18 scurtmetraje muzicale premiate urcă pe scena Sala Radio, la ShortsUP Musicology
https://www.ziarulmetropolis.ro/18-scurtmetraje-muzicale-premiate-urca-pe-scena-sala-radio-la-shortsup-musicology/

Sâmbătă şi duminică, pe 27 şi 28 februarie, începând de la ora 20.00,   ShortsUP explorează limita dintre cinema şi muzică la Sala Radio din Bucureşti. Spectatorii sunt invitaţi să descopere cele mai vechi scurtmetraje româneşti reinterpretate pe muzica orchestrei Symphactory şi o colecţie de filme contemporane inspirate de fascinantul univers cultural al sunetelor.  

Un articol de Liliana Matei|16 Februarie 2016

18 filme scurte premiate, originare din Australia, Franța, Marea Britanie, Bulgaria sau România relevă o istorie recentă a relației fermecătoare dintre om și muzică. N-ai nevoie de arme ca să cucerești lumea, e suficient să descoperi instrumentul care-ți pune inima în mișcare. Câstigător la Sapporo International Short Film Festival, Cadoul (r. Gabriel Robertson, Marea Britanie, 2015) este povestea unui băiețel care la aniversarea vârstei de 11 ani primește un dar ce-i va schimba complet viața.

Cu scenariu și imagine realizate de Dan Lung, fost animator la Walt Disney, și coloană sonoră creată de Howard Ashman și Alan Menke, echipa de compozitori premiați la Oscar, animația Arii pentru o vacă (r. Dan Lund, SUA, 2015) este cea mai colorată și amuzantă prezență din programul ShortsUP. O bovină cu veleități de soprană și un fermier delăsător învață să-și respecte reciproc muncă, într-o lecție de viață despre apreciere.

Din Balcani vine muzica cu suflet și filmul Mă duc în Italia (r. Ivaylo Markov, Bulgaria, 2012), o comedie emoționantă despre un grup de copii muzicanți determinați să-și urmeze visul și să-și facă auzite instrumentele tocmai în Italia. Nimic nu-i poate opri, nici măcar piedicile birocratice. Mai multe informații despre programul ShortsUP Musicology, diferit pe zile, sunt disponibile pe www.shortsup.ro.

Trompete, viori, saxofoane, tobe, rime de hip-hop sau beaturi electronice – toate genurile muzicale se vor îngrămădi pe ecranul ShortsUP într-o provocare auditivă, vizuală și narativă care dezvăluie muzica ca pe o parte vitală din viața noastră, în orice moment.

Cele 18 scurtmetrajele muzicale incluse în program fac parte din ediția de iarnă a competiției  ShortsUP Audience Award, în care spectatorii au rolul juriului și responsabilitatea de a vota, timp de 24 de ore, pe mobil sau pe site-ul shortsup.ro, cel mai bun scurtmetraj muzical. Premiul publicului, în valoare de 1500 de euro, va ajunge la unul dintre scurtmetrajele incluse în selecție.

INFO

Evenimentul ShortsUP Musicology are loc sâmbătă, 27 februarie și duminică, 28 februarie, la Sala Radio și include un concert de muzică simfonică, dirijat de Daniel Jinga și o proiecție de filme scurte muzicale. Programul cinematografic și muzical este diferit în cele două zile. Biletele pot fi achiziționate în avans, prin Eventbook, începând de la 35 de lei/ seară sau la fața locului, la prețul de 45 de lei/ seară. Abonamentele care oferă acces la ambele zile de spectacol costă 55 lei în avans sau 60 lei la fața locului.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

05
/02
/19

Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution anunță premiera în cinematografe a filmului semnat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru. Inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani, SĂ NU UCIZI reprezintă debutul în lungmetraj al celor doi regizori și va putea fi văzut în cinematografe din 1 martie.

Page 1 of 22812345...102030...Last »