24 de evenimente culturale în doar 25 de ore, în luna aprilie la Sibiu 
https://www.ziarulmetropolis.ro/24-de-evenimente-culturale-in-doar-25-de-ore-in-luna-aprilie-la-sibiu/

Maratonul teatral 25 de ore de teatru non – stop, eveniment ajuns deja la ediţia a VI-a, ediţia din acest an fiind prima ediţie cu participare internaţională, va avea loc în perioada 16 – 17 aprilie 2016. Festivalul aduce la Sibiu nu mai puţin de 24 de evenimente: spectacole de teatru, conferinţe, concerte, workshop-uri, proiecţii de film şi recitaluri de poezie, care vor avea loc începând de sâmbătă 16 aprilie şi până duminică 17 aprilie, în paisprezece locaţii indoor sau outdoor din Sibiu. 

Un articol de Liliana Matei|27 Martie 2016

De la sala mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu la hale industriale din afara orașului. Care sunt cele 14 locații în care vor avea loc spectacolele din program?

Deschiderea oficială a ediției din acest an a festivalului va avea loc la sala mare de spectacole a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Pe scenă vor urca în premieră la Sibiu, cu spectacolul „4 x 4 personaje”, actorii Teatrului Spiritual București. Din distribuție face parte și cunoscutul actor Ioan Gyuri Pascu. Cea mai recentă reprezentație a acestui spectacol a avut loc în Canada, în orașele Montreal și Toronto. O locație aparte în acest an va fi Hala Unimat din Șelimbăr, ce va găzdui spectacolul „Reflection” al Lightwave Theatre Company –  trupă de teatru ce a fost invitată să reprezinte România la World Puppet Carnival Indonezia în anul 2013, respectiv Thailanda în anul 2014.

Compania Lightwave Theatre este cunoscută publicului larg urmare a participării la emisiunea „Românii au talent”. Pe scena Teatrului Gong va urca singura companie de teatru independent din România nominalizată UNITER, este vorba despre compania Un Teatru București, ce va prezenta la Sibiu spectacolul „Blackbird”. Celelalte locații în care vor avea loc evenimente sunt: Librăria Habitus, Librăria Humanitas, Atrium, The Letter,  Imperium, Piața Mică, Piața Mare, Pietonala Nicolae Bălcescu, Facultatea de Litere și Arte, Biblioteca Astra și Oldies Pub.

INFO

Biletele pentru ediția din acest an a festivalului au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate  direct de pe pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/respira.teatru, organizatorii evenimentului dorind în felul acesta să înlesnească accesul la spectacole tuturor persoanelor din țară care doresc să participe la festival. Biletele au un preț unic de 25 de lei, singurul eveniment din festival pentru care biletele costă 40 de lei (biletul întreg), respectiv 30 de lei (biletul redus) este spectacolul de deschidere a festivalului: „4 x 4 persoane”.

Biletele pot fi cumpărate online de pe siteul oficial al festivalului: www.respirateatru.ro, de pe pagina de facebook a festivalului sau de pe siteul www.kompostor.ro. Asociația Culturală BIS, organizatorul evenimentului, nu percepe niciun comision pentru vânzarea online a biletelor la festival. În Sibiu, biletele pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală (Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 17) și din Librăriile Habitus și Humanitas.

17
/12
/18

Teatrul Metropolis sărbătoreşte împlinirea a 12 ani de existenţă, prin organizarea unui eveniment special. Astăzi, 17 decembrie 2018, de la ora 19.00, va avea loc "Gala Teatrului Metropolis 12", care, pe lângă marcarea frumoasei "vârste" a instituţiei teatrale, va aniversa şi cei 66 de ani de la debutul marii actriţe Tamara Buciuceanu-Botez pe scena românească.

17
/12
/18

Papa Francisc împlineşte astăzi 82 de ani. Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă. El a fost Arhiepiscop de Buenos Aires și avea 76 de ani când a devenit Papă. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie. Iată, în cele ce urmează, zece curiozitati despre Papa Francisc

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

Page 1 of 76612345...102030...Last »