145 de ani de la înfiinţare sărbătoriţi de Biblioteca Academiei Române cu o nouă ediţie Bookcrossing
https://www.ziarulmetropolis.ro/145-de-ani-de-la-infiintare-sarbatoriti-de-biblioteca-academiei-romane-cu-o-noua-editie-bookcrossing/

Biblioteca Academiei Române sărbătoreşte, sâmbătă, 145 de ani de la înfiinţare, cu o nouă ediţie Bookcrossing, un program inclus în amplul eveniment „Noaptea Porţilor Deschise”, care se va desfăşura pe durata a şapte ore, la sediul instituţiei. Noua ediţie Bookcrossing va începe la ora 19.15, prilej cu care Radio România Cultural şi editurile partenere vor […]

Un articol de |5 octombrie 2012

Biblioteca Academiei Române sărbătoreşte, sâmbătă, 145 de ani de la înfiinţare, cu o nouă ediţie Bookcrossing, un program inclus în amplul eveniment „Noaptea Porţilor Deschise”, care se va desfăşura pe durata a şapte ore, la sediul instituţiei.

Noua ediţie Bookcrossing va începe la ora 19.15, prilej cu care Radio România Cultural şi editurile partenere vor intra în marea bibliotecă a oraşului, iar Biblioteca Academiei Române va deveni o nouă zonă de tranzit.

Primele lansări Bookcrossing au avut loc la Târgul de carte Gaudeamus, în 2010, când au fost puse în circulaţie zeci de cărţi şi au fost deschise primele zone de tranzit – „crossing zones”. Cititorii Bookcrossing sunt invitaţi să comenteze pe site-ul bookcrossing.com atunci când găsesc sau lansează o carte şi să îşi spună părerile despre proiect. Oricine poate lansa o carte Bookcrossing, pentru aceasta fiind suficientă alegerea unei cărţi preferate, obţinerea unui cod unic pentru aceasta pe BCID de pe bookcrossing.com şi înregistrarea ei pe bookcrossingrrc.radiocultura.ro, completând meniul de la secţiunea „lansează o carte”.

De asemenea, cititorii sunt invitaţi să propună propriile zone de tranzit, completând formularul „deschide o zonă de tranzit”. Comentariile cititorilor Bookcrossing vor ajuta la reconstituirea poveştilor cărţilor care se plimbă prin Bucureşti. Aceste poveşti vor fi spuse în emisiunile Radio România Cultural – cititorii care găsesc o carte în oraş putând deveni invitaţi în emisiunile postului de radio.

Bookcrossing este un proiect internaţional care se bazează pe participarea şi pe iniţiativa cititorilor. Cineva lasă într-un loc public – cafenea, autobuz, parc – o carte pe care şi-ar dori ca o altă persoană să o citească. Pe una dintre copertele cărţii este trecut un cod care este înregistrat pe www.bookcrossing.com şi un set de instrucţiuni. Cei care găsesc o carte Bookcrossing pot lăsa un mesaj pe www.bookcrossingrrc.radiocultura.ro şi o pot repune în circulaţie în spaţiile de tranzit din oraş.

Proiectul Bookcrossing a stârnit în mod special un interes în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Franţa, Canada şi Japonia, ţări care au rezervate pe site secţiuni speciale. Dicţionarul Concise Oxford a înregistrat termenul „bookcrossing” ca un cuvânt nou.

 

Sursa: Mediafax

01
/09
/14

Pianista Elisabeth Leonskaja, laureată a Concursului Enescu în 1964: „Imediat dupa 1989, când încă se vedeau la București urmele gloanețelor pe clădiri, la Concursul și la Festivalul Enescu veneau mari muzicieni din toată lumea. Nu poți decât să te înclini în fața acestor lucruri!”

01
/09
/14

În această noapte, de la ora 23.50, Filmul de artă de la TVR 2 vă aduce animaţia nominalizată la Oscar în 2004, LES TRIPLETTES DE BELLEVILLE / Tripletele din Belleville, un film în regia lui Sylvain Chomet, care s-a bucurat de enorm succes, atât la public, cât la criticii de specialitate.

01
/09
/14

O organizaţie ecologistă din Toronto a iniţiat o campanie prin care încearcă să-i oprească pe oameni să arunce gunoi pe străzile oraşului. Ineditul campaniei constă în faptul că mesajele sunt insulte la adresa celor care s-ar putea face vinovaţi de acest lucru, scrie Business Insider.

01
/09
/14

Promenada Operei 2014: un program de înaltă calitate artistică, o scenografie spectaculoasă, focuri de artificii, mii de spectatori. Toate au contribuit la succesul celui mai mare eveniment în aer liber din capitală dedicat artei lirice, organizat de Opera Naţională Bucureşti, ajuns la a opta ediţie.

31
/08
/14

Prestaţiile sale reuşite în ultimii ani pe marele ecran i-au adus premii naţionale şi internaţionale şi au făcut cinste cinematografiei româneşti. Luminiţa Gheorghiu, născută pe 1 septembrie 1949, vorbeşte despre viaţa rampei şi a ecranului, despre împliniri şi neîmpliniri.

31
/08
/14

Filmul "Occupation in 26 Pictures", un film cult din spaţiul ex-iugoslav, a fost prezentat, sâmbătă seară, în închiderea Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară din Portul Cetate, după care participanţii la festival au dansat pe ritmurile tarafului-fanfară Mambo Siria.

31
/08
/14

Într-o serie unică de interviuri, șapte artiști recunoscuți în lumea muzicii clasice internaționale vorbesc în premieră despre cum câștigarea Concursului Enescu a fost o deschidere de drum pentru cariera lor și spun de ce România contează!

30
/08
/14

Spectacolul "Absolut", o producţie a Teatrului Act din Capitală, în regia lui Alexandru Dabija şi interpretarea actorului Marcel Iures va fi prezentat, pe 26 octombrie, la Leicester Square Theatre din Londra, potrivit Institutului Cultural Român (ICR).

30
/08
/14

Televiziunea culturală europeană ARTE a lansat un site dedicat celor pasionaţi de cinematografie, pe care pot fi vizionate filme, scurtmetraje şi emisiuni despre pelicule, potrivit broadbandtvnews.com.

30
/08
/14

Eugen Doga va susține primul său concert în aer liber la București, duminică, 31 august, la ora 18.00, în Parcul Titan. Cele mai frumoase compoziții ale sale vor putea fi ascultate în cadrul Zilei limbii române, eveniment organizat de Centrul Cultural Casa Artelor, al Primariei sectorului 3.

29
/08
/14

Casa de Producţie TVR a programat luni, 1 septembrie, de la ora 19.45, difuzarea pe TVR 2 a spectacolului cu piesa „Fii cuminte, Cristofor!” de Aurel Baranga, în regia Dianei Lupescu, o producţie a Teatrului „George Ciprian” din Buzău, înregistrată în studiourile TVR.