27 de autori romani au primit invitatie la Salonul Cartii de la Paris pentru 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/27-de-autori-romani-au-primit-invitatie-la-salonul-cartii-de-la-paris-pentru-2013/

  Literatura din România a primit aprecieri din Franṭa în momentul în care nu mai puṭin de 27 de autori au fost invitatṭi sã participe la Salonul de Carte de la Paris. Astfel, Mircea Cãrtãrescu, cel despre se care cã ar putea fi un posibil candidat pentru premiul Nobel la literaturã, alãturi de Petru Cimpoeşu, […]

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2012

 

Literatura din România a primit aprecieri din Franṭa în momentul în care nu mai puṭin de 27 de autori au fost invitatṭi sã participe la Salonul de Carte de la Paris. Astfel, Mircea Cãrtãrescu, cel despre se care cã ar putea fi un posibil candidat pentru premiul Nobel la literaturã, alãturi de Petru Cimpoeşu, Gabriel Liiceanu, Dan Lungu , Andrei Ooşteanu, Matei Vişniec, Lucian Boia, Ana Blandiana (dar şi multe alte nume sonore) vor fi prezenṭi la Pariu pentru a reprezenta cu succes România.

 

Literatura din România a cunoscut o efervescenṭã de mare amploare în ultima vreme, lucru care nu a scãpat neobservat.

08
/04
/15

O frumoasă seară muzicală de primăvară, cu titlul „SONATE CELEBRE”, este propunerea violonistei CRISTINA ANGHELESCU şi a pianistului MIHAI UNGUREANU pentru iubitorii muzicii, prin recitalul de vineri, 17 aprilie (ora 19.00), de la Sala Radio.

08
/04
/15

Ca urmare a hotărârii UNESCO, anul 2015 a fost proclamat în mod oficial Anul Internațional al Luminii, scopul acestei acțiuni fiind acela de a se promova o mai bună înțelegere la nivel public și politic a rolului central al luminii în cadrul lumii moderne.

08
/04
/15

Vin ruşii! Pe 23 septembrie, peste o sută de instrumentişti, muzicieni şi dansatori ai Red Army Choir - Corul Armatei Roşii. vor lua cu asalt Sala Palatului din Bucureşti pentru un concert memorabil.

07
/04
/15

Castingul de figuraţie specială pentru spectacolul „Paganini”, în regia lui Mick Davis, se amână pentru săptămâna 19-25 aprilie.

07
/04
/15

Când a ales să plece din țară, în 1989, Bogdan Stanoevici era un tânar actor în mare vogă, lăudat de critici, căutat de regizori, răsfățat de femei și invidiat de bărbați. De profesie actor, cunoscut pentru roluri precum "Sania albastră", de Ioan Carmăzan, "Noi, cei din linia întâi", de Sergiu Nicolaescu, și "Tertium non datur", de Lucian Pintilie, Bogdan Stanoevici a fost în centrul atenției în ultimii ani datorită carierei sale politice.

07
/04
/15

Două staţii din Iași au fost transformate în staţii interactive, în cadrul unui proiect outdoor multimedia de comunicare urbană, realizat de WINK, agenţia Namogo și managementul pub-ului britanic The Trumpets.

06
/04
/15

Sunt puține exerciții de sinceritate absolută în teatru. Iulia Colan reușește un astfel de exercițiu în spectacolul „Flori pentru Algernon” de la Teatrul Act, o adaptare după romanul-cult al lui Daniel Keyes.

06
/04
/15

Pisica neagră, circul magic, un prinț de sârmă și un mic trompetist îndârjit îi vor încânta pe cei mici la cea de-a șasea ediție NexT Kids, un program special dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 12 ani, în cadrul Festivalul Internaţional de Film NexT (15 - 19 aprilie).

06
/04
/15

Un film revelator despre înțelegerile statului italian cu Mafia, care a făcut vâlvă în 2014 la Festivalul de la Veneția, este unul dintre cele șapte titluri din competiția Festivalului Internațional de Film Cinepolitica (26 – 30 aprilie). The State-Mafia Pact / La Trattativa, regizat de Sabina Guzzanti, dezvăluie modul în care reprezentanți ai statului acționau ca punți de legătură sau agenți ai crimei organizate.