15 spectacole în competiția Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe
https://www.ziarulmetropolis.ro/15-spectacole-in-competitia-maratonul-teatrului-independent-bucharest-fringe/

Juriul de selecţie al Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe a ales cele mai bune 15 spectacole care se potriveau criteriilor şi profilului festivalului, dintr-un total de peste 50, produse de către companii independente. Piesele vor intra în competiţia ce are loc între 2 şi 11 octombrie, în mai multe locaţii din Bucureşti, pentru cele 8 premii din cadrul Bucharest Fringe.

Un articol de Liliana Matei|22 Septembrie 2015

Juriul de selecție al Maratonul Teatrului Independent sunt criticii de teatru Cristiana Gavrila, Cristina Rusiecki, Monica Andronescu, Oltita Cintec și Oana Cristea-Grigorescu.

Asociația „TEATRUL.RO” vă invită, în perioada 2 – 11 octombrie, la ediția a cincea a Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe, un festival anual care promovează mișcarea teatrală independentă, cu precădere producțiile neconvenționale, precum și spațiile de joc independente.

Toate spectacolele selecționate vor fi gazduite de cele mai importante spatii independente si alternative din Bucuresti.

„În mod special, în acest an, în cadrul festivalului, se va desfășura prima ediție a noii secțiuni ”Micul Maraton al Teatrului Independent”, în perioada 2 – 4 octombrie. În aceste zile, spectatorii vor putea lua parte la cele mai importante One-man/One-woman Show realizate în teatrul independent, începând cu anul 2010, precum și o serie de micro-recitaluri ale tinerilor absolvenți ai școlilor de profil. Recomandăm celor vizați în aceste arii de interes să se înscrie, de asemenea, in festival prin același formular”, spune regizorul Radu Popescu, directorul festivalului.

Juriul va acorda mai multe premii pentru cele mai originale realizări artistice.

„Cele patru ediții organizate până acum au dovedit, pe de o parte, apetența publicului pentru teatrul independent, iar pe de alta, nevoia spațiului independent de susținere si de facilitare a interacțiunii cu publicul. Maratonul Teatrului Independent vine în întâmpinarea cerințelor publicului și ale artiștilor independenti, încurajează experimentul artistic, reprezentarea unor producții relevante pentru lumea actuală, prin tematica și prin mijloacele de expresie utilizate”, mai declara Radu Popescu.

Teatrul LUNI, Green Hours

06 OCT ”Cabaretul Cuvintelor” de Matei Vișniec – T.I.P. / Teatrul Mignon
07 OCT ”ALS – Act Like School” de Radu Horghidan – Social Act Theatre – Galați

Teatrul Act

02 OCT ”Cont(r)ACTe” de Mike Bartlett – Teatrul Act

UNTEATRU

04 OCT ”Hotel” de Eugen Jebeleanu – Compagnie 28 / unteatru / ColectivA Cluj
05 OCT ”La tiganci” dupa Mircea Eliade – unteatru

Clubul Țăranului

06 OCT ”In 4D” de Alexa Bacanu – ReactoR de Creație și Experiment – Cluj-Napoca

Godot Cafe Teatru

03 OCT ”Mizantropul” de Moliere – Asociația Opera Prima
04 OCT ”Box FM” de Radu Iacoban – Godot Cafe Teatru
10 OCT ”Iluzii” de Ivan VirIpaev – U.N.A.T.C.
11 OCT ”Secretul fericirii” de Alexandru Popa – Godot Cafe Teatru

Teatrul de Artă

03 OCT ”Dureri fantoma” de Vasili Sigarev – Teatrul de Artă
05 OCT ”Kean” dupa J.P. Sartre și Shakespeare – Teatrul Mignon
06 OCT ”Ashes Afar” de Andreea Bortun – Vanner Collective / Edinburgh Fringe Festival
07 OCT ”Provizoriu” de Raul Coldea și Petro Ionescu – ReactoR de Creatie și Experiment – Cluj-Napoca

Teatrul Odeon

4 OCT ”Eu. O casa de papuși” dupa Henrik Ibsen – ARPAS și Teatrul Odeon

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

11
/12
/18

Au între 70 și 80 de ani. Sunt un cuplu. Ea vorbește, îl ghidează, îl ceartă și îl așează. El tace. Ea mă calcă de două ori pe picior, o dată se scuză, a doua oară consideră că noroiul mă prinde bine, așa că așteaptă să-i mulțumesc.

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Ieri, 9 decembrie,  în sala „Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români, a avut loc premiera oficială a spectacolului FAPTE BUNE de Sebastian Ungureanu, regia Alexandru Nagy, o comedie de moravuri care începe ca o farsă și se termină ca o satiră despre geneza politicii românești post-decembriste.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

09
/12
/18

Unul din cei mai cunoscuţi regizori români de film, multi-premiatul Nae Caranfil, după trei decenii de la debutul său în cinematografie, se află, la acest final de 2018, în pragul unui îndrăzneţ demers teatral. Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat, piesă în două acte de Nae Caranfil, este o poveste incredibilă, dar reală, având în centru una dintre cele mai enigmatice şi fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea. 

08
/12
/18

„Oxygen”, piesa controversatului Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, considerat ca estetică între Quentin Tarantino și Andrei Tarkovski, se joacă în această seară (8 decembrie) și vineri, 14 decembrie, la teatrul Teatrelli, în București.  Spectacolul este programat de la ora 19.30. Textul este considerat unul dintre cele mai puternice texte contemporane, un poem teatral despre puritatea sinelui și descoperirea celuilalt.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

Page 1 of 76512345...102030...Last »