25 de scurtmetraje în competiția de la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
https://www.ziarulmetropolis.ro/25-de-scurtmetraje-in-competitia-de-la-noaptea-lunga-a-filmelor-scurte/

Poveştile care au inspirat o lume întreagă se îngrămădesc pe marele ecran al maratonului ShortsUP, sâmbăta asta, în Pavilionul Central Romexpo. A 7-a ediţie Noaptea Lungă a Filmelor Scurte mixează scurtmetrajul cu o instalaţie foto de Alex Gâlmeanu, mapping video creat de grupul de artişti Tip-Toe şi muzică funk şi disco mixată de nicecream.fm.

Un articol de Liliana Matei|1 Iulie 2015

 De la 7 seara la 5 dimineața, publicul va descoperi magia imaginilor aduse la viață de medii diferite precum filmul, fotografia sau arta video, dar și un cinematograf interactiv în care soarta personajului principal va fi decisă prin vot colectiv.

25 de scurtmetraje originare din Franța, Olanda, Norvegia, Canada, SUA, Marea Britanie, Italia, România sau Japonia vor concura în competiția ShortsUP Audience Award pentru un premiu de 1500 de E, acordat de public.

O mulțime de comedii negre sau hilare, ficțiuni, animații și drame intense vorbesc despre frumusețe, fericire, uimire și speranță – emoțiile esențiale ale prezentului rezumate de regizorii de pretutindeni.

Marele câștigător la Tribecca Film Festival, Dragoste în vremea nebuniei de primăvară (r. Melissa Johnson, Robertino Zambrano, SUA, 2014), este autobiografia Melissei, fata care în clasa a 8-a ajunge la înălțimea de 2 metri și jumătate. Ce ar putea fi povestea unei strălucite jucătoare de basket e de fapt istoria amuzantă a șirului de romanțe bizare cu bărbați prea scunzi şi nepotriviţi. Un film emoționant care îți arată că mărimea contează, dar cel mai important e să fii sincer cu tine însuți.

După miez de noapte, ficțiunea își face loc în programul ShortsUP cu Între pământ și cosmos (r. Oscar Sharp, Marea Britanie, 2014), cel mai bun scurtmetraj britanic la Bafta și cea mai bună comedie la Aspen Shortsfest. Mamă și soție devotată, Sarah se trezește într-o zi cu capul în nori, la propriu. Nimeni nu o poate opri din impulsul levitării așa că familia ei trebuie să găsească o soluție pentru a o ține aproape.

Cinefilii vor putea vota scurtmetrajele preferate pe parcursul nopții lungi, pe telefon sau tabletă, într-o aplicație disponibilă pe site-ul www.shortsup.ro. Din competiția ShortsUP Audience Award nu lipsesc nici filmele românești, printre care câștigătorul de la Next Film Festival 2015, scurtmetrajul lui Tudor Cristian Jurgiu, În care eroina se ascunde și apoi are parte de o întâlnire neașteptată (Romania, 2015).

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte începe la ora 19.00, în Pavilionul Central Romexpo. Până la ora 22.00, spectatorii vor fi antrenați pentru maraton cu expoziții de fotografie, mapping video, muzică şi ateliere concepute de Fundaţia Calea Victoriei. Pentru a ține treaz spiritul cinefil, ShortsUP va găzdui în curtea Romexpo un pop-up food court cu live cooking și cele mai cool bucătării urbane. Experiențele culinare sunt oferite de M60, Fru-Fru, Frog, Sunday Bagels, Burger Van, Urban Burger, Fritz-Cola, Conitreau și multe altele.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

05
/12
/18

În premieră la Digi Life (6 decembrie, ora 21:00), „Martorul 248”, un documentar despre dreptul la educație - În România, abandonul școlar este îngrijorător, iar în lipsa experiențelor de învățare adecvate, copiii din zonele sărace  rămân captivi în mediul familial marcat de privațiuni, ostil dezvoltării lor. Copiii din zonele cele mai sărace încep școala fără noțiuni de bază, cum ar fi abilitatea de a identifica cifrele sau culorile.

05
/12
/18

Tânărul critic de film Victor Morozov, care studiază în Franţa, scrie despre cinema-ul unuia din cei mai interesanţi regizori francezi ai momentului, Mikhaël Hers, prea puţin cunoscut în România.

04
/12
/18

ANALIZĂ Deși doar câteva își găsesc loc în sălile de cinema, în distribuții limitate care adună cel mult două mii de spectatori, documentarele românești merită o mai mare atenție. Este un cinema interesat în special de personaje carismatice, cu vieți ieșite din comun, și mai puțin de realități sociale sau politice.

03
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC „I.L.Caragiale”, va debuta pe 4 decembrie, ora 19:00, Sala Atelier din cadrul UNATC. Intrarea este gratuită.

01
/12
/18

Cea de-a 12-a și ultima ediție a Festivalului Internațional de Film NexT va avea loc în perioada 14-17 decembrie, la Cinema Muzeul Țăranului din București, și marchează încheierea unui capitol important din povestea filmului românesc.

30
/11
/18

„Apostolul Bologa”, realizat de TVR prin Casa de Producție şi regizat de Dominic Dembinski, are premiera la TVR1 astăzi, 30 noiembrie, de la la 18.10. Următoarele difuzări sunt la TVRM, pe 15 decembrie, ora 22.00, şi TVRi, pe 16 decembrie, ora 23.00. Producţia va fi difuzată cu subtitrare în limba română, putând astfel să fie accesibilă şi persoanelor cu deficienţe de auz.

Page 1 of 22412345...102030...Last »