23 de productii cinematografice recente, la Zilele Filmului German
https://www.ziarulmetropolis.ro/23-de-productii-cinematografice-recente-la-zilele-filmului-german/

La începutul lunii viitoare debutează cea de a XI-a ediţie a Zilelor Filmului German (4-10 noiembrie), un eveniment organizat de Goethe-Institut şi devenit un punct de referinţă în agenda culturală a capitalei. Cu această ocazie, cinefilii din Bucureşti şi nu numai vor avea ocazia să vadă 23 dintre cele mai noi producţii din Germania.

Un articol de Petre Ivan|21 Octombrie 2016

Spectatorii vor putea vedea drame, comedii, pelicule horror, thrillere, filme pentru copii sau cu tematică politică şi socială.

Evelin Hust, directoare Goethe-Institut Bukarest, organizatorul evenimentului, susţine că, “la ediţia din acest an a Zilelor Filmului German, aveţi ocazia să vă faceţi o imagine asupra cinematografiei germane de azi, deoarece selecţionerul din acest an, criticul de film Mihai Fulger, a aşezat în portofoliul evenimentului cele mai interesante producţii cinematografice germane recente”.

Festivalul va debuta cu “Colonia”, un film cu un puternic mesaj emoţional şi cu un important mesaj politic. Filmul, precum şi cele care îi vor urma, va fi difuzat la Cinemateca Eforia.

Zilele Filmului German se va încheia cu proiectarea în Control Club, pe 10 noiembrie, a peliculei “Moarte hipioţilor!! Trăiască punk-ul”, film ce prezintă detalii despre muzica underground a Berlinului de Vest din anii ’80.

Foto: Zilele Filmului German – facebook

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

Page 1 of 25012345...102030...Last »