20 de tineri au obţinut Premiile Creativitatii ArCuB – UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/20-de-tineri-au-obtinut-premiile-creativitatii-arcub-unatc/

Premiile Creativităţii ArCuB – UNATC au fost decernate, vineri seară, la sediul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, unui număr de 20 de tineri studenţi, masteranzi, doctoranzi sau absolvenţi ai universităţilor bucureştene.

Un articol de Petre Ivan|12 Decembrie 2015

“Pentru aceste premii ale creativității nu există un juriu, pentru că studenții, masteranzii care au fost propuși la aceste premii sunt propuși de structurile universitare de unde provin, pentru că noi am considerat că cei de acolo sunt mult mai competenți și mult mai aproape de eveniment, astfel încât să găsească acele propuneri sau acele proiecte care într-adevăr merită acest titlu și aceste premii”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Paul Chiribuță, decanul Facultății de Teatru din cadrul UNATC.

El a precizat că universitățile “sunt cadrul propice cercetării, curajului de a face, de a descoperi și chiar de a greși”, pentru că doar astfel tinerii pot învăța.

Câștigătorii premiilor:

* Mihnea-Grigoraș Gîngioveanu Lupulescu — student la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, specializarea Măsurători terestre și cadastru, pentru proiectul “Tehnici de modelare procedurală pentru crearea de scene urbane 3D. Ansamblul monumental Constantin Brâncuși Târgu Jiu;

* Maria Popa — Universitatea Națională de Arte București, masterand la Facultatea de Artă Democrativă și Design, câștigătoare a premiului în urma rezultatelor foarte bune obținute pe întreaga perioadă a studiilor, a participării la diferite evenimente artistice și expoziții, iar în 2015 a reprezentat Universitatea Națională de Arte București în cadrul Festivalului Internațional de Artă și Design din Torino, Italia;

* Cristina Alexandra Dobrin — Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir”, studentă în anul III la Facultatea de Științe Politice, pentru filmul de prezentare pentru promovarea Universității — “Incursiune în viitorul tău”;

* Andrei Stelian Bejan — Universitatea Tehnică de Construcții București, inginer doctorand, specializarea — Inginerie civilă și instalații, premiat pentru teza de doctorat “Studiul numeric și experimental privind utilizarea materialelor cu schimbare de fază în clădiri și instalații de clădiri”;

* Raluca Straia Andrei — Universitatea Hyperion din București, masterand secția Actorie, pentru prestațiile din producțiile “Furtunoșii” și “Certificat de om simplu”;

* Andrei Marian Niculae — Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, student în anul V la Medicină Generală, pentru activitățile în cadrul Asociației “Cercul de Științe Chirurgicale” și în cadrul Congresului Național pentru Studenți și Tineri Medici, ediția a XVIII-a, martie 2015;

* Vasile Daniel Dascălu — Universitatea Națională de Muzică din București, student Master, Facultatea de Interpretare Muzicală, pentru premiile câștigate la concursuri naționale și internaționale, printre care Premiul I și Premiul Uniunii Criticilor Muzicale din România la Concursul Național “Mihail Jora” 2014;

* Andrei Găitan — Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, student în anul II la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, pentru cele patru premii I și un premiu II la Festivalul Național Studențesc de Satiră și Umor organizat de Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș, în luna noiembrie 2015;

* Răzvan Leucea — Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, masterand la Teoria și practica imaginii, pentru documentarul “Efectul Schweighofer” la Premiile Creativitatii care a participat în calitate de co-regizor.

Universitatea din București, Universitatea Politehnică, Universitatea “Spiru Haret” și Universitatea “Titu Maiorescu” au desemnat câte doi câștigători la Premiile Creativității.

Premianții Universității din București au fost Georgescu Victor Lucian, teolog și doctorand la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, pentru Studiul Vechiului Testament și al Limbii Ebraice Biblice, și Alexandru Mexi, masterand la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Facultatea de Litere — a desfășurat proiecte de cercetare, documentare și restaurare în proiecte precum “Restaurarea grădinilor istorice de la Școala Centrală” și pentru elaborarea proiectului de amenajare arhitectural-peisagistică a terasei bibliotecii Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București;

Universitatea Politehnică i-a desemnat pe Andreea Maidaniuc, doctorand la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, care a absolut studiile de masterat cu nota 10, și Vladimir-Lucian Ene, inginer doctorand la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, care a realizat o serie de studii de cercetare inovative în domeniul ingineriei materialelor. El a efectuat un stagiu de cercetare la Universitatea Linkoping din Suedia, unde preocupările sale au dus la dezvoltarea unui nou tip de nanomaterial semiconductor electric.

De la Universitatea “Spiru Haret” câștigători au fost desemnați Ioana Popa — studenți în anul II, la programul de studii Pedagogie muzicală. A fost premiată pentru titlul acordat de juriul Galei Premiilor de jazz (Premiile Muzza) — “Revelația anilor 2012, 2013 și în prezent” și tânărul din Ungaria Bialko Istvan, student, anul II, la programul de studii Informatică din cadrul Facultății de Matematică, Informatică și Științele Naturii, pentru proiectul “Imagination, Creativity, Design, Development”.

Universitatea “Titu Maiorescu” i-a desemnat câștigători pe Lidia Calciu — student Facultatea de Psihologie, pentru mai multe proiecte de cercetare, și Gabriel Pîrcălabu — masterand la Facultatea de Psihologie, pentru o serie de proiecte de cercetare și studii.

Ultimii premianți ai serii au fost trei studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”: Andrei Radu — student anul I Master, Arta Actorului, pentru premii câștigate la Gala Absolvenților UNATC 2015 și la Festivalul Serile Teatrului Studențesc; Răzvan Stoian — premiat pentru cea mai bună creație coregrafică în cadrul concursului “Alt concurs național de coregrafie” desfășurat la CNDB; și Roxana Stroe — pentru scurtmetrajul de licență “Plante perene” și premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF — “Black Friday”.

Foto: Premiile Creativitatii ArCuB – UNATC – facebook

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

09
/12
/18

Unul din cei mai cunoscuţi regizori români de film, multi-premiatul Nae Caranfil, după trei decenii de la debutul său în cinematografie, se află, la acest final de 2018, în pragul unui îndrăzneţ demers teatral. Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat, piesă în două acte de Nae Caranfil, este o poveste incredibilă, dar reală, având în centru una dintre cele mai enigmatice şi fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea. 

08
/12
/18

„Oxygen”, piesa controversatului Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, considerat ca estetică între Quentin Tarantino și Andrei Tarkovski, se joacă în această seară (8 decembrie) și vineri, 14 decembrie, la teatrul Teatrelli, în București.  Spectacolul este programat de la ora 19.30. Textul este considerat unul dintre cele mai puternice texte contemporane, un poem teatral despre puritatea sinelui și descoperirea celuilalt.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

În această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) se lansează romanul Scara lui Iakov de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă, „o saga de familie traversând patru generații și un secol de cultură rusă, căreia îi dă glas o femeie uluitoare“ (Il Giornale).

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

Page 1 of 76412345...102030...Last »