3 ani de la Colectiv. ”Marșul chitarelor”, în această seară, între Piața Unirii și locul tragediei
https://www.ziarulmetropolis.ro/3-ani-de-la-colectiv-marsul-chitarelor-in-aceasta-seara-intre-piata-unirii-si-locul-tragediei/

Se împlinesc astăzi trei ani de la una dintre cele mai mari tragedii post-decembriste: 64 de oameni au murit în urma incendiului de la clubul Colectiv din cauza rănilor. Un supravieţuitor al incendiului a fost a 65-a victimă la aproape doi ani de la tragedie. Cele 65 de victime ale incendiului vor fi comemorate, în această seară, prin Marşul Chitarelor, ce va porni la ora 19.00 din Piaţa Unirii şi se va încheia la clubul Colectiv, unde va avea loc şi un moment muzical.

Un articol de Petre Ivan|30 octombrie 2018

”Marșul chitarelor”, un eveniment în memoria victimelor din Colectiv organizat de Asociația GTG 3010. Marșul va avea loc, începând cu ora 19.00, de la Piața Unirii spre locul unde a avut loc tragedia de acum 3 ani.

Mesajul de pe pagina de Facebook a evenimentului:

”Muzica atinge coarda sensibilă a sufletului fiecărui om. Toți o avem. Poate nu este vizibilă, dar știm că există. Când sufletul se înalță ne ajutăm de coarde de chitare și vorbim cu ei. Atunci știm că toți cei 65 ne ascultă. La sfârșit de octombrie cântăm împreună.”

Programul de desfășurare al marșului, potrivit Brigăzii Rutiere:

– între orele 18.30 – 19.30, afluirea individuală și adunarea participanților în Parcul Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea);

– între orele 19.30 – 20.30, deplasarea participanților pe traseul: Parcul Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersecției Bd. I.C. Brătianu cu Bd. Unirii, Pod Șerban Vodă, Splaiul Unirii, str. Bucur, Piața Bucur.

Pentru buna desfășurare a marșului comemorativ, traficul rutier va fi închis și reluat progresiv pe traseul de desfășurare al marșului, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul PMB și al Brigăzii Rutiere.

Foto: Colectiv, ”Marșul chitarelor” – facebook

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.