:00 – Ateliere pentru copii – Arhitectura urbană (aer liber)

Lapidarium – CĂLĂTORII
17:30 – 19:00 – Duo Kitharsis/Opusuri sud americane, poloneze, românești şi spaniole.
Lansare CD – Chopin inedit – transcrieri pentru două chitare.
Expoziție Corneliu Drăgan Târgoviște
Lansarea romanului “În umbra ei” de Simona Antonescu.
19:30 – 20:45 (Sala Scoarţelor) – Classic meets Jazz – Recital Cătălin Răducanu (pian)

Toate evenimentele vor fi organizate cu respectarea măsurilor de prevenţie şi combatere a răspândirii virusului Covid- 19.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.