20 de ani de „Garantat 100%”
https://www.ziarulmetropolis.ro/20-de-ani-de-garantat-100/

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2019

Vom continua să vorbim într-un ritm normal, într-o limbă română cât mai corectă, ne vom respecta invitaţii, dar nu vom ocoli nici o întrebare care poate lămuri ceva”, Cătălin Ştefănescu, realizator Garantat 100%, de la TVR 1

„Pur şi simplu le mulţumesc tuturor celor care ne văd, ne susţin şi ne sunt alături. Şi-i aşteptăm cu drag pe cei care ne vor descoperi de-acum încolo. Ne revedem pentru începutul noului sezon pe TVR 1, duminică, 6 octombrie, ora 23.00, la o discuţie cu una dintre cele mai cunoscute psihoterapeute din lume, Esther Perel. Vă mulţumim pentru încrederea pe care ne-aţi oferit-o până acum! Avem nevoie de ea şi de acum încolo”, se adresează Cătălin Ştefănescu telespectatorilor emisiunii Garantat 100% de la TVR 1, la începutul noului sezon.

„Şi vă promitem că rămânem o alternativă la multe dintre lucrurile care se întâmplă în jurul nostru. Vom continua să vorbim într-un ritm normal, într-o limbă română cât mai corectă, ne vom respecta invitaţii, dar nu vom ocoli nici o întrebare care poate lămuri ceva.

Vă vom propune şi de aici încolo subiecte şi invitaţi care lasă în urma lor gânduri asupra cărora merită să revenim, să medităm, sau să le preluăm şi să le continuăm în discuţiile cu prieteni şi cunoscuţi”, mai adaugă realizatorul şi prezentatorul întâlnirilor memorabile cu mari personalităţi ale României şi ale lumii.

Întrebat ce reprezintă Garantat 100% în peisajul media, Cătălin ne-a răspuns: „o emisiune de cultură vie, care vorbeşte şi despre literatură, dar şi despre igienă personală sau voluntariat, despre teatru, film, muzică, dar şi despre mediul înconjurător, etică, ştiinţă şi tehnologie. Pentru că toate astea înseamnă cultură.”

Şi invitaţii noului sezon Garantat 100% vor fi foarte diferiţi, pentru a acoperi cât mai multe domenii şi gusturi:

„De la faimoasa psihoterapeută Esther Perel, pînă la Mihail Şîşkin, cel mai apreciat scriitor rus de la ora asta, de la colegii din TVR, Laurenţia Axente şi Dragoş Smărăndescu, autorii unei călătorii fascinante, cu un Van, în Iran şi în fostele republici sovietice din Asia Centrală, şi de la excelentul jurnalist Vlad Mixich, care vorbeşte despre frica de spital în România, şi despre problema culturală a felului în care vedem ideea de sănătate în societatea noastră, până la legendara Li Edelkoort, o specialistă apreciată la nivel mondial în modă, design şi tendinţe ale modului nostru de viaţă.

Garantat 100%

Aş aminti însă şi o discuţie, care sper să fie de interes pentru cei care ne urmăresc, despre arhitectură şi felul în care înţelegem acest cuvânt în România de azi, cu Thomas Vonier, preşedintele Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor, şi cu Alexandru Găvozdea, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România. Deloc în ultimul rând, propunem şi o ediţie la care ţinem foarte tare, al cărei invitat este criticul de artă Pavel Şuşară, cel care încearcă să ni-l explice pe Constantin Brâncuşi, în aşa fel încât cu toţii să rămânem cu ceva limpede şi viu în minte, despre omul şi marele artist care a marcat istoria sculpturii contemporane” – Cătălin Ştefănescu.

Despre Garantat 100%

De-a lungul celor 20 de ani, emisiunea „Garantat 100%” ne-a oferit întâlniri memorabile cu mari personalităţi ale României şi ale lumii, de la actori şi muzicieni celebri, la scriitori de talie mondială, oameni de cultură sau ştiinţă, militanţi ai societăţii civile, sportivi cu care ne mândrim etc. La „Garantat 100%”, printre interlocutorii lui Cătălin Ştefănescu s-au numărat: Ethan Hawke, Robert Wilson, Armand Assante, Amos Oz, Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Marcel Iureş, Gică Hagi, Simona Halep, Cristina Neagu etc.

Foto: Garantat 100%, Catalin Stefanescu – tvr.ro

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?