15 spectacole în competiția Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe
https://www.ziarulmetropolis.ro/15-spectacole-in-competitia-maratonul-teatrului-independent-bucharest-fringe/

Juriul de selecţie al Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe a ales cele mai bune 15 spectacole care se potriveau criteriilor şi profilului festivalului, dintr-un total de peste 50, produse de către companii independente. Piesele vor intra în competiţia ce are loc între 2 şi 11 octombrie, în mai multe locaţii din Bucureşti, pentru cele 8 premii din cadrul Bucharest Fringe.

Un articol de Liliana Matei|22 Septembrie 2015

Juriul de selecție al Maratonul Teatrului Independent sunt criticii de teatru Cristiana Gavrila, Cristina Rusiecki, Monica Andronescu, Oltita Cintec și Oana Cristea-Grigorescu.

Asociația „TEATRUL.RO” vă invită, în perioada 2 – 11 octombrie, la ediția a cincea a Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe, un festival anual care promovează mișcarea teatrală independentă, cu precădere producțiile neconvenționale, precum și spațiile de joc independente.

Toate spectacolele selecționate vor fi gazduite de cele mai importante spatii independente si alternative din Bucuresti.

„În mod special, în acest an, în cadrul festivalului, se va desfășura prima ediție a noii secțiuni ”Micul Maraton al Teatrului Independent”, în perioada 2 – 4 octombrie. În aceste zile, spectatorii vor putea lua parte la cele mai importante One-man/One-woman Show realizate în teatrul independent, începând cu anul 2010, precum și o serie de micro-recitaluri ale tinerilor absolvenți ai școlilor de profil. Recomandăm celor vizați în aceste arii de interes să se înscrie, de asemenea, in festival prin același formular”, spune regizorul Radu Popescu, directorul festivalului.

Juriul va acorda mai multe premii pentru cele mai originale realizări artistice.

„Cele patru ediții organizate până acum au dovedit, pe de o parte, apetența publicului pentru teatrul independent, iar pe de alta, nevoia spațiului independent de susținere si de facilitare a interacțiunii cu publicul. Maratonul Teatrului Independent vine în întâmpinarea cerințelor publicului și ale artiștilor independenti, încurajează experimentul artistic, reprezentarea unor producții relevante pentru lumea actuală, prin tematica și prin mijloacele de expresie utilizate”, mai declara Radu Popescu.

Teatrul LUNI, Green Hours

06 OCT ”Cabaretul Cuvintelor” de Matei Vișniec – T.I.P. / Teatrul Mignon
07 OCT ”ALS – Act Like School” de Radu Horghidan – Social Act Theatre – Galați

Teatrul Act

02 OCT ”Cont(r)ACTe” de Mike Bartlett – Teatrul Act

UNTEATRU

04 OCT ”Hotel” de Eugen Jebeleanu – Compagnie 28 / unteatru / ColectivA Cluj
05 OCT ”La tiganci” dupa Mircea Eliade – unteatru

Clubul Țăranului

06 OCT ”In 4D” de Alexa Bacanu – ReactoR de Creație și Experiment – Cluj-Napoca

Godot Cafe Teatru

03 OCT ”Mizantropul” de Moliere – Asociația Opera Prima
04 OCT ”Box FM” de Radu Iacoban – Godot Cafe Teatru
10 OCT ”Iluzii” de Ivan VirIpaev – U.N.A.T.C.
11 OCT ”Secretul fericirii” de Alexandru Popa – Godot Cafe Teatru

Teatrul de Artă

03 OCT ”Dureri fantoma” de Vasili Sigarev – Teatrul de Artă
05 OCT ”Kean” dupa J.P. Sartre și Shakespeare – Teatrul Mignon
06 OCT ”Ashes Afar” de Andreea Bortun – Vanner Collective / Edinburgh Fringe Festival
07 OCT ”Provizoriu” de Raul Coldea și Petro Ionescu – ReactoR de Creatie și Experiment – Cluj-Napoca

Teatrul Odeon

4 OCT ”Eu. O casa de papuși” dupa Henrik Ibsen – ARPAS și Teatrul Odeon

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »