36 de ani de la zborul în spațiul cosmic al lui Dumitru Prunariu. ASTROFEST 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/36-de-ani-de-la-zborul-in-spatiul-cosmic-al-lui-dumitru-prunariu-astrofest-2017/

Revista “Știinţă şi Tehnică”,în colaborare cu Centrul Cultural “Casa Artelor”, Primăria Sectorului 3 şi MinisterulCulturii, îi invită pe cei interesaţi de astronomie, sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 15.00, la Ziua Astronomiei.

Un articol de Petre Ivan|4 mai 2017

Anul trecut, cu același prilej, Casa Artelor a inaugurat Aleea Exploratorilor ASTROFEST 2017Spațiului Cosmic din Parcul Titan, eveniment care a adus împreună 12 astronauți din întreaga lume.

Anul acesta se împlinesc 36 de ani de la zborul în spațiul cosmic al lui Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut, până în acest moment.

Întâlnirea va fi prezentată de profesorul Alexandru Mironov, senior editor al Revistei Știință și Tehnică, cel mai cunoscut scriitor și realizator de emisiuni radio TV de popularizare a științelor din România.

ASTROFEST 2017 se va desfășura în aer liber, în parcarea din fața Bibliotecii Naționale, unde sunt așteptați toți cei pasionați de spațiul cosmic pentru astrofotografii și observații astronomice cu telescoape profesionale, participarea la discuții științifice și prezentări interactive, workshop-uri și demonstrații live cu imprimante 3D performante, spectacole, concursuri cu premii și multe alte surprize.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Foto: ASTROFEST 2017 – stiintasitehnica.com/astrofest-2017

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.