12 iunie 2021: Noaptea Muzeelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/12-iunie-2021-noaptea-muzeelor/

Vă invităm sâmbătă, 12 iunie 2021, între orele 10.00 şi 22.00, la cea de-a 17- a ediţie a NOPȚII MUZEELOR.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2021

Vă propunem un program expoziţional completat cu o serie de evenimente muzicale, proiecţii de film şi ateliere pentru copii.

Parter palat: Expoziția artistei Alia Bakutayan
Cuhnie: Expoziția Vârsta inocenței – artist MIhU (Mihai Ungureanu)
Foișor: Expoziție fotografie New York – Mircea Nicolescu
Ghețărie: Expoziție fotografie Felicia Simion
Proiecții de film documentar

20:00 – 21.30 – Docuart ( proiecţie în aer liber)

Activități muzicale & Ateliere

12:00 -14:00 – Atelier lut polimeric (aer liber)
14:30 -15:15 – Concert în aer liber (vor cânta din balconul de la intrarea în holul cu mozaic de aur) – Romania Radio Brass – Valsuri şi marşuri celebre
15:15 – 16:00 – Ceremonia de premiere pentru Concursul Martha Bibescu ediţia a II –a.
16:00 – 17: 00 (Sala Scoartelor)
Recital Andreas Iliuță (Italia) – pian
Expoziție de vitralii – Amalia Verzea
15:00 – 18:00 – Ateliere pentru copii – Arhitectura urbană (aer liber)

Lapidarium – CĂLĂTORII
17:30 – 19:00 – Duo Kitharsis/Opusuri sud americane, poloneze, românești şi spaniole.
Lansare CD – Chopin inedit – transcrieri pentru două chitare.
Expoziție Corneliu Drăgan Târgoviște
Lansarea romanului “În umbra ei” de Simona Antonescu.
19:30 – 20:45 (Sala Scoarţelor) – Classic meets Jazz – Recital Cătălin Răducanu (pian)

Toate evenimentele vor fi organizate cu respectarea măsurilor de prevenţie şi combatere a răspândirii virusului Covid- 19.

12
/11
/16

Muzeul Național de Artă al României ne invită, începând cu 16 noiembrie, la o expoziție-medalion, dedicată lui Ștefan Luchian (1868 - 1916), de la moartea căruia se împlinesc o sută de ani. „Punte între două lumi – Florile lui Luchian” deschide programul medalioanelor tematice care vor fi incluse periodic în expozițiile permanente ale MNAR.

03
/11
/16

În seara în care am văzut Dorian am vrut să-i cer iertare tehnologiei pentru dățile în care am hulit-o, din conservatorism, și pentru acelea în care am profitat de ea în scopuri pur egoiste. Am reevaluat tehnologia, fie și pentru o oră, cea în care dansul și teatrul s-au unit într-un altfel de spectacol, pe scena de la UNTEATRU.

19
/10
/16

Într-un context în care dansul contemporan are din ce în ce mai multă vizibilitate în peisajul artistic din România, Asociaţia Culturală Control N anunţă un nou spectacol: Dorian, creat de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor-dansator (George Albert Costea), prin îmbinarea dansului contemporan cu proiecţii multimedia. Dorian va fi itinerat în patru spaţii de joc, din patru oraşe diferite: Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Ploieşti.

10
/10
/16

Tabloul “Nickelodeon”, realizat de artistul român Adrian Ghenie, a fost vândut pentru suma de 9 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate săptămâna trecută la Londra, de casa de licitaţii Christie’s, fiind vorba de un record absolut pentru pictorul român. Tabloul ictat în 2008 a fost expus şi anul trecut la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

30
/09
/16

Mai multe evenimente dedicate artei contemporane vor fi organizate, în această noapte, cu ocazia celei de a zecea ediţii a Noapţii Albe a Galeriilor (NAG), în București și în alte nouă orașe din țară. Alături de București, la NAG#10 participă Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

27
/09
/16

Pe Facebook s-a organizat un protest în fața Ambasadei Rusiei față de decizia Rusiei de a dona 100 de euro pentru campania de achiziționare a „Cumințeniei Pământului”. Protestul va avea loc astăzi (marţi), între orele 17.00 și 17.30, la sediul Ambasadei Rusiei la București. Organizatorii protestului spun că se simt „jigniți” de „bacșișul” Rusiei.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

20
/09
/16

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric a început în weekend în capitală cu deschiderea expoziției principale găzduită de Teatrul Național din București și conferințe susținute de invitați din Japonia, Austria și România. Trienala continuă cu prezentările publice și jurizarea pentru Premii Arhitext East Centric. Toate cele 4 expoziții majore din cadrul Trienalei pot fi vizitate zilnic, între orele 10 și 18, la TNB și ARCUB Gabroveni, până pe 9 octombrie.

16
/09
/16

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, astăzi (vineri), Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.