13 țări și-au înscris filmele în competiția Arkadia ShortFest 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/13-tari-si-au-inscris-filmele-in-competitia-arkadia-shortfest-2016/

Cineaştii din 13 ţări, de pe 3 continente (Europa, Asia şi Africa), şi-au înscris scurt-metrajele în cadrul celei de-a 3-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Arkadia ShortFest. Selecţia finală a scurt-metrajelor va fi anunţată la finalul lunii iulie şi va fi publicată pe site-ul oficial.

Un articol de Liliana Matei|20 iulie 2016

Ediția din 2016 a festivalului va aduce iubitorilor de cultură, 3 zile de proiecții de film, workshop-uri, expoziții de artă și dezbateri. Arkadia ShortFest propune pentru anul acesta două secțiuni de festival, ambele cu deschidere internațională – una competițională (scurt-metraj studențesc de ficțiune) și una necompetițională (scurt-metraj profesionist de ficțiune, documentar sau animație).

Publicul va avea șansa de a vedea și la această ediție, în cadrul Arkadia ShortFest, selecții ale celor mai bune scurt-metraje din alte mari festivaluri internaționale. Cele 3 festivaluri partenere de anul acesta sunt KINOdiseea, ÉCU – The European Independent Film Festival și Biarritz America Latină. Mai multe detalii despre selecția propusă de fiecare festival-partener vor fi anunțate în curând.

ExpoShort Fest va aduce anul acesta, în atenția publicului iubitor de artă neconvențională, proiectul Art Factory. Timp de 3 zile orașul prahovean va deveni gazda unei expoziții ample, derivată din conceptul curatorial Art Factory, concept inaugurat anul trecut de către Asociația Fără Nume. Scopul principal al inițiativei Art Factory este revitalizarea spațiilor abandonate și reintegrarea acestora în comunitate.

Ediția a 3-a se va desfășura în perioada 2-4 septembrie, în deja binecunoscutul spațiu neconvențional al Uzinelor Camexip (Băicoi, Prahova).

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.