145 de ani de la înfiinţare sărbătoriţi de Biblioteca Academiei Române cu o nouă ediţie Bookcrossing
https://www.ziarulmetropolis.ro/145-de-ani-de-la-infiintare-sarbatoriti-de-biblioteca-academiei-romane-cu-o-noua-editie-bookcrossing/

Biblioteca Academiei Române sărbătoreşte, sâmbătă, 145 de ani de la înfiinţare, cu o nouă ediţie Bookcrossing, un program inclus în amplul eveniment „Noaptea Porţilor Deschise”, care se va desfăşura pe durata a şapte ore, la sediul instituţiei. Noua ediţie Bookcrossing va începe la ora 19.15, prilej cu care Radio România Cultural şi editurile partenere vor […]

Un articol de |5 octombrie 2012

Biblioteca Academiei Române sărbătoreşte, sâmbătă, 145 de ani de la înfiinţare, cu o nouă ediţie Bookcrossing, un program inclus în amplul eveniment „Noaptea Porţilor Deschise”, care se va desfăşura pe durata a şapte ore, la sediul instituţiei.

Noua ediţie Bookcrossing va începe la ora 19.15, prilej cu care Radio România Cultural şi editurile partenere vor intra în marea bibliotecă a oraşului, iar Biblioteca Academiei Române va deveni o nouă zonă de tranzit.

Primele lansări Bookcrossing au avut loc la Târgul de carte Gaudeamus, în 2010, când au fost puse în circulaţie zeci de cărţi şi au fost deschise primele zone de tranzit – „crossing zones”. Cititorii Bookcrossing sunt invitaţi să comenteze pe site-ul bookcrossing.com atunci când găsesc sau lansează o carte şi să îşi spună părerile despre proiect. Oricine poate lansa o carte Bookcrossing, pentru aceasta fiind suficientă alegerea unei cărţi preferate, obţinerea unui cod unic pentru aceasta pe BCID de pe bookcrossing.com şi înregistrarea ei pe bookcrossingrrc.radiocultura.ro, completând meniul de la secţiunea „lansează o carte”.

De asemenea, cititorii sunt invitaţi să propună propriile zone de tranzit, completând formularul „deschide o zonă de tranzit”. Comentariile cititorilor Bookcrossing vor ajuta la reconstituirea poveştilor cărţilor care se plimbă prin Bucureşti. Aceste poveşti vor fi spuse în emisiunile Radio România Cultural – cititorii care găsesc o carte în oraş putând deveni invitaţi în emisiunile postului de radio.

Bookcrossing este un proiect internaţional care se bazează pe participarea şi pe iniţiativa cititorilor. Cineva lasă într-un loc public – cafenea, autobuz, parc – o carte pe care şi-ar dori ca o altă persoană să o citească. Pe una dintre copertele cărţii este trecut un cod care este înregistrat pe www.bookcrossing.com şi un set de instrucţiuni. Cei care găsesc o carte Bookcrossing pot lăsa un mesaj pe www.bookcrossingrrc.radiocultura.ro şi o pot repune în circulaţie în spaţiile de tranzit din oraş.

Proiectul Bookcrossing a stârnit în mod special un interes în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Franţa, Canada şi Japonia, ţări care au rezervate pe site secţiuni speciale. Dicţionarul Concise Oxford a înregistrat termenul „bookcrossing” ca un cuvânt nou.

 

Sursa: Mediafax

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

11
/10
/23

Toamnă cu surprize de la Teatrul Apropo: nu mai puțin de șapte comedii, dintre care două în premieră îi așteaptă pe bucureșteni atât la Teatrul Apropo – sala din Pipera, cât și în noul spațiu al teatrului, de la Cinema Europa.

11
/10
/23

„Eu cred încă în catharsis”, a spus Thomas Ostermeier în cadrul unei întâlniri care a avut loc la București, cu prilejul prezentării spectacolului „O istorie a violenței”, în cadrul X-FEST, organizat de Teatrul Excelsior.