180 de ani de la construirea Palatului Suțu – spectacol nocturn multimedia
https://www.ziarulmetropolis.ro/180-de-ani-de-la-construirea-palatului-sutu-spectacol-nocturn-multimedia/

Un spectacol nocturn cu proiecţie în oglindă va avea loc vineri, de la ora 21,00, la Palatul Suţu, cu ocazia aniversării a 180 de ani de la construirea clădirii din centrul Bucureştiului. Întregul spectacolul se desfăşoară vizual printr-o proiecţie video, realizată în premieră, în oglinda din holul Palatului Suţu, aruncând imagini pe pereţii etajului superior într-un joc de forme şi culori.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2015

Este pentru prima dată când se recreează, în Palat, ambianța începutului de secol XX.

Atât dansul clasic nuanțat de unele elemente contemporane, cât și valsul aduc un plus de dinamică și rafinament, oferind spectatorului o seară inedită de muzică, dans și imagine.

Spectacolul multimedia „Timpul” propune astfel publicului o călătorie în trecut, o redescoperire a atmosferei Bucureștiului interbelic cu muzica și balurile sale pline de farmec și savoare.

Conceptul spectacolului gravitează în jurul unui text de ficțiune istorică semnat de către Adrian Majuru, cu un fir narativ care poartă spectatorul într-o poveste învăluită în mister și așteptare.

Textul este inserat între piesele muzicale de factură romantică (Ceaikovski, Chopin, Schubert, Offenbach).

Foto: Spectacol nocturn multimedia , Palatului Suțu – facebook

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.